Trečią pergalę pasiekę „Gargždai“ pratęsė juodą pasvaliečių atkarpą

2023-01-30 20:24

„Gargždai“ 79:69 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Tai buvo dešimtoji pasvaliečių nesėkmė iš eilės.

Nuotr.: BC Gargždai

„Gargždų“ (3-14) ekipa pavyzdingai uždarė trečią kėlinį, vėliau sulaukė Aurimo Urbono lyderystės ir taip dėjo pamatus retai pergalei Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Namuose žaidę lygos debiutantai 79:69 (18:17, 22:17, 14:10, 25:25) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3-13).

Gargždų komanda laimi antras iš trejų sausio mėnesio rungtynių – prieš tai pergalė buvo iškovota prieš Prienų „Labas GAS“. Pasvaliečiai yra kritę į gilią duobę – pralaimėjo jau dešimtą iš eilės LKL mačą.

Beje, pirmoji šių ekipų tarpusavio akistata baigėsi pasvaliečių pergale 97:92. 

Atkakli rungtynių pradžia leido numatyti, kad čia vyks lygiaverčių oponentų akistata. Legionierių vedama „Gargždų“ komanda bandė imti iniciatyvą į savo rankas (30:23), tačiau vis sulaukdavo atsako ir skirtumas vėl tirpo. Galiausiai „Pieno žvaigždžių“ spurtas 8:0 leido persverti rezultatą – 31:30.

Isaiah Osborne‘o metimas padėjo „Gargždams“ uždaryti antrą kėlinį pozityvia nata (40:34), o trečiajame ketvirtyje pozityvo atsirado dar daugiau. Nepaisant to, kad po Juliaus Juciko tritaškio metimo pasvaliečiai atsiliko vos 44:46, per paskutines dvi ketvirčio minutes Mindaugas Stašys ir Julius Kazakauskas realizavo baudas, Marius Runkauskas – tolimą metimą, o Osborne‘as „Gargždams“ suteikė dviženklį pranašumą – 54:44.

Nors laiko buvo užtektinai, šeimininkai įgytos persvaros visiškai nešvaistė ir epizodiškai net padidindavo – 62:51. Tiesa, viską keisti ėmė Rihards Kuksiks, kurio niekaip nesustabdė gargždiškiai – 67:71. Osborne‘as ir Aurimas Urbonas greitai pristabdė svečių gerą atkarpą (75:67), tuo metu žaisti liko pusantros minutės. Galiausiai tas pats Urbonas mačo pabaigoje tęsė savo lyderystę ir įtvirtino pergalę šeimininkams.

„Eilinį kartą noriu padėkoti fanams, kurie mus palaiko, jaučiame jų užnugarį ir noriu, kad jie ir toliau mus taip palaikytų, o mes pažadame demonstruoti vis geresnį žaidimą, – po mačo kalbėjo nugalėtojų vyr. treneris Povilas Šakinis. Labai smarkiai ruošėmės šioms rungtynėms, buvome susidėlioję akcentus ir manau, kad dauguma jų pavyko. Gynyba esu gana patenkintas, 69 praleisti taškai neblogas rezultatas. Esu tikrai patenkintas šiuo susitikimu, ypač žaidėjų noru ir kova.“

Tuo metu pasvaliečių strategas Ramūnas Cvirka teigė, kad lemiamais momentais komandai trūko kuriančio žmogaus. 

„Pirmiausia norius pasveikinti „Gargždus“ su pergale, manau, kad laimėjo pelnytai. Varžovai paprasčiausiai produktyviau sužaidė tam tikras atkarpas. Buvome grįžę į rungtynes, tačiau kaip visada praleidome neaiškų metimą, dar su bauda.

Lemiamais momentais darėme klaidas. Susitvarkėme su atkovotais kamuoliais, ant to buvo akcentas. Šiandien mačiau labai didelį skirtumą tarp įžaidėjų, nes lemiamais momentais nemačiau žaidėjų, kurie kurtų, ar aštriai įsiveržtu. Pas juos toks žmogus atsirado“, – aiškino Cvirka.

Gargždų komandai Joshas Newkirkas per 32 minutes pelnė 23 taškus (6/12 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei surinko 22 naudingumo balus.

Pasvalio ekipos gretose išsiskyrė Martynas Pacevičius, kurio sąskaitoje per 21 minutę buvo 8 taškai (4/6 dvit.), 10 atkovotų kamuolių, 1 rezultatyvus perdavimas bei 14 naudingumo balų.

„Gargždai“: Joshas Newkirkas 23 (6/12 dvit., 3/6 trit., 5 atk. kam., 6 rez. perd.), Giedrius Staniulis 14 (7/10 dvit., 6 atk. kam.), Isiah Osborne'as 12 (4/8 dvit.), Jylanas Washingtonas 10 (2/2 trit., 5 atk. kam., 4 kld.), Šarūnas Beniušis 8 (4/4 dvit.).

„Pieno žvaigždės“: Rihards Kuksiks 14 (4/8 trit.), Corey Allenas 13 (3/6 trit., 6 rez. perd., 5 kld.), Martynas Pacevičius (4/6 dvit., 10 atk. kam.) ir Justas Furmanavičius (4/7 dvit., 5 atk. kam., 3 per. kam.) po 8, Ignas Vaitkus ir Jaredas Cunninghamas po 7.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.