Panevėžio arenos stogą kilnojęs Morrisas: „Tai – beprotiška“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2023-03-22 23:46

Po įspūdingo pergalingo metimo Europos taurėje Jamelas Morrisas rūbinėje kalbėjo, kad komandos draugų ir trenerių pasitikėjimas bei sunkus darbas treniruotėse jam suteikia tikėjimą savimi lemiamais rungtynių momentais.

Nuotr.: STOPkadras

Trečiadienio vakarą Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ gynėjas Jamelas Morrisas pakėlė ant kojų daugiau nei 3,4 tūkst. „Kalnapilio“ arenoje susirinkusių žiūrovų iš savo vietų, kai smeigė pergalingą dūrį į Europos taurės finalininkų krepšį.

Po Morriso metimo panevėžiečiai likus 1,3 sekundės iki rungtynių pabaigos išsiveržė į priekį ir galiausiai Europos taurėje nukovė Bursos „Frutti Extra“ (88:85).

„Tai – beprotiška. Tokiose situacijose stengiuosi išlikti kuo ramesnis, – BasketNews tinklalapiui sakė šaltakraujišką tritaškį įmetęs 30-metis gynėjas. – Treniruojuosi ir sunkiai dirbu, kad galėčiau atlikti tokius metimus. Kai turi tokį trenerio ir komandos draugų pasitikėjimą, tai dar labiau pasitikiu savimi. Tai man padeda tokiose situacijose.“

Rungtynių žaidėjas
Jamel  Morris
EFF
22
Jamel Morris
Taškai 21
Taiklumas 7-11
Atkovoti kamuoliai 2
Rezultatyvūs perdavimai 7

„Jis – vienas geriausių trenerių Europoje, – trenerį Nenadą Čanaką gyrė „7bet-Lietkabelio“ vedlys. – Jis – labai geras žaidėjų treneris. Jis turi gerą balansą, nes moka ne tik išspausti iš žaidėjų maksimumą, bet ir palaikyti su jais gerus santykius. Pas jį komandoje norisi atiduoti visas jėgas ir daryti dalykus, kurių treneris paprašo. Tai – puikus treneris.“

Po pirmosios rungtynių pusės panevėžiečiai turėjo dviženklį deficitą (35:45), tačiau po ilgosios pertraukos įjungė aukštesnę pavarą ir perėmė rungtynių iniciatyvą.

„Kaip komanda pradėjome agresyviau gintis, – antrąją rungtynių pusę aptarė Morrisas. – Puolime jau iki tol atrodėme gerai, tik stengėmės neprarasti tiek daug kamuolių. O gynyboje stengėmės agresyviau gintis, nes pirmoje rungtynių pusėje varžovai buvo agresyvesni. Šis pokytis mums padėjo laimėti.“

Šeštąją pergalę iš eilės iškovojęs „7bet-Lietkabelis“ pirmą kartą klubo istorijoje fiksuoja tokią ilgą laimėjimų seriją tarptautiniame čempionate.

Po šios pergalės panevėžiečiai su 10 pergalių ir 7 pralaimėjimais dalinasi 3-4 vietas su Ulmo „Ratiopharm“. „7bet-Lietkabeliui“ liko vienerios Europos taurės reguliariojo sezono rungtynės su Badalonos „Joventut“.

„Norime gauti namų aikštės pranašumą atkrintamosiose, – komandos tikslą įvardijo gynėjas. – Su mūsų fanais ir šia atmosfera mes galime įveikti bet kurią komandą namuose. Norime iškovoti namų aikštės pranašumą ir tada žiūrėsime į artimiausias rungtynes.“

Į paskutines Europos taurės namų rungtynes Panevėžyje atvyko rekordinis kiekis sirgalių – 3485. Iki šiol geriausias sezono pasiekimas buvo 2688 fanai.

„Kas galėjo numanyti, kad laimėsime šešerias rungtynes iš eilės, kai tiek daug gerų komandų? – šyptelėjo Morrisas. – Ar mes tuo tikėjome? Nežinau, bet tai – puikus jausmas. Tačiau šeštadienį turėsime labai svarbias rungtynes. Nors džiaugiamės dėl pergalių serijos, bet dabar turime sutelkti koncentraciją į artėjantį mačą.“

Šeštadienį panevėžiečių laukia išvyka į Vilniaus „Ryto“ tvirtovę.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.