„Žalgirio“ nuopolį komentavęs Brazdeikis: „Negalime sau to leisti“

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2023-02-03 22:44

Ignas Brazdeikis akcentavo, jog „Žalgiris“ negali taip paleisti varžovų į priekį per pirmąją pusę. Kauniečių deficitas 18-ąją minutę prieš „Partizan“ siekė net 22 taškus.

Ignas Brazdeikis susikrimtęs sėdėjo „Žalgirio“ rūbinėje prie savo spintelės patyrus skaudžią nesėkmę prieš Belgrado „Partizan“. 

24-erių gynėjas asmeniškai sužaidė rezultatyviausią savaitę (42 taškai per dvejas rungtynes), bet komanda pralaimėjo abu susitikimus ir krito į trijų nesėkmių paeiliui atkarpą. 

Mintyse pralaimėjimo prieš „Partizan“ priežastis dėliojęs krepšininkas akcentavo pirmąją susitikimo pusę. Kauniečiai į ilgąją pertrauką prieš Željko Obradovičiaus vadovaujamą komandą išėjo su 17 taškų deficitu (30:47). 

Fotogalerija

18-ąją minutę komandas skyrė net 22 taškai (20:42).

„Per sunku grįžti, kai Eurolygoje per pirmąją pusę krenti taip giliai į duobę, – komentavo Brazdeikis. – Eurolygoje vyksta trumpesnės rungtynės nei NBA. 40 minučių, kai kiekviena ataka yra svarbi. Manau, kad į per daug atakų ėjome būdami pernelyg užtikrinti savimi. Tada klydome, išsimetėme sunkius metimus.“

Po ilgosios kilti mėginęs „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje sumetė 24 taškus, kai per pirmuosius du kėlinius teįmetė 30 taškų. Žalgirietis tikino, jog komandą rūbinėje užmotyvavo tragiškai sužaisti pirmieji du kėliniai.

„Tiesiog žaidėme agresyviai, – esminį trečiojo kėlinio aspektą įvardijo Brazdeikis. – Turėjome gerą atkarpą, kai žaidėme taip, kaip įprastai rungtyniaujame. Labai sunku grįžti į kovą iš 17 taškų deficito prieš tokią gerą komandą. Pasikartosiu, bet negalime sau to leisti.“

Brazdeikis trečiadienį Stambule sužaidė karjeros mačą, kai „Anadolu Efes“ atseikėjo 25 taškus ir surinko 23 naudingumo balus. Penktadienį Nemuno saloje į „Partizan“ krepšį sumetė 17 taškų ir užfiksavo 19 naudingumo balų.

Rezultatyvi atkarpa, bet ji „Žalgirio“ pergalėmis nevirto.

„Kur kas labiau prisitaikau prie Europos krepšinio, jaučiuosi vis patogiau, – asmeninę patirtį komentavo Brazdeikis. – Mokausi kiekvieną dieną. Galvoju, kad dar daug galiu patobulėti ir būti geresnis. Reikia ir toliau dirbti.“

„Žalgiris“ po keturių pergalių serijos Eurolygoje pralaimėjo trečiąkart paeiliui ir turnyro lentelėje pakrito į dešimtąją poziciją. Brazdeikis asmeniškai nesureikšmino nesėkmingos atkarpos.

„Tokios atkarpos pasitaiko, žaidžiame ilgą sezoną ir mums vis dar liko daug rungtynių, – sakė Brazdeikis. – Kai netgi laimėjome keturis kartus iš eilės, neskraidėme padebesiais. Reikia išlikti visiems išvien ir užsidaryti salėje. Isaiah Tayloras sugrįš artimiausiu metu ir mums labai padės, o iki tol reikia toliau sunkiai dirbti ir tikėti savo jėgomis.“

Kazio Maksvyčio komentaras:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.