Nuo Jordano pylos gavęs Kulboka: apie grįžimą į Europą ir motyvaciją įrodyti vertę

2023-02-08 16:43

Arnoldas Kulboka prisipažino, kad Michaelas Jordanas rėkė ant jo dėl gynybos.

Nuotr.: Promitheas Patras BC
Nuotr. Promitheas Patras BC

Arnoldas Kulboka yra viena didžiausių Lietuvos krepšinio staigmenų šį sezoną. Vasarą iš NBA G lygos į Patrų „Promitheas“ persikėlęs lietuvis debiutavo Europos taurėje ir tai padarė su trenksmu.

25-erių 206 cm ūgio puolėjas Europos taurėje yra vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų: vidutiniškai fiksuoja 16 taškų, 6,2 atkovoto kamuolio, 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir 19,1 naudingumo balo statistiką.

Blizgant lietuviui, gerai sekasi ir Patrų klubui. „Promitheas“ Europos taurėje žengia šeštoje B grupės vietoje, o Graikijos pirmenybėse su 9 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais rikiuojasi penktas.

Šį sezoną metami tritaškiai

37%
9,9
Pataiko: 9,9
Taiklumas: 37,3%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 15
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Arnoldas Kulboka

„Gazzetta.gr“ paklaustas, kodėl nusprendė grįžti į Europą, Kulboka įvardino motyvaciją.

„Pakalbėjau su agentu ir sutarėme, kad turiu visiems įrodyti, jog galiu žaisti Europoje. Stebėjau situaciją ir NBA, tačiau „Promitheas“ pasiūlymas atėjo gana anksti, jis atrodė geras pasirinkimas, tad per daug negalvojau.

Klubą žinojau iš senai, seku visą Europos krepšinį, esu maniakas. Jei manęs paklaustumėte apie bet kokį žaidėją, daug šansų, kad žinočiau.

Stengiuosi laimėti kuo daugiau rungtynių. Man tai yra svarbiausias dalykas, jei noriu įrodyti, kad esu geras, turiu tai daryti laiminčioje komandoje, būtent tokioje ir esu. Sezono pradžia nebuvo pati geriausia, Graikijos čempionate esame gana žemai, tačiau esame gera komanda ir dabar tai įrodinėjame. Asmeniškai turiu svarbų vaidmenį komandoje, nežinau, kur mane tai nuves, bet jau dabar žinau, kad „Promitheas“ man buvo geriausias pasirinkimas iš visų“, – sakė Kulboka.

Interviu su „Gazzetta.gr“ Kulboka papasakojo apie kelio krepšinyje pradžią, patirtį NBA ir kontaktą su Michaelu Jordanu.

– Koks buvo tavo šeimos santykis su krepšiniu?
– Jei atvirai, niekas mano šeimoje į krepšinį nežiūrėjo rimtai. Tėtis buvo sporto fanas ir mėgėjiškai pažaisdavo su draugais, mama niekada šiame reikale nedalyvavo, o brolis, kuris yra šešeriais metais vyresnis žaidė trečiame divizione. Visgi aš visada būdavau su kamuoliu rankose, nuo mažo amžiaus žinojau, ką noriu veikti.

– Būdamas jaunas patekote į Kauno „Žalgirio“ dublerius. Ar tai buvo svajonės išsipildymas?
– Manau, kad visi Lietuvoje turi tokią pačią svajonę. Jei pradedi žaisti krepšinį, svajoji apie „Žalgirį“. Tai – vienintelė komanda Lietuvoje, kuri rungtyniauja Eurolygoje. Anksčiau būdavo ir „Lietuvos Rytas“, bet „Žalgiris“ yra istorinis klubas. Visur matai žaliai baltus marškinėlius.

– Kiek greitai viskas kinta jūsų karjeroje?
– Viskas įvyko labai greitai, tačiau manau, kad tai yra normalu. Trejus metus praleidau Vokietijoje, ten turėjau gerą laiką, tačiau nusprendžiau dėti mažą žingsnelį atgal ir karjerą tęsti Italijoje. Esu patenkintas dėl savo sprendimo, ten buvo geri metai, po kurių persikėliau į Ispaniją.

Dveji metai praleisti Bilbao klube padėjo man pasirašyti kontraktą su Šarlotės „Hornets“. Gal būt tai ir nebuvo geriausia vieta man, nes didžiąją laiko dalį praleidau G lygoje. Praeitą vasarą turėjau priimti didelį sprendimą. Pasirinkau „Promitheas“, nes norėjau įrodyti, kad galiu žaisti aukštame lygyje Europoje.

– Mantas Kalnietis neseniai baigė karjerą. Ar tai nustebino?
– Maniau, kad karjerą jis baigs po sezono, jis iš dalies padėjo klubui baigdamas karjerą dabar. Kalnietis yra nuostabus vyrukas ir turėjo neįtikėtiną karjerą, ypač nacionalinėje komandoje, kurioje jis leisdavo beveik visas vasaras. Jis buvo vienas iš žaidėjų, kuriuos stebėjau augdamas.

– Kuomet žaidėte „Hornets“, ar teko susipažinti su Michaelu Jordanu?
– Vieną kartą jis rėkė ant manęs dėl gynybos, nieko ypatingo. Normalaus pokalbio neturėjome. Jei atvirai, nesu didžiulis NBA fanas. Vaikystėje nebuvau tas vaikas, kuris keldavosi naktimis žiūrėti rungtynių. Žinoma, NBA buvo svajonė, norėjau ten žaisti, pavyko ir ačiū dievui už tai. Bet didžiausia žvaigždė man buvo ne Jordanas, o Kobe Bryantas.

Nuotr. AFP – Scanpix



Komentarai:

Sklinda gandai, kad Rygos arena iki siol tvarko savo lenta po Kulbokos "suviu"
2023-02-08
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.