Įvertinimai žalgiriečiams: elitinius skalpus nuėmęs Butkevičius ir mačą perlaužęs Lukošiūnas

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2023-04-01 00:45

Arnas Butkevičius buvo įvertintas dešimtuku, o už jo seka Ignas Brazdeikis su Luku Lekavičiumi.

Kauno „Žalgiris“ dar iš vienos dvigubos Eurolygos savaitės išspaudė maksimumą. Atkrintamųjų kovoje išliekantys žalgiriečiai namuose įveikė „Valencia“ – 95:74.

Kauniečiai sužaidė dar vienas puikias rungtynes puolime su fantastišku pataikymo procentu – 21 dvitaškis iš 30 ir 14 tritaškių iš 29.

Fantastišką dvigubą savaitę sužaidęs Arnas Butkevičius buvo naudingiausias žalgirietis. Jis per 25 minutes surinko 11 taškų, po 4 atkovotus ir perimtus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir 21 naudingumo balą.

Fotogalerija

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių pasirodymą prieš Valensijos ekipą.

Šį straipsnį pristato restoranai Momo Grill.
Maisto kokybė – prioritetas, dėmesys svečiui – prievolė. Momo Grill Klaipėdoje, Kaune, Vilniuje.
Momogrill.lt


Arnas Butkevičius – 10 balų
25 min., 11 tšk. (2/2 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud.), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 4 per. kam., 21 naud. balas.

Nuotr. D. Lukšta

Geresnės dvigubos savaitės iš Arno negalėtume prašyti. Iš pradžių supančiotas Mike'as Jamesas, o šiandien į kišenę įsidėtas ir Chrisas Jonesas. Du elitų elitai Eurolygoje prieš „Žalgirį“ buvo tušti ir čia turime dėkoti būtent Butkevičiui. Negana to, jis tiek užvakar, tiek šį vakarą puikiai pasinaudojo šansais puolime. Kai puolime jis duoda taškų, balas visada būna arti tobulo, o šiandien tiesiog turi būti tobulas. Viskas prasidėjo su apmaudžiomis klaidomis, bet baigėsi tritaškiais paskutinėmis sekundėmis ir ryškiai geriausiu +/- rodikliu – +24.


Lukas Lekavičius – 9 balai
24 min., 16 tšk. (2/5 dvit., 3/4 trit., 3/4 baud.), 3 rez. perd., 1 kld., 7 išpr. praž., 18 naud. balų.

Nuotr. D. Lukšta

Geriausios Luko sezono rungtynės tiek statistiškai, tiek vizualiai. Ir jam to labai reikėjo, pirmiausia, psichologiškai. Lekavičiui varžovas buvo idealus, kuris komandoje taip pat turi nedidelį gynėją, ir kuris tiesiog nelabai kreipia dėmesį į gynybą. Lietuvis nardė į baudos aikštelę, kaip norėjo, o gale dar ir skaičiukus pasigražino savo tritaškiais.


Ignas Brazdeikis – 9 balai
25 min., 15 tšk. (5/7 dvit., 1/3 trit., 2/3 baud.), 4 atk. kam., 2 per. kam., 5 išpr. praž., 17 naud. balų.

Nuotr. D.Lukšta

Brazdeikis taip pat turėjo puikią dvigubą savaitę. Ir šį kartą tritaškių lietaus ir daug metimų neprireikė. Ignas tiesiog gavo situacijas sužaisti 1 prieš 1 ir, kaip jis pats parodė, varžovai buvo tiesiog per maži. Iggy yra elitinis taškų rinkėjas, su fantastiškais žaidimo 1 prieš 1 įgūdžiais. Didžiosios spragos yra stabilumas ir gynyba, kurios šią savaitę buvo užmirštos. Gal atėjo branda su šalia einančia pikine forma? 


Achille Polonara – 8,5 balo
21 min., 6 tšk. (1/1 dvit., 1/3 trit., 1/2 baud.), 8 atk. kam., 6 rez. perd., 20 naud. balų.

Nuotr. Erikas Ovčarenko/BNS

Polonara tik ketvirtajame kėlinyje buvo apdovanotas taškais iš žaidimo, bet jis jų absoliučiai nusipelnė. Italas šiandien sunkiai dirbo ir darė daug dalykų. Statistikos eilutė, kaip kolega Rytis Vyšniauskas pastebėjo, primena Draymondą Greeną. Jei bent pusę Draymondo gynybos iš Achilles gautume, tai tokį variantą imam užsimerkę.


Karolis Lukošiūnas – 8 balai
11 min., 12 tšk. (4/7 trit.), 1 atk. kam., 8 naud. balai.

Nuotr. Erikas Ovčarenko/BNS

Lukošiūnas Eurolygoje be tritaškio buvo beveik tris mėnesius, bet šį vakarą taip iššovė, kad „Žalgirio“ arena ėjo iš proto. Antrajame kėlinyje varžovai jau buvo persvėrę rezultatą, bet trys Karolio tritaškiai per trumpą atkarpą pakeitė rungtynes, po kurių „Žalgiris“ atgal nebesižvalgė. Karolis įrodė, kad turi snaiperio gyslelę, o ypatingai patiko ta ataka, kai iš pradžių jis prametė tolimą metimą, bet iškart gavo antrą šansą ir smeigė jį nedvejodamas. Taip turi daryti tikri snaiperiai.


Laurynas Birutis – 7,5 balo
14 min., 8 tšk. (4/4 dvit.), 6 atk. kam., 2 kld., 13 naud. balų.

Nuotr. BNS/Erikas Ovčarenko

Toliau žaviuosi Lauryno progresu. Visai kiti greičiai gynyboje nei sezono pradžioje. Puolime greičiai gal ir tie patys, bet jis turi tokį pasitikėjimą tiek savo, tiek komandos, kad gali sau leisti 10 sekundžių žaisti nugara į krepšį ir galiausiai pelnyti taškus. Lauri, nesustok!


Isaiah Tayloras – 7 balai
17 min., 12 tšk. (3/4 dvit., 2/2 trit.), 2 rez. perd., 4 kld., 3 praž., 8 naud. balai.

Nuotr. D. Lukšta

Taylorą pristabdė greitos pražangos, kurios kažkiek ir išmušė iš gero ritmo. Puikiai pradėjęs rungtynes Isaiah vėliau pridarė klaidų, bet tai nenuneigia fakto, jog jis stipriai keičia „Žalgirio“ veidą. Su juo viskas atrodo paprasčiau, o dar kai jis įmeta tritaškius, Dieve, apsaugok „Žalgirio“ varžovų trenerius, nes jis tampa nelabai stabdomas.


Rolands Šmits – 6 balai
20 min., 11 tšk. (2/3 dvit., 2/5 trit., 1/1 baud.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 4 praž., 11 naud. balų.

Nuotr. BNS/Erikas Ovčarenko

Vėl starto penkete centru rungtynes pradėjęs Šmits plėtė aikštelę ir puolime tai darė sėkmingai, bet gynyboje Jasielis Rivero buvo mįslė visą vakarą. Net kartais buvo keista stebėti, kaip tvirčiausią Kauno klubo vyrą apstumdo kubietis. Tai tikriausiai prisidėjo, jog vėliau latvis išėjo iš pusiausvyros ir užsidirbo techninę pražangą. Visgi puolime Rolands turėjo savo argumentų.


Edgaras Ulanovas – 5 balai
24 min., 4 tšk. (2/3 dvit., 0/1 trit.), 3 rez. perd., 7 naud. balai.

Nuotr. BNS/Erikas Ovčarenko

Ulanovas rungtynes pradėjo su dideliu pasitikėjimu ir pataikė super sudėtingą, bet šį sezoną savo firminį metimą atšokus. Visgi duobės kapitonui nutraukti nepavyko ir po labai netaiklaus tritaškio jis iniciatyvos nebesiėmė. Aišku, nereikia kažko ypatingo iš jo prašyti, kai komandai šitaip sekasi, galima pasimėgauti viskuo ir iš šono. Edgaras dar priešakyje turės du finalus reguliariajame sezone ir savo žodį tars.


Tomas Dimša ir Kevarriusas Hayesas žengė į aikštę dar konkurencingu metu, bet šį vakarą Kazys Maksvytis turėjo labiau tinkamesnių ginklų. Dimša neišnaudojo savo pirmųjų galimybių prie tritaškio linijos, kuriomis pasinaudojo Lukošiūnas, o Hayeso vietą geriau užpildė Šmits su Biručiu, tad šio dueto minutės buvo neįprastai mažos.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.