Varejao apie Ilgauską: „Jis parodė, ką reikia padaryti, jog būčiau sėkmingas“

2023-01-24 17:42

Didžiausiu Varejao mentoriumi Klivlando „Cavaliers“ buvo Žydrūnas Ilgauskas.

Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Andersonas Varejao 2021-aisiais pabaigė savo ilgą 23 metus trukusią profesionalo karjerą. NBA lygoje centras praleido 13 metų. 12 iš jų – Klivlando „Cavaliers“, kur rungtyniavo kartu su Žydrūnu Ilgausku.

Neseniai Varejao marškinėliai šalia Ilgausko iškilo į Klivlando arenos palubes, o pats brazilas prisipažino, jog būtent lietuvis buvo tas žmogus, kuris padėjo iškilti 2004-aisiais į lygą atvykusiam 22-ejų jaunuoliui.

„Žydrūnas Ilgauskas, Anthony Parkeris, Benas Wallace'as – galiu vardinti daug. Kiekvienas jų buvo svarbi mano karjeros Klivlande dalis. Visi jie palietė mano karjerą skirtingais būdais.

Anderson Varejao

Anderson  Varejao
Pozicija: C, PF
Amžius: 40
Ūgis: 211 cm
Svoris: 118 kg
Gimimo vieta: Colatina, Brazilijos Federacinė Respublika

Aš visiems jiems esu labai dėkingas, bet „Big Z“ (Ilgauskas) priglaudė mane po savo sparnu. Jis man parodė, ką reikia padaryti, jog būtum sėkmingas šioje lygoje. Jis nuolat ieškojo būdų tai padaryti ir kartais išeidavo iš savo komforto zonos, kad man padėtų. Esu jam labai dėkingas“, – sakė Varejao, kuris nuo šiol rūpinsis „Cavaliers“ žaidėjų individualiu tobulėjimu.

Varejao per 632 rungtynes NBA lygoje fiksavo 7,2 taško ir 7,2 atkovoto kamuolio statistiką.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.