„Maccabi“ lyderius išskyręs Ulanovas: „Laukia rimčiausias varžovas“

2023-04-06 13:02

Edgaras Ulanovas mano, kad iš pastarųjų 4-5 varžovų šį vakarą kauniečių laukia rimčiausias iššūkis.

Kauno „Žalgirio“ klubas ketvirtadienio vakarą paskutinėse Eurolygos reguliariojo sezono namų rungtynėse priims Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus. Prieš laukiantį žūtbūtinį susitikimą mintimis su „Žalgiris TV“ dalijosi komandos kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Manau, kad iš pastarųjų 4 ar 5 žaistų Eurolygos rungtynių mūsų laukia rimčiausias varžovas, žaidžiantis labai gerą atkarpą. Jie pradėjo žaisti komandiškai, matosi ir gera komandinė dvasia, o tą rodo ir rezultatai.

Aišku, jų žaidimas daugiausiai sukasi apie du žaidėjus – Lorenzo Browną ir Wade‘ą Baldwiną. Puikiai prie jų prisijungė Bonzie Colsonas, pastaruoju metu neblogai žaidžia ir Joshas Nebo, Romanas Sorkinas. Laukia labai rimtas iššūkis, nes matosi, kad „Maccabi“ yra geroje formoje ir pakilime. Tiek mums, tiek jiems labai svarbios rungtynės. Bus labai rimtas mūšis“, – pasakojo Ulanovas.

„Maccabi“ turnyre fiksuoja šešių iš eilės pergalių seriją, o pastarąjį kartą pralaimėjimo kartėlį patyrė tik kovo 2-ąją, kai išvykoje pralaimėjo „Monaco“ ekipai (67:86). Rezultatyviausiai Izraelio klubo gretose žaidžia po 17,1 taško renkantis Wade‘as Baldwinas ir po 16,5 taško įmetantis Lorenzo Brownas. Abu šie žaidėjai kartu sugeneruoja ir po 10,5 rezultatyvaus perdavimo.

Ulanovo teigimu, „Maccabi“ negalima vadinti individualų krepšinį žaidžiančia ekipa, o tą įrodė ir net 38 rezultatyvių perdavimų pasiekimas dvikovoje su Bolonijos „Virtus“.

„Brownas gerai atlieka ir įžaidėjo pareigas, jis tiek daug neima „ant savęs“. Baldwinas galbūt daugiau žiūri savęs. Kaip bebūtų, tikrai matosi, kad komandoje gera atmosfera, kamuolys vaikšto geriau, mažiau improvizacijų vienas prieš vieną, daugiau kuriama ir kitiems žaidėjams. Praėjusią savaitę jie pagerino ir rezultatyvių perdavimų rekordą“, – kalbėjo puolėjas.

Pergalė šio vakaro rungtynėse žalgiriečius išlaikytų gyvus kovoje dėl patekimo į TOP-8 etapą. Kalbėdamas apie rungtynių svarbią Ulanovas išskyrė, kad laimėjimo bet kokia kaina sieks ne tik „Žalgiris“.

„Pasiruošimas turi būti maksimalus. Kai laukia tokios rungtynes ir pasiruošimas būna svarbesnis. Kelio atgal nebėra. Iš abiejų komandų pusės turėtų būti didelė kova ir didelis noras laimėti. Rungtynėms abiem komandoms svarbios. Net neabejoju, kad ir jie lygiai taip pat dėliojasi akcentus ir vieni kitiems kartoja, kaip tai yra svarbu“, – aiškino „Žalgirio“ kapitonas.

Komandos kapitonas džiaugėsi, kad svarbų susitikimą Eurolygoje „Žalgiris“ pasitinka su esminiu užnugariu – savo sirgaliais.

„Visas sezoną mus sirgaliai lepina ir palaiko. Nebe reikalo ir mūsų rezultatai tokie – daug pergalių namuose. Nežinom, ar tai paskutinės namų rungtynės Eurolygoje, bet žinome, kad bus pilna arena ir turime rungtynes paversti geru renginiu. Turime padovanoti žiūrovams gerą reginį, gerą kovą ir kad jie galėtų pasimėgauti dar vienomis rungtynėmis“, – tvirtino žalgirietis.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.