Sprendžiant metų dilemą: 3 įžaidėjai „Žalgiriui“

Augustas Šuliauskas
BN+ kūrėjas
2023-01-06 07:59

Kokį variantą, traumą patyrus Keenanui Evansui, turėtų pasirinkti Kauno „Žalgiris“? BN+ kūrėjas Augustas Šuliauskas apžvelgia ryškiausias kandidatūras, kuriomis kauniečiai gali mėginti pildyti Evanso paliktus batus.

Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr. zalgiris.lt

Kuomet pergalė nebesvarbi. Tokiomis nuotaikomis Kauno „Žalgiris“ pasitinka šį penktadienį.

Ekipos lyderio Keenano Evanso sezoną užbaigusi trauma verčia Paulių Motiejūną imtis greitų sprendimų. Tačiau dilema milžiniška: kaip pakeisti pačiame savo karjeros pike buvusį įžaidėją, kuris šį sezoną ne vieną ir ne du kartus tempdavo žalgiriečius ant savo pečių? 

Kaip pakeisti žaidėją, kuris ne tik pirmavo pagal taškus, buvo vienas iš vos kelių žaidėjų, galinčių susikurti metimą sau bet kokioje situacijoje, bet ir itin stipriai prisidėdavo prie gynybos? Dėl savo stipraus kūno ir ūgio Evansas galėdavo itin sėkmingai grumtis su aukštesniais varžovais dėl vietos baudos aikštelėje.

Perėjimams iš vieno Eurolygos klubo į kitą liko vos kelios dienos – sausio 9-oji yra paskutinė. O ir galimų variantų čia praktiškai nematyti. Lieka laisvieji agentai arba žemesniame lygyje besivaržantys atletai. Toks pasirinkimų diapazonas jau dabar leidžia teigti, kad lygiavertės pamainos rasti neįmanoma. O kur dar ir pačios vizijos klausimas – kokiu keliu turėtų žengti sprendimus priimantys Kauno ekipos žmonės?

Žiūrėti tik į šiuos metus ir bandyti išgelbėti sezoną, kuriame „Žalgiris“ kol kas viršija visus lūkesčius? Tas galbūt reikštų mažiau rizikingo varianto ėmimą.

Žvelgti labiau į ateinantį sezoną, nes nežinia, kada išgis Evansas, kaip atrodys po traumos ir apskritai, ar liks Kaune? Tokiu atveju galimi ir daugiau rizikingi variantai.



Komentarai:

lr raso jog Napieras zalgirio akiratyje dar tas Macolumss tipo zalgirio ofisas dirba stipriai
2023-01-06
+16
Atsakyti
Kad Pulkovskis straipsnyje paminėjo Napierą su Mccolumu kaip variantus nereiskia kad jie yra klubo akiratyje :D
2023-01-06
+7
Atsakyti
Sorry Napier 3 rungtynės G lygoje už tą patį Mexico klubą.
2023-01-06
+15
Atsakyti
isyah taylor man rodos butu protingiausias sprendimas,efese nesublizgejo,bet ten ir zvaigzdziu pilna
2023-01-06
+13
Atsakyti
Eric McCollum? ;))
2023-01-06
-7
Atsakyti
Delanay butu visai nieko toks variantas
2023-01-06
+12
Atsakyti
Miklovai, Tiškevičiai, Lekšai, Kleizos, Pulkoskiai ir kiti prieš sezoną sakė - Žalgiriukui čia priešpaskutinė vieta Eurolygoje, ar kažkur biški aukščiau - super rezultatas. Pakovojo Žalgiris viršijo lūkesčius ir visi iš karto trimituoja, kad metam visus pinigus, imam paskolas perkam dabar ne be PF bet ir PG. O kam tai daryti? Ar dabar sudeginę kokius 500k tikrai būsim geresni ir išeisim į TOP 8? Dar klausimas kaip tie žaidėjai nauji pritaps, kaip į pokyčius reaguos esami? Žalgiris parodė prieš Fenerį, kad gali tikrai ir tokia sudėtimi pasiimti varžovus, savo lentynos ypač. Tai gal supraskim situaciją, paliūdėkim, bet neinvestuokim į komandą kito sezono sąskaita? O kitą sezoną atsilaisvinus daug neprotingų kontraktų galima bus susirinkti tuos norimus žaidėjus ir tada bandyti triukšmauti?
2023-01-06
-8
Atsakyti
Tai kad laikas kaiptik dabar. Patenkant ar net kovojant dėl top 8 toks pirkinys. greitai atsipirks. Sakyčiau imti Delaney ir įsivažiuos ( bus motyvuotas dėl top 8 ) . Dar gal Frazier , bet čia jau daug rizikingiau , nes panašus labiau į metiką be įžaidimo . su antru variantu reiktų taikyt daugiau nei vienam sezonui
2023-01-06
-2
Atsakyti
Jokūbaitį iš Barcos paklibinti reikia bent pabandyti.
2023-01-06
+3
Atsakyti
Isaiah Tayloru reiktu iš tolo apeit ispanij 15 tasku ir 8naudos pataikinas.yugj irgi
2023-01-06
+1
Atsakyti
TM
belieka tiketis, kad nepataupys Motiejunas, geriau ispirka moket ir pasiimt rimta izaideja nei 2 vidutiniokus per 2 pozicijas
2023-01-06
-9
Atsakyti
Aš tai noriu Isiah Thomas Žalgiryje pamatyt
2023-01-06
+11
Atsakyti
pritariu,man atrodo jis kaune atsiskleistu
2023-01-06
+14
Atsakyti
Delaney- nezaides puse metu characteris prastas.. visi kiti neaiskus.. sunku teisingai kad nepaminejo Napiero, nes konkurentai jau rase, kam ta pati kartoti
2023-01-06
+11
Atsakyti
LCK
O tai Jeriano Granto, Delaney tai jau neršė ? Eik pailsėk brolyti.
2023-01-06
-8
Atsakyti
LCK
Manau bent paminėjimo vertas Napier'as
2023-01-06
+7
Atsakyti
Nelimpa man Napier. Paskutinį katą normaliai žaidęs vos ne prieš 3 metus. Taip buvo 2-3 rungtynės po 5 min NBA kai ten nukeltą sezoną uždarinėjo, 2-3 Zenite draugiškos. Ir viskas. Wiki duoda, kad jis kažkur Mexikos klube, bet JAV portalai paprastai iš ten kelia daug žaidėjų statsu, jo nėra, gal tipo kontraktas, bet laukia kol atsigaus nuo kažko. Na gal ir sužaidė 10 rungtynių, bet mums reikia gatavo formoje žaidėjo arba jau geriau likti su Doviu, Dimša, Luku.
2023-01-06
+16
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.