Laukinio čempionų puolimo prisibijantis Ulanovas: „Svarbiausia išlikti kartu“

2023-02-01 12:05

Edgaras Ulanovas teigė, kad šiame sezone Kauno „Žalgiriui“ nėra palanku žaisti prieš daug puolime improvizuojančias komandas, bet tikisi, jog patiems kauniečiams pavyks išnaudoti Stambulo „Anadolu Efes“ spragas gynyboje.

Trečiadienio vakarą pilnutėlėje Sinano Erdeno arenoje Stambule Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos 22-ojo turo rungtynėse stos į kovą su šeimininkų „Anadolu Efes“ klubu.

„Žalgirio“ arenoje Eurolygos čempionų titulą ginančiai komandai skaudžiai pralaimėję (60:86) Kazio Maksvyčio auklėtiniai sieks ne tik atsirevanšuoti už nesėkmę, bet ir sugrįžti į pergalių kelią turnyre po pralaimėjimo praėjusią savaitę Atėnuose.

Prieš laukiantį susitikimą su „Žalgiris TV“ mintimis dalijosi „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas.

„Eilinės rimtos ir sunkios rungtynės, ypač po pralaimėjimų, kai yra šioks toks nerimas, bet turime išlikti susikaupę. Tai yra normalu, – teigė Ulanovas. – Žaisime prieš čempionus, laimėjusius Eurolygą dukart iš eilės, nors jie dabar turnyro lentelėje stovi ne ten, kur turėtų būti. Pagal talentą, sudėtį, patirtį – turėtų būti viskas kitaip. Laukia velniškai sunkios rungtynės.

Galime prisiminti ir rungtynes namuose, kai antroje pusėje mes buvome visiškai uždominuoti varžovų. Mums šiemet sudėtinga žaisti su tomis komandomis, kurios žaidžia laukinį, daug improvizacijos turintį puolimą ir turi daug talento. Mūsų laukia didžiulis iššūkis, žiūrėsime, kaip esame pasiruošę ir kokį duosime atsakymą į jų talentą.“

Dvikovą su žalgiriečiais Turkijos klubo krepšininkai pasitinka su trijų iš eilės pralaimėjimų serija Eurolygoje. Ergino Atamano auklėtiniai kol kas rikiuojasi antroje turnyro lentelėje dalyje, iškovoję 10 pergalių per 21 susitikimą. Tiesa, Ulanovas nesureikšmino lėtesnio Eurolygos čempionų pasirodymo iki šios sezono atkarpos.

„Sunku pasakyti. Visos komandos iki vienos turi savų problemų, – apie tai, kodėl „Anadolu Efes“ stringa Eurolygoje kalbėjo Ulanovas. – Mes irgi turime savų problemų, kitos komandos – irgi, todėl sunku pasakyti, ko jiems trūksta, ko jie neranda. Vėlgi, pasikartosiu, ilgas sezonas, dar laukia daug rungtynių, tada ir paaiškės, kur kas stovės.“

„Anadolu Efes“ gruodžio pabaigoje sulaukė po traumos prie komandos prisijungusio gynėjo Shane‘o Larkino, kuris sudaro didįjį komandos lyderių trejetą kartu su buvusiu žalgiriečiu Vasilije Micičiumi ir amerikiečiu Willu Clyburnu.

Ulanovo nuomone, į rotaciją sugrįžęs Larkinas – tiesiog dar vienas itin pavojingas varžovų ginklas.

„Perimetre prisidėjo dar vienas žmogus, kuris kuria kitiems ir pats sau susikuria situacijas. Dar vienas pavojus, – apie Larkiną kalbėjo kaunietis. – Žinoma, kad tai yra galvos skausmas mums, prisideda dar vienas žmogus. Iš kitos pusės – turime žiūrėti savęs, kur sudedame savo akcentus, ką esame susitarę gynyboje. Tuo pačiu patys varžovai turi problemų gynyboje, kelios komandos tą įrodė. Stengsimės tuo dalykus išnaudoti patys.“

Praėjusią savaitę skaudžiai po antros rungtynių dalies Atėnuose kritę žalgiriečiai į pergalių kelią nesugrįžo ir savaitgalį, kai paskutinėse Manto Kalniečio karjeros rungtynėse namuose nusileido Jonavos klubui.

Ulanovas aiškino, kad komanda turi išgyventi kiekvieno sezono metu pasitaikančias duobes ir išlikti kartu.

„Kai pralaimi kelias rungtynes iš eilės, niekada nėra smagu. Tai yra normalu. Problemų sezono metu būna visada – ir pakilimų, ir nuopuolių, – aiškino Ulanovas. – Svarbiausia išlikti kartu, tą stengiamės daryti. Turime dvigubą savaitę, nėra, kada kažkur žvalgytis, kas buvo, kas nebuvo. Turime kontroliuoti tai, ką galime padaryti rytoj. Kiekvieną dieną taip ir toliau.“

Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ rungtynės trečiadienį prasidės 19.30 val. Lietuvos laiku.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.