Maksvytis – apie nesusipratimą trečiojo kėlinio pradžioje ir atlaidumą naujokams

2023-01-16 21:44

Kazys Maksvytis atskleidė, kad nesusipratimas trečiojo kėlinio pradžioje buvo teisėjų klaida. 

Kauno „Žalgiris“ pirmadienį iškovojo užtikrintą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Žalgiriečiai išvykoje 93:75 įveikė „Šiaulius“. Visgi komandos vyr. treneris Kazys Maksvytis teigė, kad rezultatas yra apgaulingas ir pergalė nebuvo lengva. 

„Rungtynės nebuvo tokios lengvos, kaip rodo rezultatas. Ypatingai pirma pusė ir trečio kėlinio pradžia, – aiškino „Žalgirio“ vairininkas. – „Šiauliai“ gerai žaidė ir įvėlė į savo greitą tempą, nebuvome tam pasiruošę. Antroje pusėje pavyko sutvarkyti reikalus bei suteikti daugiau laiko naujokams ir tiems, kurie žaidžia mažiau.“ 

Žalgiriečiai dar trečiojo kėlinio pradžioje atsilikinėjo po sėkmingos „Šiaulių“ atkarpos, tačiau tuomet spurtavo patys ir perlaužė rungtynių eigą. Maksvytis pripažįsta, kad iš auklėtinių jautė atsipalaidavimą. 

„Ypatingai pirmoje pusėje gal ir buvo, ypač gynyboje, – apie atsipalaidavimą šnekėjo specialistas. – Stengėmės žaisti puolimo krepšinį, su „Šiauliais“ tai daryti yra pavojinga, jie yra labai talentingi ir gali nubausti. Antroje pusėje pradėjome gintis ir išsisprendėme reikalus.“

Trečiojo kėlinio pradžioje įvyko nesusipratimas, po kurio „Šiauliai“ pelnė du lengvus taškus, o „Žalgirio“ žaidėjai liko stovėti nesupratę. Maksvytis paaiškino, kad tai buvo teisėjų klaida. 

„Kamuolys turėjo būti mūsų, žaidėjai buvo puolimo zonoje, o teisėjai padavė kamuolį varžovams ir jie pelnė lengvus taškus. Pasirodo, kad teisėjai negali atšaukti sprendimo, tad kėlinį pradėjome su minus 2 taškais“, – aiškino 45-erių treneris.

Šiame mače LKL pirmenybėse debiutavo Achille Polonara ir Isaiah Tayloras. Pastarasis surinko 8 taškus, 6 rezultatyvius perdavimus ir 9 naudingumo balus. Tačiau Polonarai vakaras sekėsi sunkiau. 

Italas per 24 minutes prametė visus 8 metimus iš žaidimo, pelnė 2 taškus ir surinko 4 naudingumo balus, tačiau Maksvytis silpno auklėtinio pasirodymo nesureikšmino. 

„Manau, kad tai buvo ir juodas vakaras, ir tai, kad naujokai į komandą atėjo skirtingų fizinių kondicijų bei iš skirtingų komandų, kuriose turėjo skirtingus vaidmenis. Tokios rungtynės tam ir yra, šiandien į viską žiūrėjome šiek tiek pro pirštus, davėme abiem nemažai minučių, kad jie įsižaistu ir kituose mačuose būtų geresni.“



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.