Prancūzijai padėti ketinantis De Colo skatina Embiidą priimti sprendimą

2023-04-19 16:57

37-erių Nando De Colo ketina padėti Prancūzijos rinktinei 2023 m. pasaulio čempionate ir 2024 m. olimpinėse žaidynėse. Taip pat veteranas skatina Joelį Embiidą pasirinkti rinktinę, kuriai jis ruošiasi atstovauti. NBA žvaigždė turi Prancūzijos ir JAV pilietybes.

Nuotr.: EuroLeague Basketball via Getty Images Europe
Nuotr. EuroLeague Basketball via Getty Images Europe

Prancūzijos rinktinės veteranas Nando De Colo išreiškė norą padėti komandai artėjančiame 2023 m. pasaulio čempionate ir 2024 m. olimpinėse žaidynėse.

Daugiau nei dešimtmetį vienas svarbiausių Prancūzijos rinktinės ramsčių De Colo praleido 2022 m. Europos čempionatą.

„Man reikėjo praleisti laiko su savo šeima“, – bendraudamas su „Betlic Elite's Le Rebond“ pasirinkimą aiškino De Colo.

Joel Embiid

Joel  Embiid
Joel  Embiid
MIN: 34.62
PTS: 32.78 (66.28%)
REB: 10.21
AS: 4.18
ST: 1
BS: 1.72
TO: 3.47
GM: 68

Tačiau dabar 37-erių prancūzas ruošiasi vėl sugrįžti į nacionalinę ekipą.

„Visada malonu būti su komanda ir faktas, kad vasarą noriu padėti komandai pasaulio pirmenybėse ir olimpiadoje. Turime aukščiausius tikslus – tapti pasaulio čempionais“, – ambicijų neslėpė De Colo.

2019 m. pasaulio pirmenybėse veteranas fiksavo 16,5 taško statistiką ir padėjo prancūzams laimėti medalius. Tuomet kovoje dėl trečiosios vietos Prancūzija įveikė Australijos komandą.

Vilerbano ASVEL klube De Colo šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai rinko po 13,8 taško, 2,6 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo bei 15,5 naudingumo balo.

Anksčiau buvo skelbta, kad Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) MVP pretendentas Joelis Embiidas gavo Prancūzijos pilietybę ir ketina atstovauti šios šalies rinktinei.

Filadelfijos „76ers“ žvaigždė iš Kamerūno praėjusių metų rugsėjį gavo ir JAV pilietybę.

„Turi būti motyvuotas ir kažkuriuo momentu pasirinkti, – apie Embiidą pasisakė De Colo. – Man susidaro įspūdis, kad tai trunka per ilgai, gavo Prancūzijos ir JAV pasus. Jis privalo pasirinkti.“

Embiidas šį NBA sezoną fiksuoja 32,8 taško, 10,2 atkovoto kamuolio ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo rodiklius.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.