„Blazers“ atsisakė dviejų veteranų paslaugų

2005-08-04 08:35
Nuotr.:

Portlendo „Trail Blazers“ pirmoji pasinaudojo galimybe atleisti krepšininką pagal „amnestijos straipsnį“. Klubo vadovai paskelbė, kad atsisako gynėjo Dereko Andersono paslaugų. Iškart po to „Blazers“ taip pat nutraukė sutartį su Nicku Van Exeliu.

„Amnestijos straipsnis“, įtrauktas į naująją darbo sutartį, skelbia, kad komanda vieną kartą gali atleisti žaidėją ir, nors privalės išmokėti jam likusį atlyginimą, tačiau neturės mokėti prabangos mokesčio lygai. Tai reiškia, kad D.Andersonas per artimiausius dvejus metus gaus 19 mln. JAV dolerių, tačiau tokią pat sumą „Blazers“ ir sutaupys.

„Turėdami naują komandos kryptį ir atsižvelgdami į tai, kad Derekas per paskutinius metus buvo kamuojamas traumų, nusprendėme, kad tai bus geriausia abiems pusėms, – sprendimą motyvavo „Blazers“ generalinis vadybininkas Johnas Nashas. – Taip mes sutaupome pinigų bei galėsime daugiau lauko aikštėje skirti jauniems žaidėjams“.

31-erių metų D.Andersonas Portlende praleido 4 sezonus. Pernai jis vidutiniškai pelnydavo 9,2 taško bei atlikdavo 3 rezultatyvius perdavimus. Tarp galimų klubų, kuriuose gali atsidurti gynėjas, pirmiausia minimas Los Andželo „Lakers“, kuriame šis krepšininkas sudarytų gynėjų porą su Kobe Bryantu.

Tuo tarpu atsisakydami N. Van Exelio paslaugų Portlendo komandos vadovai sutaupys 12,8 mln. JAV dolerių. Pagal kontrakto sąlygas „Blazers“ galėjo sutartį kitam sezonui arba pratęsti, arba nutraukti.

34-erių metų NBA veteranas karjerą pabaigti gali viename iš stipriausių NBA klubų. Juo rimtai domisi Dalaso „Mavericks“, Hiustono „Rockets“, San Antonijaus „Spurs“ ir Majamio „Heat“ klubai.



Komentarai:

Naturalu kad atsikrate tokiu stambiu kontraktu, ir tuo paciu palaisvino savo salary cap, kas leidzia sutaupytus pinigus skirti free agentams, zinoma sheis metais tai jau nelabai kokia pasiula beliko, bet bus ir kitu metu tarpsezonis apie kuri jau dabar kalbama, nes bus kaip reta daug zvaigzdziu su pasibaigusiais kontraktais ( pvz Tim Duncan ) zinoma juos dar reikia prisivilioti. Konkreciai kalbant tai van exelis jau savo atzaide ir greiciausiai zais jau tik back up quard, o Dereko traumos bei neispudinga statistika taip pat nedziugina. PG pozicija neliks be zaideju ( kaip tik ji buvo per daug persunkta zaidejais ), nes ten rungtyniaus Sebastian Telfair kuriam zadama puiki ateitis, tai jau antrametis zaidejas. SG gali rungtyniauti tiek neseniai is wizards atejas Juan Dixon tiek Darius Miles
SF tas pats Miles bei Rubenas Patersonas, na ir aukstaugiai Khryapa, Zach ir Ratlifas.
2005-08-04
-2
Atsakyti
Na viskas aisku, Blazers siuo sutaupymu pasirase mirties nuosprendi sau. Negi su Monia jie ketina patekti i playoff'us :)
2005-08-04
+3
Atsakyti
Nekabai tikes sprendimas juk jie buvo vieni komandos lyderiu nors ir kamuojami traumu
2005-08-04
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.