NBA pulsas: Fontecchio karjeros mačas ir Sabonio lyderystė

2022-12-08 10:15
Nuotr.: Getty Images via AFP
Nuotr. Getty Images via AFP

Stebuklas Jutoje, smagi naktis Italijai, Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno dvigubi dubliai, perdavimas tarp kojų – tai ir dar daugiau – gruodžio 8-osios NBA pulse.

Gruodžio 8-osios NBA pulsas

NAUJOKAS. Pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas Paulo Banchero pasirūpino, kad nutrūktų Orlando „Magic“ 9 pralaimėjimų serija.

Italijos pilietybę turintis Banchero per pratęsimą pelnė 10 iš 17 komandos taškų ir „Magic“ namie 116:111 įveikė Los Andželo „Clippers“.

Įdomu, kad „Magic“ trečiajame kėlinyje dar turėjo 17 taškų deficitą.

Banchero iš viso įmetė 23 taškus (5/13 met., 13/14 baud.) ir atkovojo 5 kamuolius.

TANDEMAS. Kyrie Irvingas (33) ir Kevinas Durantas (29) kartu pelnė 62 taškus ir pasirūpino sunkia Bruklino „Nets“ pergale namie prieš Šarlotės „Hornets“ – 122:116.

Irvingas dar ir blokavo 4 metimus, kas yra geriausias rezultatas per jo karjerą.

IŠRETINTI. Atlantos „Hawks“ Niujorke prarado savo trečią starto penketo žaidėją ir nieko negalėjo pastatyti prieš „Knicks“ – 89:113.

Dejounte Murray pasitempė čiurną sužaidus vos 4 minutes ir prisijungė prie traumuotų Johno Collinso ir De'Andre Hunterio.

BE LYDERIŲ. Los Andželo „Lakers“ į Kanadą atvyko be LeBrono Jameso ir Anthony Daviso ir neturėjo šansų prieš Toronto „Raptors“ – 113:126.

LeBronas nežaidė dėl čiurnos skausmų, o Davisas – dėl ligos.

Kuomet prieš rungtynes pasirodė negalinčių žaisti krepšininkų sąrašas, dalis „Raptors“ sirgalių pradėjo švilpti.

NIEKO GERO. Vašingtono „Wizards“ Čikagoje pralaimėjo jau ketvirtą kartą iš eilės, o artimiausiomis dienomis nieko gero nesišviečia.

Sostinės klubas priverstas žaisti be lyderio Bradley Bealo, kuris yra pasitempęs pakinklį ir artimiausiu metu jam bus atlikti išsamesni tyrimai.

„Yra kaip yra, turime bandyti daryti viską, kas priklauso nuo mūsų. Kartais, kai žaisdavome be Bealo, sugebėdavome pakelti kitus žaidėjus į aukštesnį lygį, nes jie suprasdavo, kad turi pasitempti“, – sakė „Wizards“ strategas Wesas Unseldas.

TARP KOJŲ. Alexas Caruso rungtynėse atliko fantastišką perdavimą Deni Avdijai tarp kojų, po kurio sekė Pattricko Williamso dėjimas.

APLENKĖ. Memfio „Grizzlies“ smaginosi prieš Oklahomos „Thunder“ ir šventė pergalę 123:102, o Ja Morantas užfiksavo istorinį pasiekimą.

Gynėjas surinko 26 taškus, 13 atkovotų kamuolių bei 11 rezultatyvių perdavimų ir tai buvo jo 7-tas karjeros trigubas dublis.

Morantas tapo daugiausiai trigubų dublių su „Grizzlies“ marškinėliais užfiksavusiu krepšininku. Jis aplenkė Marcą Gasolį, tai padariusiu 6 kartus.

„Man garbė, – džiaugėsi Morantas. – Daug didžių krepšininkų atstovavo šiai organizacijai. Tai beprotiška. Tai yra kažkas, ką turi užsidirbti, bet jaučiu, kad mano komandos draugai yra visada šalia.“

GERIAUSIAS. Nors Sakramento „Kings“ išvykoje 113:126 ir pralaimėjo Milvokio „Bucks“, Domantas Sabonis buvo komandos šviesulys.

Lietuvis tiek veidu, tiek nugara į krepšį terorizavo Brooką Lopezą ir surinko 23 taškus (9/11 met., 4/4 baud.), atkovojo 12 kamuolių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Tai buvo jau 15-tas Sabonio dvigubas dublis šį sezoną.

SVARSTYKLĖS. Dar antrajame kėlinyje Minesotos „Timberwolves“ įgijo 23 taškų persvarą prieš Indianos „Pacers“, bet jau trečiajame kėlinyje patys šeimininkai atsilikinėjo 8 taškais.

Visgi D'Angelo Russellas per ketvirtąjį kėlinį pelnė 15 taškų ir pasirūpino „Timberwolves“ pergale – 121:115.

„Čia yra NBA. Dėl visko turi dirbti“, – sakė Russellas.

Iš viso Russellas nugalėtojams pelnė 28 taškus, Anthony Edwardsas pridėjo 26, o Rudy Gobertas pasižymėjo 16 taškų ir 21 atkovoto kamuolio pasirodymu.

VIRŠŪNĖ. Jonas Valančiūnas (14 tšk., 12 atk. kam.) surinko dešimtą sezono dvigubą dublį, o Naujojo Orleano „Pelicans“ užkopė į Vakarų konferencijos viršūnę.

Pergalę prieš Detroito „Pistons“ Naujojo Orleano klubui buvo penktoji iš eilės, o prie to labiausiai prisidėjo Zionas Williamsonas, kuris pelnė 29 taškus (11/16 dvit.) ir atkovojo 10 kamuolių.

Zionas žaidė ne tik efektyviai, bet ir efektingai, po sėkmingų epizodų užvedinėjo publiką.

„Kartais aš tai darau norint užvesti komandos draugus ir įtraukti žiūrovus, – po rungtynių aiškino Williamsonas. – Visi tie energiniai momentai padeda rungtynių pabaigoje.“

IŠVARĖ. Trečiajame kėlinyje už kalbas su teisėjais antrąją techninę pražangą gavo Bojanas Bogdanovičius. Kroatas buvo išsiųstas į rūbinę.

STEBUKLAS. Likus 13 sekundžių „Golden State Warriors“ Jutoje pirmavo 123:119, bet sugebėjo pralaimėti 123:124.

Šeimininkai sukūrė tikrą stebuklą – iš pradžių tritaškį pataikė Malikas Beasley, o po to Jordanas Poole'as suklydo ir pergalę dėjimu „Jazz“ išplėšė Simone Fontecchio.

„Turėjome laimėti šias rungtynes, bet tai atsitiko... – po mačo sunkiai žodžius rinko Jonathanas Kuminga. – NBA yra beprotiška dėl savo 82 rungtynių, kadangi visada gali įvykti toks mačas, kaip šiandien, po kurio savęs klausi – kas atsitiko?“

ATSITIKTINUMAS. Fontecchio sužaidė karjeros NBA rungtynes – 18 taškų (3/4 dvit., 3/6 trit., 3/5 baud.) per 20 minučių, bet italas tikriausiai nebūtų tiek žaidęs, jei ne Collino Sextono trauma.

„Negalėjau nieko tokio įsivaizduoti. Neįtikėtinas jausmas, esu labai laimingas“, – sunkiai emocijas tramdė puolėjas.

Rytoj 27-ąjį gimtadienį švęsiantis Fontecchio debiutiniame sezone NBA fiksuoja 4,8 taško vidurkį per 9 minutes aikštėje.

KONFLIKTAS. Paskutinę minutę Jutoje dar labiau pagyvino Jordano Clarksono konfliktas su Kuminga, po kurio „Jazz“ gynėjas buvo išvarytas iš aikštės.

APKARTO. Chrisas Paulas po mėnesio pertraukos grįžo į Finikso „Suns“ rikiuotę, bet šį sugrįžimą gynėjas norės kuo greičiau pamiršti.

Bostono „Celtics“ išvykoje pirmavo 45 taškų persvara, o galiausiai šventę pergalę 125:98.

„Nekovojome taip, kaip turime kovoti prieš „Celtics“, – lakoniškas buvo Deandre Aytonas.

Pats Paulas aikštėje nepriminė savo gerosios versijos – 4 taškai, 4 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai per 24 minutes.

Gražiausi nakties epizodai:

Dienos rekordai:

Naudingumas
Julius  Randle
Julius Randle

 

 

 

Juliusas Randle'as (45)

 

 

 

Taškai
Jordan  Poole
Jordan Poole

Jordanas Poole'as (36)

Atkovoti 
kamuoliai
Rudy  Gobert
Rudy Gobert
Nuotr. NBA

Rudy Gobertas (21)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Tyrese  Haliburton
Tyrese Haliburton
Tyrese'as Haliburtonas (15)
Perimti 
kamuoliai
Anthony  Edwards
Anthony Edwards
Nuotr. NBA

Anthony Edwardsas (6)

Blokai
Walker  Kessler
Walker Kessler
Nuotr. NBA
Walkeris Kessleris ir Jarenas Jacksonas (po 5)
Pataikyti tritaškiai
Buddy  Hield
Buddy Hield

Buddy Hieldas (7)

Visi šios nakties rezultatai:

Penktadienis, gruodžio 8 d.
116-111 stat »
122-116 stat »
113-89 stat »
126-113 stat »
115-111 stat »
123-102 stat »
126-113 stat »
121-115 stat »
104-98 stat »
124-123 stat »
98-125 stat »



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.