Sabeckis – apie „Šiaulių“ problemas ir norą išvykti į užsienį

2023-04-27 12:14

Donatas Sabeckis atskleidė, jog norėtų save išbandyti aukštesniame lygyje. „Šiaulių“ gynėjas praeitą vasarą ieškojo galimybių išvykti į užsienį. 

Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliarusis sezonas artėja prie pabaigos, o intrigų likę dar daug.

Viena tokių – ar „Šiaulių“ (12-17) ekipa sugebės įsiterpti tarp aštuonių stipriausių ekipų, ar liks devintoje pozicijoje, kurioje yra dabar. Šiauliečių artimiausias konkurentas yra Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (13-16), esantis aštuntoje pozicijoje.

Vienas „Šiaulių“ lyderių Donatas Sabeckis pripažįsta, kad jo komandoje šį sezoną viskas ne taip gerai, kaip buvo tikėtasi.

„Nuotaikos galėtų būti ir geresnės. Prisidirbome jau anksčiau, nuo vasario mėnesio FIBA lango kritome į duobę, vėliau traumą patyrė Martynas Varnas, tad viskas susidėjo. Gal šiemet neturime tokios geros rūbinės chemijos, kokią turėjome pernai. Dėl to stringame, bet kol kas viskas mūsų rankose“, – LKL.lt portalui atviravo jis.

Kas lemia tai, kad rūbinėje viskas ne taip, kaip anksčiau?

„Lemia tiek rezultatai, tiek pačių žaidėjų charakteriai, kartais jie sulimpa geriau, kartais – prasčiau, nenuspėsi. Kartais gali būti prastesnė komanda, bet ji turės geresnę atmosferą rūbinėje, tada ir aikštelėje viskas bus gerai“, – pripažino jis.

Sabeckis nemano, kad šią situaciją galėjo ar gali pataisyti vienas ar keli žaidėjai.

„Nemanau, kad tam reikia didelės iniciatyvos. Gal Arminas kaip kapitonas tai daro labiausiai, bet viskas gaunasi automatiškai. Vis tiek daug laiko praleidžiame kartu, nėra vieno išskirtinio žmogaus, kuris bandytų tai padaryti“, – LKL.lt sakė jis.

Dar praeitą sezoną Šiaulių komanda pateko į geriausiųjų ketvertą LK“, o šiemet balansuoja ant slidžios atkrintamųjų ribos. Apmaudūs pralaimėjimai įstūmė klubą į šią padėtį.

„Buvo rungtynių, kur buvome arti pergalės, bet jos nepasiekėme, tada ir žaidėjų pasitikėjimas savimi kažkiek krito. Gal ir kitos komandos sezono pradžioje nežaidė taip gerai, kaip vėliau: tiek „Neptūnas“, tiek „Nevėžis“, „Gargždai“ ar „Labas GAS“. Mes to žaidimo į kitą lygį nepakėlėme.

Gėdos tai nėra dėl jokios nesėkmės, bet pora skaudžių rungtynių buvo. Išvykoje paskutinę sekundę pralaimėjome „Rytui“, taip pat tašku nusileidome ir „Uniclub Casino – Juventus“. Tai galėjo gerokai pakeisti sezoną. 2–3 pergalės galėjo mus pakelti į šeštą vietą, tai ir skaudu“, – apmaudo neslėpė Sabeckis.  

Svarbus „Šiaulių“ žaidėjas Martynas Varnas iš rikiuotės buvo iškritęs pusantro mėnesio ir tik pastarajame susitikime su „Gargždais“ grįžo į aikštelę.

„Mes ir su sveiku Martynu pralaimėjome du mačus „Gargždams“ ir „Neptūnui“. Duobė prasidėjo anksčiau. Aišku, mūsų rotacija nėra labai didelė, kiekvieno iškritimas yra svarbus. Prieš tai nugalėjome „7bet-Lietkabelį“ ir „Wolves“, atrodė, kreivė kyla aukštyn, bet tada išsimušėme iš ritmo ir neberadome jo“, – LKL.lt kalbėjo Sabeckis.

Pasak jo, nėra stebuklingų kelių, kaip išbristi iš šių problemų.

„Nėra labai daug būdų. Treniruotėse dirbi, nagrinėji, ieškai sprendimų, bet be darbo nieko kito neprigalvosi“, – konkretus buvo jis.

Be minėtos Kėdainių komandos „Šiaulių“ kelyje dar bus Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, Prienų „Labas GAS“ ir Alytaus „Wolves“ ekipos.

Artimiausias mačas jau šį vakarą, 19 valandą, vyks prieš panevėžiečius.

„Nenusimato nieko lengvo, bet panašu, kad viskas spręsis paskutinėse rungtynėse su „Nevėžiu“. Turime laimėti prieš „Labas GAS“ ir būtų labai gerai pasiekti dar pergalę. Vis tik manau, kad paskutinis mačas lems, kas patenka į atkrintamąsias“, – sakė Sabeckis.

Jis pripažįsta, kad nepatekimas į atkintamąsias Šiaulių ekipai būtų skausmingas.

„Gal tai ne super tragedija, bet lyginant su praeitais metais, kuomet su panašiu lietuvių branduoliu likome ketvirti, atrodo, kad būtų labai skaudu. Visi atėjo su kitais lūkesčiais, norėjosi į priekį žengti dar žingsnį, norėjosi, kad komanda pastiprėtų. Bet, panašu, nepavyko“, – apgailestavo jis.

Pats Sabeckis šį sezoną per 30 minučių pelno 9,7 taško, atkovoja 4,1 kamuolio, atlieka 6,9 rezultatyvaus perdavimo bei renka 14,1 naudingumo balo. Šiauliuose jis skaičiuoja jau ketvirtus metus ir ateityje norėtų pabandyti save kitur.

„Ir praeitą vasarą bandžiau išvykti į užsienį, norėjosi pabandyti europinį turnyrą, bet nepavyko. Visada yra stimulas kilti, bet tai ne vien nuo manęs priklauso. Sunku kažką pasakyti, kaip komandos manimi domėsis vasarą“, – teigė gynėjas.

„Basketnews.lt podkastas“: 



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.