Edvinas Šeškus KMT favoritų nemato: „Būtent mes visiems esame neparankūs“

Dominykas Meškauskas
BasketNews žurnalistas
2023-02-17 12:13

Edvinas Šeškus tiki, kad Jonavos „CBet“ yra itin neparankus varžovas bet kuriai komandai.

2021-ųjų vasario 18 d. – Jonavos krepšinio klubas Nacionalinėje krepšinio lygoje Šakiuose triuškinančiai 70:86 nusileidžia vietos „Vyčio“ komandai. Lygiai po dvejų metų – 2023-ųjų vasario 18 d. – Jonavos „CBet“ stos į pirmąją KMT pusfinalio akistatą su LKL čempionu Vilniaus „Rytu“.

Praėjusį sezoną LKL debiutavę jonaviečiai šį savaitgalį Šiauliuose pirmą kartą klubo istorijoje dalyvaus KMT finalo ketverte ir sieks užkariauti Lietuvos krepšinio viršūnę.

„CBet“ tapo devintąja komanda patekusia į nuo 2015 metų organizuojamą KMT finalo ketvertą. Iš LKL komandų šio renginio pasiekti nėra pavykę tik „Gargždams“, Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, Kėdainių „Nevėžiui“ ir Alytaus „Wolves“.

Jonaviečiai turi ne vieną skambią pergalę per karjerą pasiekusį Virginijų Šeškų. Bene garsiausia iš jų – triumfas Lietuvos krepšinio federacijos taurėje (LKF) su Prienų „TonyBet“ ekipa 2013-2014 m. sezone. Tąkart pusfinalyje buvo nukautas Kauno „Žalgiris“, o finale – Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Prienų klube tuo metu rungtyniavo ir dabar „CBet“ žaidžiantis Artūras Valeika, kuris LKF taurės finalo ketverto metu fiksavo 20 naudingumo balų vidurkį. 

Vienas iš šio sezono Jonavos ekipos lyderių ir Virginijaus Šeškaus sūnus – Edvinas Šeškus, bendraudamas su tinklalapiu BasketNews atskleidė, kad tėtis apie legendinį 2013-2014 m. triumfą garsiai nešneka. Visgi patys komandos žaidėjai prisimena Prienų klubo stebuklą ir naudoja tai kaip motyvaciją.

„Jis pats apie tai nešneka, bet mes komandos viduje tai vis primename. Pasakėme užsieniečiams, kad buvo toks dalykas su Prienais, papasakojame visą istoriją. Sakome jiems, kad mūsų situacija yra labai panaši ir tikrai galime kabintis. Jei pavyktų tai pakartoti, būtų kažkas neįtikėtino. Manau, kad tai juos taip pat motyvuoja“, – pasakojo Edvinas Šeškus.

Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys

Ambicingus tikslus keliantys ir nuostabiai sezoną pradėję jonaviečiai KMT finalo ketvertą pasitinka pralaimėję trejas rungtynes iš eilės. Vienas iš pralaimėjimų patirtas prieš šeštadienį pusfinalio akistatoje laukiantį „Rytą“. 

Visgi Šeškus įsitikinęs, kad komanda pasimokė iš savo klaidų ir Šiauliuose parodys visai kitą veidą. 

„Viskas yra gerai, per treniruotę turėjome vaizdo peržiūrą, stebėjome, kokias klaidas darėme rungtynėse su „Labas GAS“ ir ruošėmės mačui su „Rytu“, – pasakojo „CBet“ puolėjas. – Pasikalbėjome su komanda, kad reikia pamiršti tą susitikimą su Prienais, nes artėja KMT finalo ketvertas. Tai bus didžiulė galimybė, tad visi tikrai yra geros nuotaikos, pasiruošę ir motyvuoti.“

Jonavos ir Vilniaus komandų akistata KMT pusfinalyje įvyks šeštadienį Šiauliuose, rungtynių pradžia – 15.30 val.

Edvinas Šeškus bendraudamas su tinklalapiu BasketNews papasakojo apie pasiruošimą KMT finalo ketvertui, atskleidė komandos tikslus bei palygino Jonavos komandą su čempioniška 2013-2014 m. sezono Prienų ekipa.

– Edvinai, kaip manai, kas yra svarbiausia taurių turnyruose, kai viską lemia vienerios rungtynės?
– Pagrindinis dalykas yra geras pataikymas. Reikia susikaupti ir taikliai mesti. Vienos rungtynės, tad manau, kad favoritų čia nėra, visi mačai – 50 pri50. Kas tą dieną geriau pataikys, geriau susirinks atšokusius kamuolius, bus labiau užsivedę, tie ir laimės.

– Minėjai, kad komandos viduje prisimenate Prienų triumfą 2013-2014 m. sezone. Kiek matai komandos panašumų su tuometine Prienų ekipa?
– Tikrai matau labai daug panašumų. Komandai einasi žaidimas, rūbinėje yra gera emocija, tiesiog nuostabi atmosfera, tad tų panašumų tikrai yra daug.

– Klubui ir daugumai žaidėjų tai bus pirmasis finalo ketvertas. Kiek tai suteikia papildomos motyvacijos?
– Labai motyvuoja, atrodo, kad jau sunku sulaukti tos dienos, ypač kai žinome, kiek sirgalių iš Jonavos keliaus palaikyti mūsų. Motyvacija tikrai yra didžiulė, net ir užsieniečiai tai supranta, trenerių štabas lietuviškas, visi norime eiti kovoti. Motyvacija tikrai bus aukščiausiame lygmenyje.

Nuotr. LKL

– Sezono pradžioje skynėte pergales, tačiau dabar fiksuojate trijų pralaimėjimų seriją. Kas tai lėmė? 
– Pradžia buvo tikrai gera, vėliau sekė pora pralaimėjimų, kur patys paleisdavome rungtynių pabaigas. Paskui atsirado pora traumelių, praradome komandos kapitoną – Vytautą Šulskį, dabar aš turėjau traumelę, kiti žaidėjai gavo didesnius krūvius ir buvo šioks toks pasėdimas. 

– Ar savaitgalį visi bus pasiruošę žaisti? 
– Taip, į finalo ketvertą važiuosime visi pasiruošę maksimaliai ir dar turėsime naujoką. Aišku, neturėsime Šulskio, kuris vis dar gydosi traumą.

– Kiek smarkiai pasijus Šulskio trūkumas? 
– Kiekvienas žaidėjas mūsų komandoje yra be galo svarbus, iškritus vienam žaidėjui, labai pasijunta jo trūkumas. Bet viskas bus gerai, Garettas paims Šulskio minutes, atlakstys 38 ar 40 minučių maksimaliai, jis tą gali.

– Visą sezoną yra kalbama apie trumpą Jonavos komandos rotaciją. Žaisite dvi dienas paeiliui, iš kur semsitės jėgų? 
– Čia yra finalo ketvertas, tad net neabejoju, kad niekam nereikės ieškoti motyvacijos, ar papildomų jėgų, visi žaisime iš paskutiniųjų, kol visai nebegalėsime. Pamatysime, kokia tai yra didžiulė šventė ir atmosfera bei atrasime savyje papildomų jėgų. Manau, kad nuovargio nejausime, nors ir žaisime daug. Kiti tegul šneka, ką nori, bet mes susitvarkysime.

– Jau minėjai ekipos naujoką Evaną Maxwellą, kuris bus iškart įmestas į ugnį. Kokios naudos šį savaitgalį tikitės iš jo? 
– Vis tiek manau, kad jis įneš mums energijos, pas mus naujokai visada jos paduoda. Praeitais metais Jeffas (Garrettas) atvžiavo ir iš karto davė komandai didelį postūmį, šiemet su Glynnu Watsonu buvo lygiai tas pats. Iš Maxwello tikimės to paties.

– Kalbant apie mačą su „Rytu“, neseniai su jais žaidėte LKL ir patyrėte nesėkmę. Ką išmokote iš tų rungtynių?
– Išmokome tikrai nemažai, ir vis dar mokomės, ką tiksliai – neatskleisiu, nes „Ryto“ žmonės gali perskaityti ir pakeisti taktikas. Pradėjome akcentuoti puolimą, žinome, kur galėsime juos atakuoti, žinome ir kaip ginsimės. Visi akcentai sudėlioti, planą turime, dabar liko viską nušlifuoti.

– Dar antradienį turėjote LKL rungtynes, kiek laiko skyrėte pasiruošimui KMT pusfinaliui?
– Šiaip visą laiką ruošėmės LKL rungtynėms ir tik po susitikimo su „Labas GAS“ kibome į darbus su „Ryto“ pasiruošimu. Žaidėme antradienį, tad nuo trečiadienio visas dėmėsys buvo skirtas tik „Rytui“.

– Su „Rytu“ šį sezoną pasidalijote po pergalę. Kiek jums tai yra parankus varžovas?
– Sunku pasakyti, bet manau, kad būtent mes esame labai neparanki komanda, ne tik jiems, bet visiems. Visi kažkaip prisibijo prieš mus žaisti dėl mūsų taktikų. Mes nebijome rizikuoti, pasirenkame tam tikrus dalykus ir taikinius bei prisiimame rizikas, nukirtinėjame varžovų derinius.

Nuotr. LKL

– Kokie yra komandos lūkesčiai šiam savaitgaliui? 
– Važiuojame siekti medalių, jei vyktume sudalyvauti tik šiaip, būtų nesąmonė. Tikrai važiuojame kovoti, tikslas yra medaliai. 

– Minėjai, kad vienose rungtynėse gali nutikti visko, bet visgi ar manai, kad „Žalgiris“ yra KMT favoritas?
– Taip aišku, „Žalgiris“ kažkiek yra favoritai, bet viską lems vienerios rungtynės, gali įvykti labai daug dalykų. Kaip ir 2012 metais, kai Prienai įveikė ne tik „Žalgirį“, bet ir „Rytą“. KMT yra lygiai tas pats, tai bus ypatingas renginys. „Žalgiris“ yra favoritai, tačiau sakyčiau, kad labai minimaliai.

– Į snaiperio konkursą delegavote Dovį Bičkauskį, kaip buvo priimtas toks sprendimas?
– Per vieną treniruotę turėjome konkursą, paėmėme keturis geriausiai pagal procentą metančius žaidėjus ir darėme konkursą su laiku ir visomis taisyklėmis. Finale susitiko Dovis ir Martinš Laksa, galiausiai laimėjo Dovis, tad taip ir gavosi, kad į KMT konkursą siunčiame jį.

– Kaip vertini jo šansus triumfuoti konkurse? 
– Vertinu labai teigiamai, šiandien ryte jis prieš Laksą dar kartą persimetė ir vėl laimėjo. Tikiuosi, kad pasiseks ir Šiauliuose.

KMT užkulisiai, rekordinis televizijos kontraktas ir LKL fondas | Prie aikštelės:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.