Dominavęs Fosteris ištempė „Rytą“ į pirmąją pergalę „Top 16“ etape

2023-01-31 18:30

Marcusas Fosteris ketvirtajame kėlinyje sumetė 15 iš 25 komandos taškų ir ištraukė „Rytą“ į pergalę „Top 16“ etape prieš Stambulo klubą. „Ryto“ lyderis iš viso pelnė 30 taškų.

Marcusas Fosteris ketvirtajame kėlinyje pelnė 15 iš savo 30 taškų ir išvedė Vilniaus „Rytą“ (1-1) į pirmąją pergalę FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai savo aikštėje antrajame ture 95:88 (26:14, 22:17, 22:26, 25:31) po atkaklios kovos palaužė Stambulo „Bahcesehir Koleji“ (1-1) ekipą.

„Pelnyta pergalė, – pabrėžė Žibėnas. – Kartais atiduodu duoklę fanams, ko jie nusipelno. Kartais nuopelnus skiriu trenerių štabu, ko jie yra verti, bet šį kartą didžiausi nuopelnai – žaidėjams. Tai buvo tikrai pelnyta jų pergalė, pradedant nuo to, kaip prieš dvi dienas pradėjome pasiruošimą prieš Stambulo komandą, kaip jie buvo susikaupę ir atsidavę, įskaitant šiandienos rytinę treniruotę.

Fotogalerija

Pristabdėme juos pirmoje pusėje (praleistas 31 taškas). Iš šitų rungtynių turime pasiimti pozityvią pirmąją pusę ir pamokas po ilgosios pertraukos. Judame toliau ir niekas nesakė, jog bus lengva. Didžiulė pergalė mums.

Galingai pirmąją pusę sužaidęs „Rytas“ į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudamas 48:31.

„Gynyboje bandėme daryti viską, kas geriausia, – komentavo Benedekas Varadi, įmetęs 10 taškų. – Padarėme nemažai klaidų, bet kaip komanda niekada nesustojome ir rotavome, padėjome vienas kitam. Klaidų bus, bet manau, kad su tokia gynyba galime sustabdyti bet ką.“

Visgi trečiajame kėlinyje turkai startavo 12:2 ir priartėjo iki 43:50. Žibėnas savo komandą į pasitarimą sukvietė sužaidus vos 47 sekundes, per kurias vilniečiai prasileido staigius penkis taškus.

„Gal čia ir pasireiškia branda, – tęsė Žibėnas. – Pasižiūrėkime, jie – aukšto lygio žaidėjai, aukšto lygio komanda. Tai tikrai yra netoleruotina, bet kažkiek po truputį augame per skausmus. Po rungtynių rūbinėje sakėme, kad sėkmingos vienos rungtynių pusės „Top 16“ etape jau neužtenka, jeigu norime eiti į aštuonetą. Reikia žaisti 40 minučių ar per skausmus, ar kraujus.“

Likus rungtyniauti pustrečios minutės Jaka Blažičius realizavo tris baudas ir Turkijos klubas kabinosi „Rytui“ į atlapus – 79:84.

Tuomet Martynas Echodas įkrovė iš viršaus, Fosteris smeigė tritaškį ir Lietuvos čempionai atitrūko iki 89:80.

Galiausiai rungtynes uždarė taiklias baudas pataikęs Gytis Masiulis ir iš po krepšio įmetęs Benedekas Varadi (93:85).

Sostinės ekipa ketvirtajame kėlinyje sumetė 25 taškus, iš kurių 15 priklausė Fosteriui.

„Rytas“ vertėsi be ant suolo likusių Tomo Lekūno, Ado Šimonio ir susižeidusio Luko Ulecko.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 30 (10/17 metimai), Gytis Radzevičius ir Martynas Echodas – po 11, Benedekas Varadi 10.

„Bahcesehir Koleji“: Jerry Boutsiele 23 (10 atk. kam.), Jamaras Smithas 19 (3/8 trit.), Langstonas Hallas 13, Jaka Blažičius 11.

Giedriaus Žibėno komentaras:

Benedeko Varadi komentaras:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.