Po puikaus mačo – pagyros Valančiūnui: „Prabanga turėti jį komandoje“

2022-12-20 13:20

Po pralaimėtų rungtynių „Pelicans“ treneris Willie Greenas teigė, kad Jono Valančiūno laisvi tritaškiai buvo numatyto žaidimo plano dalis. Dar prieš rungtynes Naujojo Orleano komanda tikėjosi, kad Zionas Williamsonas bus pagrindinis varžovų gynybos akcentas.

Nuotr.: STOPkadras
Nuotr. STOPkadras

Jonas Valančiūnas surengė vieną geriausių NBA pasirodymų karjeroje, o po rungtynių sulaukė vyriausiojo trenerio Willie Greeno ir komandos draugo C.J. McCollumo pagiriamųjų žodžių.

Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs 30-metis lietuvis pelnė 37 taškus, atkovojo 18 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Valančiūnas pakartojo asmeninį pataikytų tolimų metimų rekordą – įmetė 7 iš 10 tritaškių.

„Kai įkrenta pirmas metimas, visada jautiesi gerai ir tada gauni motyvacijos mesti dar vieną metimą,“ – daugiausiai tritaškių per vienerias rungtynes karjeroje išsimetęs Valančiūnas pasakojo spaudos konferencijoje.

JV gavo tiek daug šansų išsimesti tolimų metimų, nes Milvokio „Bucks“ komanda dvigubino, o kartais net ir trigubino Zioną Williamsoną, kuris pritraukė varžovus baudos aikštelėje.

„Dar prieš rungtynes žinojome, kaip jie ginsis, todėl tam ruošėmės su treneriais ir to tikėjomės“, – žaidimo planą aiškino Valančiūnas.

Vis tik pelikanams net ir galingo Valančiūno nepakako iškovoti pergalei. Naujojo Orleano komanda 119:128 nusileido „Bucks“.

„Pralaimėjome keturis kartus paeiliui. Niekas nenori to patirti, bet taip nutinka. Turime toliau dirbti ir išlikti vieningi, – dėstė JV. – Žinome, ką sugebame ir ko norime, todėl tiesiog turime pasitikėti darbo procesu. Darbas treniruočių salėje mus sugrąžins į pergalių kelią.“

Vyr. treneris Greenas šiose rungtynėse Valančiūnui aikštėje suteikė rekordinį kiekį minučių – 37. Tai ilgiausias jo pasirodymas šį sezoną.

„JV žaidė puikiai. Jis laikėsi žaidimo plano ir žinojo, kad sulauks laisvų metimų, – auklėtinį gyrė Greenas. – Jis pataikė metimus, deja, tai mums nepadėjo iškovoti pergalės. Tačiau JV sužaidė nuostabias rungtynes.“

„Mums yra prabanga turėti JV komandoje, – tęsė „Pelicans“ treneris. – Jis – tikras profesionalas, kuris niekada nepraleidžia treniruočių ir rungtynių. Jis visada yra pasiruošęs sunkiai dirbti aikštėje. Jei jam paduodi kamuolį po krepšiu ar prie tritaškio linijos, tai jis priims teisingą sprendimą. Šiandien jis atliko nuostabų darbą. Jis puikiai priėmė sprendimus ir gerai pataikė.“

McCollumas taip pat negailėjo liaupsių aukštaūgiui iš Lietuvos.

„Man patiko JV agresyvumas, – sakė „Pelicans“ gynėjas. – Žinojome, kad oponentai prieš jį nesigins prie tritaškio linijos, todėl jis buvo pasiruošęs. Jis nedvejojo ir išsimetė laisvus metimus bei sužaidė puikų mačą. Gaila, kad jam sužaidus taip gerai, nesugebėjome laimėti. Bet šios rungtynės jam pridės pasitikėjimo savimi.“



Komentarai:

Asmenine statistika gerai, bet esme pralaimetos rungtynes...
2022-12-20
-11
Atsakyti
Ai
Negalima tiket nei vienu jankio zodziu nes viena diena giria kita diena jau parduoda
2022-12-20
+3
Atsakyti
Eggzpertas
Reiktu pelicans tokio centro kaip Myles Turner, kuris gerai ginasi ir trajakus pataiko 👌
2022-12-20
-14
Atsakyti
ir dar traumu gauna norm, ot butu geras duetas su zionu, dar jei abu isstraumuotu, skaityk amen, o kaip loshe be ziono su jv matem
2022-12-20
Atsakyti
Gizmo
ir ziurek po savaitės dvieju, valanciunas itrauktas i keiciamu žaidėjų sąrašą.
2022-12-20
+18
Atsakyti
Tomas
Nu, kad matoma nauda, Grizliai pirmoj vietoj vakaruose dabar. Bet Memfyje daug kas pasikeitė, ne tik JV.
2022-12-21
-14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.