BN+ nuomonės: ar reikia Lekavičiui pamainos ir ne pagal potencialą žaidžiantys klubai

2022-12-07 14:47
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr. Erikas Ovčarenko/BNS

Tinklalapio BasketNews mokamos platformos BN+ nuomonių rubrikoje – diskusija, ar Kauno „Žalgiriui“ reikia papildymo į Luko Lekavičiaus vietą, taip pat aptariamos LKL ir Eurolygos komandos, kurių užimamos vietos neatitinka pajėgumo.

Šįsyk savo nuomonę BN+ nariams pateikia BasketNews žurnalistai Lukas Malinauskas, Jonas Lekšas ir Tomas Vanagas.

Nuotr. zalgiris.lt

Lukas Lekavičius nežais bent mėnesį. Ar „Žalgiriui“ reikia papildymo gynėjų grandyje?

Lukas Malinauskas: „Žvelgiant iš kiekybės pusės, logika absoliučiai prieštarautų tokiai minčiai, kadangi gynėjų linija „Žalgiryje“ yra perpildyta: įskaitant Igną Brazdeikį, Kazys Maksvytis turi septynis gynėjus. Vieno žaidėjo iškritimas teoriškai neturėtų kardinaliai keisti komandos galimybių, nebent tai yra toks žaidėjas Keenanas Evansas. Tačiau jis lieka vieninteliu įžaidėjui Eurolygai, kadangi Mantas Kalnietis beveik nežaidžia šiame turnyre.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 28
Ūgis: 180 cm
Svoris: 78 kg
Gimimo vieta: Šilalė, Lietuva

Tomui Dimšai nėra svetimas žaidimo organizavimas, bet to sumažėjo palaipsniui jo karjeroje. Vis tiek daugiausiai kalbama apie „Žalgirio“ žaidimą Eurolygoje, o ne LKL, kur komandos sudėties gylis leistų jiems išsiversti iš esamos padėties. 

Dimša šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai atlieka po 0,7 rezultatyvaus perdavimo ir klysta po 0,6 karto. Ignas Brazdeikis ir Karolis Lukošiūnas – absoliučiai kito profilio gynėjai, Dovydas Giedraitis tik pradeda žengti žingsnius Eurolygoje. Gynėjų gausa komandoje sufleruoja, jog „Žalgiris“ turėtų rasti ramsčių po antro įžaidėjo iškritimo, tačiau žaidimo organizavimas Eurolygos lygyje yra tiesiog nepanešama atsakomybė. Vėlgi, mes žiūrime į situaciją, kai „Žalgiris“ dėl tęsiamų ankstesnių įsipareigojimų yra perpildytas ne pagal Eurolygos lygį. Papildymas gynėjų linijoje būtų per didelė prabanga. 

Atsižvelgiant į padėtį, jog „Žalgiris“ dėl finansinių pajėgumų yra priverstas ieškoti dar nenugludintų lyderių, situacijos forsuotas naujai pasirašytas žaidėjas netaps išeitimi per savaitę ar dvi. Jis gynėjų linijoje taip greitai netaps antru ramsčiu po Evanso.

Rimtas signalas yra tai, jog Lekavičiaus sugrįžimas gali ir užsitęsti, nes kol kas iškritimo iš rikiuotės terminas apibrėžiamas kaip „mažiausiai mėnesiui“. Labai svarbu įvertinti tai. Bet per mėnesį „Žalgiris“ daug nepraras Eurolygoje: per artimiausias keturias savaites dar laukia ketverios rungtynės su trimis topinėmis komandomis (Stambulo „Anadolu Efes“, Madrido „Real“, „Monaco“ ir Stambulo „Fenerbahče“) ir dvejos su „savo lygos“ ekipomis (Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Miuncheno „Bayern“). 

Tuo metu sausį jau lauks svarbi serija, per kurią „Žalgiris“ galės pasiekti revanšą po pirmojo rato ar užsitikrinti tarpusavio pranašumą: bus mačai su Bolonijos „Virtus“, subyrėjusia Milano „Armani Exchange“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Atėnų „Panathinaikos“.“

Jonas Lekšas: „Žalgiris“ čia yra įspraustas į kampą.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.