Žinių dėl Tayloro laukiantis Maksvytis – apie Eurolygos favoritą ir reakciją po nesėkmės „Rytui“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2023-03-15 11:53

Kazys Maksvytis teigė, jog dėl Isaiah Tayloro žaidimo ketvirtadienio rungtynėse bus aišku mačo ryte.

Po Vilniaus „Ryto“ suduoto niukso sekmadienį Kauno „Žalgiris“ jau rytoj (ketvirtadienį) stos į kovą su Eurolygos lyderiu Pirėjo „Olympiakos“. Europos grando namų arenoje laukiantis Kazys Maksvytis gyvena nežinomybėje dėl Isaiah Tayloro.

Maksvytis dar negalėjo pasakyti, ar skausmus sekmadienį šlaunies srityje pajutęs įžaidėjas galės žaisti ketvirtadienį.

„Jo situacija kol kas neaiški, – apie Taylorą kalbėjo Maksvytis. – Šiandien dar negaliu pasakyti, bandysime treniruotėje. Viskas labiau paaiškės, turbūt, rytoj ryte.“

20 pergalių per 28 turus pasiekusi „Olympiakos“ šį sezoną turi geriausią puolimo ir antrą geriausią gynybos reitingus. Kalbėdamas apie laukiantį varžovą Maksvytis išskyrė Graikijos klubo grėsmingumą.

„Laukia labai stiprus varžovas, Eurolygos lyderis. Kaip ir sezono pradžioje sakiau, kad, mano nuomone, jie yra geriausią krepšinį žaidžianti komanda, – spaudos konferenciją pradėjo Maksvytis. – Daug automatizmo, susižaidimo tiek puolime, tiek gynyboje.

Puolime labai gerai juda kamuolys, išnaudojamos geriausios savybės. Gynyboje jie jaučia vienas kitą, ateina į pagalbas. Bus nelengvas iššūkis, bet kito kelio neturime, jei galvojame apie atkrintamąsias. Reikia bandyti paimti tašką prieš labai stiprų varžovą.“

– Kokia buvo komandos reakcija treniruotėse po pralaimėjimo sekmadienį?
– Reakcija tokia, kokia buvo. Esame visi nusivylę. Nesinori teisintis dėl krūvio, bet nebuvome 100 procentų rungtynėse. Stengėmės, kovojome, bet pralaimėjome. Turėjome šiek tiek daugiau laisvo laiko, pasitreniravome ir tikiuosi, kad būsime geresni.

– „Olympiakos“ turi geriausią puolimo, antrą geriausią gynybos reitingą bei šį sezoną išlaiko stabilumą. Jus asmeniškai stebina, kad būtent „Olympiakos“ šioje sezono stadijoje galime vadinti geriausia Europos komanda?
– Nestebina. Net prieš sezoną žiūrint, jie išlaikė branduolį. Bandė pasistiprinti geresniais žaidėjais, viskas nušlifuota pas juos. Tęstinumas ir pastovumas yra gerai.

– Pirmajame susitikime niekaip nesustabdėte Saša Vezenkovo. Kur jo išskirtinumas, kad šį sezoną jam anksčiau laiko galime įteikti MVP titulą?
– Jo puolimo savybės. Jis gerai skaito žaidimą, turi labai gerą metimą. Išnaudoja save įvairiose situacijose, susirenka pigių taškų, gerai žaidžia be kamuolio, pelno taškus nesumušęs kamuolio ant parketo. Čia ir yra jo išskirtinumas.

– Jeigu „Olympiakos“ turi aiškų MVP puolime, tai atrodo, kad turi ir savo MVP gynyboje Thomasą Walkupą. Anksčiau minėjote, kad Cory Higginą norėtumėte turėti savo komandoje. Turbūt turėti tokio stiliaus krepšininką, koks yra Walkupas, irgi yra kiekvieno trenerio svajonė.
– Be abejo. Jis atlieka daug darbo. Gynyboje jis cementuoja, kamšo kitų komandos draugų klaidas, puolime – gerai dalinasi kamuoliu, kontroliuoja žaidimą. Vienas iš topinių Eurolygos žaidėjų.

– Georgios Bartzokas išsiskiria savo rotacijomis – krepšininkai žaidžia ilgas atkarpas be keitimų. Kodėl Pirėjuje tai veikia, o kiti treneriai to nebando?
– Kad jis tą daro, žinome. Gal ateityje ir bus tai bandoma, visi lygiuojasi į geriausius. Žaidėjai gal net treniruojasi tokiais krūviais, žino savo vaidmenis ir jiems tai sekasi.

– Per paskutinius 10 turų „Olympiakos“ pralaimėjo tik Milano klubui. Ką galima pasiimti iš to mačo?
– Milanas pasižymi gera gynyba, fiziškumu, o ir patys gerai pataikė. Visų pirma, reikia tikėti, atakuoti jų silpnas vietas. Visos komandos nemėgsta fiziškumo ir geros gynybos. Reikia primesti savo žaidimą.



Komentarai:

net jei taylorui nieko rimto panasu kad jis yra traumu maisas. tris sulosia ir daro pertrauka. daug is jo naudos si sezona nebus
2023-03-15
+12
Atsakyti
Luzeris.
2023-03-15
-51
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.