Santūriai pasidžiaugęs Šeškus: „Mūsų finalas buvo prieš „Rytą“

Dominykas Meškauskas
BasketNews žurnalistas
2023-02-19 22:59

Virginijus Šeškus teigė, kad po pralaimėjimo jį apėmė ramybė. Pasak stratego, daugiau džiaugsmo būtų buvę iškovojus bronzos medalius. 

„Pagadinti „Žalgiriui“ nervus jau irgi būtų kaip nemažas laimėjimas“, – prieš Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalą kalbėjo Virginijus Šeškus.

Jonaviečiams tai padaryti neabejotinai pavyko, dar likus minutei iki mačo pabaigos „CBet“ deficitas siekė vos 2 taškus – 74:76. Visgi rungtynes 81:77 galiausiai laimėjo kauniečiai, tačiau Šeškus po finalo išliko pozityvus ir buvo patenkintas pasirodymu.

„Manau, kad pagal rezultatą finalas pavyko, nežinau, kaip atrodė iš šalies. Man pasirodė, kad rungtynėse buvo daug kovos, bet tas žaidimas nebuvo gražus, ypač pradžioje, – kalbėjo Šeškus. – Kaip ir sakiau, labiausiai bijojau, kad būsime pavargę emociškai. Pradžioje, ką buvome susitarę – nepavyko. Po pirmos pusės, kai turėjome minus 7 taškus, sakiau, kad 2014 m. prieš „Rytą“ turėjome minus 12, ta istorija parodo, kad reikia žaisti iki galo.

Fotogalerija

Jei būtume laimėję, būčiau sakęs, kad čia buvo grynas 2014 m. finalas. Kalbant apie rungtynes, vis dėlto „Žalgiris“ yra labai fiziška komanda. Žaidžiant prieš „Rytą“ Edvinas (Šeškus) turėjo pranašumus centruojant, šiandien mūsų akcentai nepasiteisino. Norint laimėti reikėjo labai gerai pataikyti. „Žalgiris“ yra „Žalgiris“, kaip bebūtų biudžetai skiriasi.“

Trenerių ir žaidėjų komentarai: 

– Vakar užkulisiuose sakėte, kad jei laimėsite taurę ir su Jonava, baigsite karjerą. Kiek arti to buvote? 
– Tikriausiai nenorėjau dar baigti karjeros (juokiasi). Šiandien asistentas man sakė, kad pirmą kartą mane matė tokį ramų teisėjų atžvilgiu. Manau, kad mes emociškai išsitaškėme vakar. Galvoju, kad mūsų finalas buvo vakar. Buvome labai patenkinti, kad sugebėjome laimėti vakar. 

– Kelios dienos iki KMT finalo ketverto pralaimėjote LKL rungtynes „Labas GAS“ komandai, komanda tuo metu atrodė labai pavargusi. Kaip pavyko ją prikelti iki savaitgalio?
– Nežinau, patys žaidėjai savaime prisikėlė. Penktadienį vakarinėje treniruotėje pajutau, kad komandoje nėra jokio permąstymo, atrodė, kad visi susikoncentravome KMT kovoms. Supratome, kad tą kartėlį galime čia nuplauti. Nors ir nepasakyčiau, kad pralaimėjimas Prienams buvo kažkokia sensacija, jie išvykoje nugalėjo „7bet-Lietkabelį“, kovėsi su „Žalgiriu“.

– Likus minutei iki ketvirtojo kėlinio pabaigos atsilikinėjote tik dviem taškais. Ko dabar yra daugiau, džiaugsmo, ar liūdesio?
– Ramybės. Sėdėjome ir kalbėjome, kad likus antroje vietoje esame ramesni, jei būtume likę treti, būtume daug daugiau džiaugęsi. Taip, „Žalgirį“ vienose rungtynės galima įveikti, jie turi sužaisti vidutinį mačą, o mes – tobulą. Manau, kad nesužaidėme labai gero susitikimo, ketvirtajame kėlinyje jie susikūrė per daug antrų šansų. 

– Dauguma komandų į tritaškių konkursą delegavo mažesnius vaidmenis turinčius žaidėjus, o jūs – Dovį Bičkauskį. Ar nemanote, kad tai galėjo būti klaida?
– Tuo metu Glynnas Watsonas sirgo, o mums reikėjo priimti sprendimą. Per treniruotę padarėme konkursą, Dovis metė prieš Laksą ir laimėjo. Suprantu, ką jus norite pasakyti. Rungtynių pradžioje jautėsi, kad Dovis ką tik dalyvavo konkurse. Yra, kaip yra, žmogus pamato prizą už pirmą vietą ir nori dalyvauti, normalu. 

– Ar Watsono trauma rimta? 
– Ten yra problema su girnele, kai jis nugriuvo po kontakto su Dimša, aš iškart mačiau, kad jam suskaudo. Bet aš juo esu labai patenkintas. Kitas ateitų, atsisėstų ir viskas, o jis pats veržėsi į aikštę. Aš manau, kad tai viena iš mūsų stiprybių, niekas nenori nusimesti atsakomybės. Su jais aš nebijau eiti žaisti prieš bet kurią Lietuvos komandą, tai yra svarbiausia. 

– LKL prezidentas Remigijus Milašius sakė, kad Jonava gadina reikalus KMT finalo ketvertui. Ką manote apie tai?
– Aš manau, kad taip pasakė juokaudamas. Tikiu, kad nieko mes nesugadinome. Įsivaizduokite, Jonava vakar laimėjo prieš „Rytą“, visi rašo, visur skamba. Būtų tarkime „Wolves“ laimėję, tai ne sensacija. Sakyčiau, kad mūsų pergalė vakar tikrai galima vadinti mažyte sensacija. Mačiau, kad vakar mūsų rungtynes stebėjo tikrai ne ką mažiau nei „Žalgirio“.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.