Maksvytis: apie laukiantį pokalbį su Hayesu ir įspūdingų duomenų „Neptūno“ narį

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius
2023-03-19 20:14

Kazys Maksvytis atskleidė, kad Isaiah Tayloras su komanda vyks į Stambulą, kur penktadienį vyks mačas su „Fenerbahče“. Treneris taip pat papasakojo apie Kevarriuso Hayeso prasto žaidimo priežastį ir apibūdino galingai žaidžiantį „Neptūno“ centrą.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis Klaipėdoje tikėjosi visai ne tokių rungtynių. Žalgiriečiams teko ketvirtajame kėlinyje lipti iš dviženklio deficito, o lyderiai turėjo žaisti daugiau minučių nei planavo trenerių štabas.

Maksvytis nutarė į starto penketą neišleisti Edgaro Ulanovo, kuris per pastarąją savaitę su Vilniaus „Rytu“ ir Pirėjo „Olympiakos“ sužaidė 66 minutes.

Visgi sužaidus 3,5 minutės Klaipėdos „Neptūnas“ pirmavo 13:6 ir Maksvytis turėjo nuo suolo kelti savo kapitoną. Galiausiai „Neptūnas“ taip priešinosi, jog Edgaras Ulanovas žaidė 26 minutes – daugiausiai komandoje, pelnė 11 taškų ir surinko 15 naudingumo balų.

Ar Maksvytis buvo patenkintas tokiu lyderio minučių skaičiumi?

„Ne, – spaudos konferencijoje po pergalės 91:80 sakė Maksvytis. – Dėl to ir buvo mintis jį neleisti į starto penketą, nes pastaruosiuose mačuose žaidė po daug minučių. Jeigu rungtynės būtų susiklosčiusios kitaip, jis būtų žaidęs mažiau minučių.“

„Žalgiris“ per trečiąjį kėlinį praleido 33 taškus ir prieš lemiamas 10 minučių atsiliko 58:68. Visgi dar nuo trečiojo kėlinio pabaigos kauniečiai pradėjo spurtą, kuris ketvirtojo kėlinio viduryje pasiekė 25:2 atkarpą.

Taip „Žalgiris“ panaikino 12 taškų deficitą ir susikrovė 11 taškų persvarą. Galiausiai 11 taškų pranašumas buvo ir po finalinės sirenos.

„Esame patenkinti pergale, bet nepatenkinti savo žaidimu, – pažymėjo Maksvytis. – Gerai žaidėme tik ketvirtą kėlinį. Pirmoje mačo pusėje varžovai puolime atkovojo 10 kamuolių ir taip pelnė 10 taškų. Per antrojo kėlinio pabaigą ir trečiojo kėlinio pradžią vietoje turėtos 10 taškų persvaros atsirado minus 10 taškų. Per trumpą atkarpą pralaimėjome 20 taškų. Turėtume žaisti solidžiau. Puikus ketvirtas kėlinys, bet norėtųsi, kad komanda žaistų 40 minučių.“

Kaip „Žalgiris“ ketvirtąjį kėlinį laimėjo rezultatu 33:12? Esminė priežastis – žemesnis penketas su Rolandu Šmitu ir Achille Polonara aukštaūgių grandyje.

„Sumažinome savo penketą, išleidome daugiau metančių, nes strigome prieš besikeičiančią zoninę gynybą. Tai kažkiek atvėrė kelius, išplėtėme aikštelę ir sumetėme tritaškius“, – sakė Maksvytis.

– Treneri, Lukas Lekavičius prieš savaitę solidžiai žaidė su Vilniaus „Rytu“, šįkart surinko 18 taškų. Kaip vertinate jo žaidimą?
– Prašiau savo gynėjų imtis iniciatyvos ir kurti žaidimą, ypatingai prieš zoninę gynybą, draskyti ją, sukurti progas ir sau, ir komandos draugams. Lukas sureagavo ir padarė.

– Ar kitas įžaidėjas Isaiah Tayloras jau galės žaisti Stambule prieš „Fenerbahče“?
– Jis jau kaip ir galėtų žaisti, nes savaitė praėjo. Bet mes norime jį įvesti į formą ir bijome rizikuoti. Nuo rytojaus jis pradeda 100 procentų treniruotis su komanda ir ruoštis Stambului.

– Turėjote problemų su Austinu Wiley, kuris pelnė 16 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 25 naudingumo balus. Kokį įspūdį jums palieka šis centras ir ar palygintumėte su kažkuriuo krepšininku iš Eurolygos?
– Įspūdingų fizinių duomenų. Susirinko kamuolius, gerai leidosi po krepšiu. Pagal mane, su tokiais duomenimis jis turėtų žaisti aukščiau negu „Neptūne“.

– Šiek tiek iš konteksto krito Kevarriusas Hayesas (14 min., 0 tšk., 0 naud. bal.), už kurį Laurynas Birutis pasirodė geriau, o galiausiai ėmėtės žemo penketo. Ar tai nulėmė Hayesui neparankus varžovas, ar jis yra prastesnės formos?
– Kalbėsimės. Ne pirmą kartą turime problemų LKL su motyvacija. Čia Hayeso problema. Jis turi rimčiau atsinešti į kiekvienas rungtynes. 

Nuotr. LKL

– Martynas Mažeika tapo „Neptūno“ sporto direktoriumi. Ką manote apie tokį paskyrimą į buvusį jūsų klubą?
– Manau, kad gerai. Martynas yra vienas iš Klaipėdos krepšinio simbolių. Jeigu jis nori ir turi energijos, tai valio. Pirma, kad grąžintų „Neptūną“ prie viršaus, antra, kad grąžintų tarptautinį turnyrą. Man, kaip buvusiam „Neptūno“ nariui, „Neptūnas“ yra taip pat svarbus.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.