Pykčio apimtas Kiltinavičius pratrūko spaudos konferencijoje

2023-03-25 21:27
Nuotr.:

Marius Kiltinavičius liejo pyktį, kai jo treniruojama Prienų „Labas GAS“ Kėdainiuose patyrė skaudų pralaimėjimą vietos „Nevėžiui“. Karolio Giedraičio taiklus tolimas metimas lėmė pratęsimą, bet jame auklėtiniai krito 105:112.

Monologą pradėjęs Kiltinavičius spaudos konferencijoje pažėrė kritikos ir auklėtiniams, ir teisėjams.

„Visų pirma, manau, kad mes nusipelnėme pergalės, – kalbėjo Kiltinavičius. – Manau, kad mes buvome geresnė komanda 35 minutes. Mes labai labai gerai žaidėme 35 minutes ir po to sugriuvome. Ko pritrūko? Porą kartų ketvirtajame kėlinyje sustabdyti varžovų greitą puolimą. Viskas, ko pritrūko. Gal vieną kartą pritrūko, o ne žiūrėti, kaip eina pro šalį ir meta tris kartus. Pritrūko, kai mums kažkas nesisekė, pakelti kovingumo lygį, o ne prisimyžti į kelnes. Va, ko pritrūko. 

Imti kamuolius, kai yra sunkiausi momentai, o ne, kai viskas gerai. Charakterio pritrūko. Charakterio būti stipriu, kada sunku. Nepasitenkinimą galiu išreikšti savo žaidėjais, bet taip pat pasitenkinimą galiu išreikšti teisėjais. Keli momentai ketvirtojo kėlinio pabaigoje man buvo nesuvokiami. Darylas Doulla meta iš po krepšio, pas mus yra dvi komandinės pražangos. Kažkas atkovoja kamuolį, jau daro sekantį veiksmą, teisėjas iš septynioliktos eilės ateina ir duoda švilpuką, ir Doulla eina mesti dvi baudas. Kaip? Kodėl? Kokiu būdu?

Kodėl nevienodai buvo traktuojamas kontaktas, kai mes ėjome į kontaktą po krepšiu ir kada jie ėjo į kontaktą ketvirtojo kėlinio pabaigoje? Kodėl? Pritrūko ir geresnio teisėjų darbo. Sąžiningesnio.“

Tiesa, strategas tikino pats nepasikalbėjęs su arbitrais apie minėtą epizodą.

„Ne, nekalbėjau, nenorėjau“, – pridūrė „Labas GAS“ vyr. treneris.

Abi komandos metė po 31 baudos metimą, sušvilpta po 27 pražangas.

Aštuoni iš devynių žaidusių prieniškių krepšininkų pelnė dviženklį taškų skaičių. Naujokas Jordanas Williamsas žaidė trečias rungtynes, kuriose per 33 minutes surinko 12 taškų (6/11 dvit., 0/5 baud.), 5 atkovotus kamuolius, išprovokavo 7 pražangas, 4 kartus suklydo ir 5 sykius prasižengė.

Kiltinavičius turėjo auklėtiniui priekaištų dėl atsidavimo ketvirtajame kėlinyje, kurį „Labas GAS“ pralaimėjo didžiausiu deficitu rungtynėse – 7 taškais (15:22).

„Įsiliejimu į komandą esu patenkintas, bet esu nepatenkintas jo žaidimu ketvirtajame kėlinyje, esu labai nepatenkintas, – sakė Kiltinavičius. – Gauni bloką ir mažais žingsniukais eini į gynybą. Mažais žingsniukais grįžti į gynybą. Tu turi skuosti iš visų jėgų, sprintuoti. Kai mums kažkas nepasisekė, mes dėl mūsų pastangos gynyboje, iš išgąsčio pralaimėjome rungtynes, kurias jau buvome laimėję.“

„Labas GAS“ su 3 pergalėmis per 24 turus LKL žengia paskutinėje, dvyliktoje, vietoje.

Komentarai po rungtynių:

Rungtynių momentai:



Komentarai:

nme
Visai ne jogas filosofas
2023-03-26
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.