Rekordas – ne be lietuvio įtakos: LeBronui kūno priežiūros įpročius įskiepijo Ilgauskas

2023-02-08 17:13

Ilgauskas, besisaugodamas traumų, nuolat po rungtynių kišdavo kojas į ledą. Netrukus tai pradėjo daryti ir LeBronas.

Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

LeBronas Jamesas praėjusią naktį pagerino Kareemo Abdul-Jabbaro taškų rekordą bei tavo visų laikų rezultatyviausiu NBA krepšininku, tačiau 38-erių žvaigždei to nebūtų pavykę padaryti be nepriekaištingos kūno priežiūros. Pasirodo, kad Karaliui tokius įpročius įskiepijo pats Žydrūnas Ilgauskas.

Kai LeBronas buvo naujokas 2003 m., jis dažnai net netvirtindavo čiurnų specialia juostele, pasikliaudamas sportbačiais. Nebuvo tokių dalykų kaip ledo sesijos po rungtynių. Tačiau jis pasikeitė 2006 m., kai jam buvo 21 metai bei pasirašė savo pirmąjį maksimalų kontraktą su „Cavaliers“.

Po kiekvienų „Cavaliers“ rungtynių paskutinis iš rūbinės išeidavo veteranas centras Ilgauskas. Po daugybės pėdos traumų Ilgauskas buvo daug investavęs į atsigavimą ir traumų prevenciją, siekdamas pratęsti savo karjerą. Po kiekvienų rungtynių jis sėdėdavo 20–30 minučių sumerkęs kojas į ledą bei su maišais ant kelių, kartais – ant pečių ir nugaros.

Nuotr. Reuters - Scanpix

LeBron James

LeBron  James
LeBron  James
MIN: 36.43
PTS: 30.18 (56.42%)
REB: 8.45
AS: 7.02
ST: 0.98
BS: 0.57
TO: 3.14
GM: 44

Kai Jamesas išeidavo iš rūbinės, Ilgauskas vis tiek sėdėjo ten. Galiausiai prie Žydrūno praktikos prisijungė kitas centras Andersonas Varejao.

„Žydrūnas buvo toks įtakingas tuo atžvilgiu, taip pat ir kitose srityse LeBrono gyvenime, – ESPN sakė Sakramento „Kings“ treneris Mike'as Brownas, treniravęs Jamesą ir „Cavaliers“ 2004–2010 m. – Tikrai jaučiu, kad iš Žydrūno jis išmoko daug priežiūros dalykų ir kaip rūpintis savo kūnu.“

Netrukus Jamesas liepė savo asmeniniam treneriui Mike'ui Mancias neleisti jam išeiti neatlikus kelių šaldymo procedūros. Galiausiai Ilgauskas ir Varejao turėjo naują draugą, su kuriuo po rungtynių sėdėdavo sumerkę kojas į ledą. Tai buvo LeBronas.

„Jis tai padarė keletą kartų ir pradėjo jaustis geriau, – sakė Mancias. – Tai virto pėdų ir kelių šaldymu po kiekvienų rungtynių. Ankščiau jis skubėdavo vakarienės, tačiau ilgainiui Jamesas grįždavo vėliau.“



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.