Brazdeikis – apie pirmojo titulo džiaugsmą ir spaudimą iš Dimšos

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas
2023-02-19 23:14

Ignas Brazdeikis didžiavosi pirmąjį karjeros titulą iškovojęs per debiutinį sezoną „Žalgiryje“. Šviežiai iškeptas čempionas šmaikštaudamas prabilo apie spaudimą iš Tomo Dimšos, kuris ragina komandos draugą kalbėti lietuviškai.

Ignas Brazdeikis rūbinės kampe gurkšnojo čempionišką „Žalgirio“ alų iškovojus pirmąjį karjeros titulą ir laidė juokelius.

Už Atlanto užaugęs 24-erių krepšininkas profesionalo karjerą pradėjo 2019 metais Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), bet kol kas saldžiausią pergalę pasiekė būtent atstovaudamas gimtojo miesto komandai.

„Puikus jausmas, kadangi profesionaliame krepšinyje man tai yra pirmasis trofėjus, – tinklalapiui BasketNews sakė Brazdeikis. – Tikra palaima iškovoti titulą jau pirmaisiais metais „Žalgiryje“. Esu labai laimingas.“

Fotogalerija

Jis finale su Jonavos „CBet“ per 16 minučių sumetė 6 taškus. Pusfinalyje su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ krepšininkas surinko 12 taškų, 3 atkovotus kamuolius ir 12 naudingumo balų.

Tačiau labiausiai Brazdeikiui įsiminė ne asmeninis debiutinis pasirodymas taurės turnyre.

„Įsimins visų emocijos nuaidėjus finalinei sirenai – šypsenos ir apėmusi laimė, – pasakojo Brazdeikis. – Šį sezoną įdedame labai daug darbo, ką ir toliau žinoma reikės daryti. Greitai grįšime prie to, bet reikia pasidžiaugti šia akimirka.“

Bendraujant Brazdeikiui priešais jį atsistojo Tomas Dimša. Pastarasis ragino ir laukė, ar į klausimus atsakinėdamas komandos draugas prabils lietuviškai.

Brazdeikis sureagavo ir šmaikštaudamas užsiminė apie spaudimą iš Dimšos.

„Dimša man visuomet kartoja: eik į salę ir labai sunkiai dirbk štanginėje, daryk tempimus, išmesk papildomus metimus, – šypsojosi Brazdeikis. – Ir dar verčia kalbėti lietuviškai, ką ir padarysiu dėl jo.“

BasketNews paprašė Brazdeikio sveikinimo Dimšai lietuvių kalba su pirmuoju Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) titulu.

„Man per daug spaudimo, – tęsė jis. – Pasakysiu greitai.“

Kaupęsis Brazdeikis išstojo po akimirkos.

„Eik šikti, – lietuviškai tarė ir juoktis prapliupo Brazdeikis. – Viskas, ką galiu jam pasakyti.“

Kazio Maksvyčio komentaras po rungtynių:

Edgaro Ulanovo komentaras po rungtynių:

Arno Butkevičiaus komentaras po rungtynių:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.