Belgrade gynėjų poros neturėsiantis Maksvytis pateikė prognozę pasaulio futbolo čempionatui

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2022-12-11 19:55

Kazys Maksvytis atskleidė, jog į Belgradą tikrai nevyks sergantys Ignas Brazdeikis su Mantu Kalniečiu. Treneris taip pat prognozavo, kad Prancūzija pasaulio futbolo čempionato pusfinalyje sustabdys Maroką.

Nuotr.: D. Lukšta

Kauno „Žalgiris“ (11-1) iškovojo pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3-8), bet po mačo vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio mintys buvo kitur.

Pastaruoju metu kauniečius persekioja sveikatos problemos ir rungtynių dieną prie jau sergančių Tomo Dimšos ir Karolio Lukošiūno prisijungė Ignas Brazdeikis ir Mantas Kalnietis.

Negana to, Lukas Lekavičius negali žaisti dėl šonkaulių traumos, o Liutauras Lelevičius pirmoje rungtynių pusėje pajuto skausmą kojoje ir po pertraukos nebežaidė.

„Iškovojome pergalę, bet mintys kitur, – spaudos konferenciją pradėjo Maksvytis. – Sunkus periodas komandai. Traumuotas tik vienas Lukas, bet nemažai sergančių. Tas pats Lelevičius, kuriam žadėjome šiandien didesnį krūvį, pajuto kojos skausmus ir nusiėmė. Turime ribotą rotaciją.

Kaip ir buvo rašyta, tikimės, kad rytoj grįš tie pirmieji iškritę žaidėjai, Karolis ir Tomas. Sunkus laikotarpis, kurį komanda turi išgyventi. Ačiū Dievui, kad šiandien laimėjome ir tai padarėme geromis rotacijos minutėmis.“

Rytoj žalgiriečiai jau išskrenda į Belgradą, kur maču su vietos „Crvena Zvezda“ pradės dvigubą Eurolygos savaitę. Vis dėlto jau dabar aišku, kad Brazdeikis ir Kalnietis iki kelionės nespės pasveikti.

„Jie rytoj neskris, – atskleidė Maksvytis. – Jie kol kas nėra pasveikę pagal gydytojų informaciją. Optimistiškiausias variantas, kad jie prisijungs jau antrosiose savaitės rungtynėse namie.“

Sudėties netektys suteikė šansą Kajui Kublickui, kuris debiutavo LKL. Gynėjas per 23 minutes surinko 4 taškus ir 7 naudingumo balus, o Maksvyčiui patiko vaizdas aikštėje.

„Tik šįryt sužinojau, kad Mantas negalės žaisti, kuriam buvau numatęs didelį vaidmenį. Kajus irgi tik priešpiet sužinojo, kad šiandien žais. Tą, ką norėjome, gavome. Jis atėmė nuo lyderių 23 minutes, su juo neprasmegome ir net išėjome į pliusą“, – džiaugėsi strategas.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ žaidė su dar nematytu penketu, kuriame buvo Laurynas Birutis, Motiejus Krivas ir Tyleris Cavanaugh. Kokia buvo viso to mintis?

„Čia labiau reagavome į tvarkaraštį. Mūsų laukia ketverios rungtynės per 7 dienas. Laukia dviguba savaitė ir norėjome nuo lyderių nuimti minutes bei palikti juos šviežesnius. 

Su dviem dideliais man patiko, jie gerai žaidė, vienas kitą jautė. Viskas buvo tvarkingai ir net išėjome į pliusą“, – rungtynių pabaigą komentavo Maksvytis.

Intensyviame tvarkaraštyje „Žalgirio“ treneris spėja sekti įvykius pasaulio futbolo čempionate.

Treneris, sulaukęs klausimo, ar Maroko sėkmės istorija gali tapti pavyzdžiu „Žalgiriui“ Eurolygoje, pateikė prognozę Afrikos atstovams ir atskleidė savo favoritą.

„Man patiko Maroko komanda, kaunasi prie savų žiūrovų, galima taip sakyti. Jie Katare yra kaip šeimininkų komanda, bet manau, kad juos sustabdys mano mėgstamiausia komanda – Prancūzijos rinktinė. Allez les bleus. Nuo seno juos palaikau, kadangi turiu nemažai ryšių su prancūzais“, – gera nuotaika baigė Maksvytis.



Komentarai:

Galimai bus 3 pralaimėjimai,zvezda,real, lietkabelis,kaip suprantu vadovybė, nieko nepirks,ir susitaikė,jog top8 per aukštai jiems,bet svarbu lkl laimėti kažkaip
2022-12-11
-3
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.