Apie Fosterio mojavimą kalbėjęs Ulanovas: „Nesmagu prieš fanus“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2023-03-12 20:46

Edgaras Ulanovas pripažino, kad Marcusas Fosteris prieš „Žalgirį“ žaidžia su didele motyvacija. Kauno klubo kapitonas taip pat teigė, kad „Žalgirio“ fanams šios rungtynės buvo svarbiausios šią savaitę.

Edgaras Ulanovas su 8 pelnytais taškais ir 16 naudingumo balų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) derbyje buvo tarp naudingiausių Kauno „Žalgirio“ žaidėjų, bet to pergalei neužteko. Antrą kartą Vilniaus „Rytui“ sezone pralaimėjęs „Žalgirio“ kapitonas po nesėkmės pripažino, kad trūko energijos.

„Nusileidome vilniečiams energija, antroje pusėje kažkiek aplyginome jėgas, bet kadangi leidome pasijausti jiems gerai anksčiau, tai pataikė jie labai daug metimų, kartais ir sudėtingų, – bėdas gynyboje aiškino Ulanovas. – Pabaigoje viskas galėjo pasisukti į bet kurią pusę, bet, jei žiūrint į 40 minučių vaizdą, buvo galima šiandien laimėti, bet turėjome būti geresni. Ypatingai pirmoje pusėje. Varžovas pradėjo mėgautis krepšiniu, o mes vargome. Tos energijos šiandien trūko nemažai.“

„Sunku gintis, kai taip pataiko, bet, žinoma, leidome pasijusti, – tęsė Ulanovas. – Daug klaidų gynyboje, nesusipratimų, nesusikalbėjimo ir iš to kokius 4-5 tritaškius praleidome, nors šnekėjome apie šitą bėdą ant suolo. Bandėme grįžti, bet to neužtenka.“

Fotogalerija

Marcusas Fosteris šį vakarą surinko 28 taškus, o jo vidurkiai prieš „Žalgirį“ šį sezoną siekia 31 tašką ir 30,5 naudingumo balų.

Kad Fosteris yra neparankus varžovas „Žalgiriui“, Ulanovas dar neskubėjo teigti, bet pripažino, kad tai negali kartotis.

„Sunku pasakyti. Aišku, jis visada yra motyvuotas prieš mus žaisti. Tikrai primetė daug sunkių metimų, taip pat – daug baudų metimų. Kažkur galėjome nepabauduoti, kažkur pritrūko šalto proto, reikėjo protingiau sužaisti. Bet dvejos rungtynės tokios iš eilės, tai jau nėra atsitiktinumas ir negali tai kartotis“, – teigė kapitonas.

Fosteris ir vėl pamojavo „Žalgirio“ fanams. Ulanovas pripažino, kad tai nėra malonu, o labiausiai apgailestavo dėl klubo sirgalių.

„Žinoma, nesmagu. Nesmagu prieš fanus. Sirgaliams šios rungtynės turbūt šią savaitę yra pačios svarbiausios iš visų trijų mačų, – kalbėjo 31-erių puolėjas. – Kad ir kiek gali ieškoti pasiteisinimų, viskas turi būti kitaip. Nepadovanojome fanams pergalės prieš principinį varžovą ir turime prisiimti atsakomybę kiekvienas iš mūsų.“

Paklaustas, kiek patiems šios rungtynės buvo svarbios šalia Eurolygos, Ulanovas neišsiplėtė.

„Svarbios visos, bet kas dvi dienas žaidžiame rungtynes, tai norisi kažkur ieškoti pasiteisinimų, kodėl tokia pradžia. Svarbios visos rungtynės yra absoliučiai“, – sakė Ulanovas.

Jau ketvirtadienį „Žalgiris“ namie sutiks Eurolygos lyderį Pirėjo „Olympiakos“. Anot kapitono, gynyba turės kardinaliai skirtis nuo šiandienos.

„Žaisime prieš rimtą varžovą ir tokios gynybos net panašios negali būti. Turime vėl išsivalyti galvas ir pradėti ruoštis. Su labai gera komanda, kuri žaidžia komandiškai ir skaito žaidimą. Norint galvoti apie pergalę, turėsime būti žymiai geresni gynyboje“, – tikino Ulanovas.

O ar legionieriai spėjo suprasti, kokios reikšmės yra rungtynės prieš „Rytą“?

„Antroje pusėje buvo tikrai gera kova, pakėlėme lygį. Pirmoje pusėje kažkiek to trūko, nors Isaiah pradžioje mus tempė. Vėliau pasitempė kiti – Rolands (Šmits), Achille (Polonara), Kevarriusas (Hayesas). Suprasti – supranta, po šitų pralaimėjimų dar labiau supras, prieš kokią komandą žaidžiame“, – baigė „Žalgirio“ puolėjas.

Kazio Maksvyčio komentaras po pralaimėjimo:



Komentarai:

ule su visa pagarba kapitonui kalba apie kazkokia kita antra rungtyniu puse nei as maciau arenoje. nes as antroje puseje maciau 6 normanto tritaskius ir 55 praleistus taskus.
2023-03-12
+13
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.