Debiutantus gyręs Sabonio treneris džiaugėsi „Kings“ arenos atmosfera

2023-04-16 10:51

Po pergalės Sakramento „Kings“ treneris Mike'as Brownas negalėjo atsistebėti 18 tūkst. sirgalių sukurta atmosfera bei gyrė atkrintamųjų debiutantus De'Aaroną Foxą ir Maliką Monką, kurie buvo rezultatyviausi komandos žaidėjai.

Nuotr.: FP-Scanpix
Nuotr. FP-Scanpix

Domanto Sabonio atstovaujama Sakramento „Kings“ po 16 metų pertraukos pergalingai sugrįžo į atkrintamąsias, o „Golden 1 Center“ arenoje vykusios pirmosios serijos namų rungtynės su San Fransisko „Golden State Warriors“ sulaukė didelio ažiotažo.

18 tūkst. žiūrovų susirinko stebėti pirmųjų serijos rungtynių su titulą ginančiais čempionais. Po pergalės „Kings“ vyr. treneris Mike'as Brownas negalėjo atsistebėti sirgalių sukurta atmosfera.

„Mūsų sirgaliai buvo tiesiog neįtikėtini, – džiaugėsi Brownas. – Arenoje buvo labai garsu. Turime nukelti kepurę prieš sirgalius, nes jie mums šiandien padėjo, galėjome jausti atmosferą.“

Malik Monk

Malik  Monk
Komanda: Sacramento Kings
Pozicija: SG
Amžius: 25
Ūgis: 191 cm
Svoris: 91 kg
Gimimo vieta: Arkanzasas, JAV

„Kai mano sūnus įėjo į areną, jis man prieš pat rungtynes parašė: „Tėti, energija tiesiog tvyro ore“. Tai – neįtikėtina, – tęsė „Kings“ strategas. – Ir tai dar buvo prieš rungtynių pradžią. Mums fanų reikės šioje serijoje, nes lengva nebus. Laukia ilga kelionė, todėl turime eiti žingsnis po žingsnio. Mums reikia kiekvieno Sakramento fano palaikymo, kurį net neabejoju, kad turime.“

Sakramento klubas atkrintamųjų starte savo žiūrovų akivaizdoje 126:123 dramatiškai patiesė „Warriors“.

„Žaidėjai kovėsi ir išliko nusiteikę, ypatingai kai atsilikome, – susitikimą aptarinėjo Sabonio treneris. – „Golden State Warriors“ yra čempionai, todėl turime mėginti atimti iš jų titulą. Jie – gera komanda, tad per visą seriją turime išlikti susikoncentravę iki pat pabaigos. Akivaizdu, kad De'Aaronas Foxas ir Malikas Monkas žaidė nuostabiai. Jie abu puikiai debiutavo atkrintamosiose.“

Debiutiniame atkrintamųjų mače 25-erių Foxas per 40 minučių suvertė 38 taškus (9/19 dvit., 4/8 trit., 8/12 baud.). Tuo metu kitas debiutantas 25-erių Monkas per 28 minutes pridėjo 32 taškus (6/9 dvit., 2/4 trit., 14/14 baud.).

Rungtynių intriga išliko iki paskutinių sekundžių, kuomet lemiamoje atakoje pro varžovus prasibrovęs „Warriors“ gynėjas Stephenas Curry švystelėjo tritaškį ir galėjo išlyginti rezultatą, bet jo metimas skriejo pro šalį.

„Jis gali pataikyti bet kokį metimą. Gali tik sulaikyti kvapą ir laukti, kol kamuolys atšoks nuo lanko, – apie Curry pasisakė Brownas. – Nėra paslaptis, norėjome apginti tritaškio liniją. Tai ir mėginome padaryti, bet Curry – toks talentingas. Turi jam apsunkinti metimą, bet negali prasižengti.

Jeigu tokioje situacijoje prasižengsi, visi žino, jog jis sumes visas tris baudas. Jis – vienas geriausių baudų metikų istorijoje. Mes atlikome pakankamai gerą darbą besigindami prieš jį paskutinėmis sekundėmis.“

Prie pergalės Sabonis prisidėjo dvigubu dubliu. Jis surinko 12 taškų ir 16 atkovotų kamuolių.

Antradienį antrosios serijos rungtynės vėl vyks Sakramente. Serijoje 1-0 pirmauja „Kings“.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.