Taurę iškėlęs Ulanovas: „Dėl tokių momentų gyveni“

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius
2023-02-19 23:32

Edgaras Ulanovas yra iškovojęs jau tiek MVP apdovanojimų, kad nesuskaičiuotų ant vienos rankos pirštų. Bet kapitono pareigos prieš savo komandos draugus iškelti nugalėtojų taurę į viršų jis neturėjo labai ilgai.

Kaunietis pirmą kartą vyrų krepšinyje yra komandos kapitonas. Jaunimo krepšinyje taip pat ne jis užimdavo kapitono pareigas – rinktinėse jas užimdavo Vytenis Čižauskas ir Jonas Valančiūnas, o Kauno krepšinio mokykloje, kurioje žaidė Kazio Maksvyčio treniruojamoje ekipoje, taip pat ši pareigybė buvo patikėta kitam komandos nariui.

Bet būdamas 15-os metų Ulanovas sykį jau kėlė taurę į viršų.

Fotogalerija

„Tai įvyko U15 turnyre Ispanijoje, kai pirmą kartą buvo pripažintas MVP, nors buvo tokios komandos kaip Badalonos „Joventut“, „Barcelona “ir „Real“. O mes su Kauno krepšinio mokykla laimėjome pirmąją vietą“, – prisiminė Maksvytis.

Dabar Ulanovui yra 31-eri metai ir jis pirmą kartą kaip kapitonas iškėlė nugalėtojų taurę prieš savo komandos draugus. Ta akimirka Edgarui buvo nepamirštama.

„Dėl tokių momentų gyveni gyvenimą, o kai svajonės išsipildo... – rūbinėje apie taurės iškėlimą pasakojo Ulanovas. – Tas momentas yra toks trumpas ir taip greitai prabėga, nors iš kitos pusės atrodo, kad tai yra ilgas procesas. Kai tu jame dalyvauji, viskas praeina labai greitai. Fantastinis jausmas ir dėl tokių dalykų žaidi krepšinį.“

Ulanovas ir vėl tapo KMT finalo ketverto MVP. Puolėjas savaitgalį Saulės mieste per dvejas rungtynes vidutiniškai rinko po 17 taškų, 6,5 atkovoto kamuolio, 5 rezultatyvius perdavimus ir 24 naudingumo balus.

Jo vedamas „Žalgiris“ KMT pusfinalyje įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, o finale – 81:77 Jonavos „CBet“ krepšininkus.

Tai jau septintasis MVP apdovanojimas Ulanovo profesionalaus krepšininko karjeroje. Jis sykį tapo LKF taurės MVP (2015 m.), keturis sykius – KMT MVP (2017, 2018, 2020, 2023 m.) ir dukart LKL finalo serijos MVP (2017, 2019 m.).

Kaip Ulanovui pavyksta sužibėti svarbiausiose rungtynėse?

„Sunkus darbas, pasiruošimas rungtynėms tiek fiziškai, tiek emociškai. Kito recepto nėra, nė vienas jo neturi. Buvo kažkiek nesklandumų man šią savaitę treniruotėse, neišpildydavau to, ko reikalavau iš savęs, ypač tada, kai ruošiuosi taurės savaitei. Buvo kažkokie signalai, bet nuo pusfinalio pradžios, nuo teisėjo švilpuko, kai pradėjau žaisti, viskas absoliučiai dingo. Visi mano pagrindai staiga grįžo atgal ir visa tai atsipirko“, – pasakojo atletas.

Jeigu Ulanovas taurės varžybas laimėjo šeštą kartą, o dar turi ir šešis LKL trofėjus, tai Kaziui Maksvyčiui tai buvo pirmasis titulas treniruojant klubą.

„Žinoma, po praėjusio sezono slogios pabaigos tikrai džiaugiuosi už trenerį, už asistentus, už žaidėjus, už visus, – kalbėjo Ulanovas. – To tikrai reikėjo. Kaip matėte, čia nieko lengvo nebuvo. Jeigu kažkam yra siurprizas, tai man nėra siurprizas, aš tokio finalo ir tikėjausi, niekada finalai nebūna lengvi, nebent kažkokia išimtis.

Jonava atėjo su tikslu kovoti ir jiems tai gerai sekėsi. O mums reikėjo laimėti ir tai momentais slėgė, ypač trečiajame kėlinyje. Svarbiausia buvo neišsibarstyti. O treneris iš savo pusės padarė didžiulį darbą tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Labai norisi jį pasveikinti.“

Sekmadienio vakarą Ulanovo laukia ir dar viena pareiga – kartu su kitais „Žalgirio“ senbuviais naujokams parodyti, kaip kauniečiai švenčia titulus.

„Reikia atrasti jėgų, labai pavargau, – atsikvėpė Ulanovas. – Bet net neabejoju, kad visiems naujokams, visiems, kurie laimėjo pirmąjį titulą mes turime parodyti, kaip „Žalgiris“ švenčia titulus ir tikiuosi gero vakarėlio, gero laiko. Svarbiausia, kad tai būtų ne paskutiniai trofėjai „Žalgirio“ kolekcijoje.“



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.