Turkų fanų nepamirštas Ulanovas: „Svarbiausia, kad viskas mūsų rankose“

Tomas Vanagas
BasketNews vyr. redaktorius iš Stambulo (Turkija)
2023-03-25 00:47

Edgaras Ulanovas po mačo su „Fenerbahče“ sulaukė turkų komandos sirgalių palaikymo. Kapitonas akcentavo, kad „Žalgiris“ kovoje išsilaikė tik dėl pademonstruotos kovos. Anot jo, svarbiausia, kad varžantis dėl ketvirtfinalio viskas tebėra „Žalgirio“ rankose.

Kai Edgaras Ulanovas po mačo Stambule paskutinis iš žalgiriečių žygiavo link išėjimo tunelio, keli „Fenerbahče“ sirgaliai šalia aikštės šaukė kauniečio vardą ir šypsodamiesi jam plojo.

Edgaras „Fenerbahče“ gretose praleido tik vieną sezoną 2020-2021 metais, tuomet nuo kovo mėnesio nebežaidė, dėl COVID-19 apribojimų fanų arenose beveik nebuvo, bet turkai neužmiršo lietuvio.

„Smagu, kad atsimena, jog buvau klubo dalimi, – tinklalapiui BasketNews po mačo Stambule sakė Ulanovas. – Rungtynėse ne visada geriausiais žodžiais buvau apibūdintas. Bet tai yra sveika konkurencija – visada reikia palaikyti komandą visa širdimi, tai yra svarbiausia. O po rungtynių, kai viskas nurimsta, smagu, kad kažkas padėkoja.“

Fotogalerija

Tai buvo viena iš retų smagių žalgiriečio akimirkų Stambule penktadienio vakarą. Sužaidus 17 minučių rezultatas buvo lygus 35:35. Tada „Fenerbahče“ spurtavo 11:0. Per likusį laiką „Žalgiris“ daugiausiai priartėjo iki 4 taškų, o tai buvo padaryta paskutinę minutę.

„Buvo fiziškos, gynybinės rungtynės, – pralaimėjimą 79:87 apibūdino Ulanovas. – Mes susidūrėme su kietumu ir kieta gynyba. Varžovai žaidė organizuotai ir mus labai išmušė, privertė žaisti nepatogiai. Kova iš mūsų pusės buvo gera, bet išpildymas – varganokas. Kovos dėka laikėmės rungtynėse ir pabaigoje dar galėjome pakovoti dėl pergalės. Bet išpildymo prasme – prastai. Susidūrėme su dideliu fiziškumu, pametėme galvas, daug reikėjo improvizuoti.“

Per pirmuosius du kėlinius „Fenerbahče“ įmetė 8 tritaškius iš 12 ir 10 dvitaškių iš 13. Antroje pusėje skaičiai buvo visai kitokie – 1 tritaškis iš 6 ir 11 dvitaškių iš 23. Bet „Žalgiris“ iš skirtumo neišlipo.

„Akcentavome, kad Marko Guduričius ir Tyleris Dorsey mėgsta mesti po driblingo. Kažkur nurašyti, kad varžovai sumetė sudėtingus metimus... Ne visada taip buvo. Jiems tie metimai buvo patogūs. Porą tritaškių gavome iš nereikalingų pagalbų, Tariko Biberovičiaus du tritaškiai antrajame kėlinyje, kai buvo jų spurtas... Tas spurtas rungtynėse ir buvo kertinis, po jo „Fenerbahče“ laikė pranašumą“, – sakė Ulė.

Ulanovas po atsisveikinimo su „Fenerbahče“ abu sezonus savo buvusią ekipą įveikė namuose, bet taip pat abu sykius pralaimėjo svečiuose.

Kauniečiai antrą savaitę paeiliui krito prieš vieną Eurolygos lyderių, nors abu kartus šansų turėjo. Šįsyk nusileista svečiuose prieš „Fenerbahče“, prieš savaitę – namuose prieš Pirėjo „Olympiakos“.

Neiškovojus auksinių taškų „Žalgiris“ per 30 rungtynių yra pasiekęs 15 pergalių bei su Vitorijos „Baskonia“ dalijasi 8-9 vietomis. Visgi baskai dėl geresnio tarpusavio balanso žengia aštunti.

Kita savaitė Eurolygos klubams bus dviguba. „Žalgiris“ trečiadienį namie priims „Monaco“, o penktadienį – „Valencia“. Kauniečiams yra likusios ketverios rungtynės, iš kurių trejos – namie.

Po mačo su „Valencia“ žalgiriečiai namie susigrums su Tel Avivo „Maccabi“, o reguliarųjį sezoną užbaigs dvikova išvykoje su Miuncheno „Bayern“.

„Svarbiausia, kad viskas mūsų rankose, – teigė Ulanovas. – O dabar skaičiuoti, kiek reikės laimėti... Ne mūsų komandai lemtas skaičiavimas. Tada galime greitai sudegti.“

„Žalgiriui“ Eurolygos reguliariojo sezono pabaigoje rungtynės yra lyg finalo svarbos. Kelintas finalas buvo Stambule?

„Ne pirmas ir ne paskutinis“, – atsakė Ulanovas.

Kazio Maksvyčio komentaras:

Isaiah Tayloro komentaras:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.