NBA medijų rinkoje laukiama milžiniškų pokyčių (su audio)

Rytis Sabas
BN+ kūrėjas
2023-05-09 15:45
Nuotr.: AP Photo/Matt Slocum – Scanpix
Nuotr. AP Photo/Matt Slocum – Scanpix

Epinės dvikovos ir Rytuose, ir Vakaruose. Stumdomi komandų savininkai ir trypiami kojomis varžovai. Kokį dar geresnį spektaklį galima pasiūlyti NBA atkrintamųjų žiūrovams? Nežinau. Todėl transliacijų reitingai didžiuliai. Regis, NBA komisarui Adamui Silveriui ir televizijoms lieka tik džiaugtis. Tačiau pastaruoju metu Silveris vis dažniau kalba apie naują NBA žiniasklaidos teisių sutartį ir derybas, kurios netrukus prasidės ir turės baigtis iki 2024-2025 metų sezono. Būtent tada baigiasi NBA sutartis, pagal kurią lyga kasmet iš „Warner Media“ ir „Disney +“ gauna po 2,6 mlrd. dolerių. NBA taip pat turi pusantro milijardo dolerių vertės sutartį su Kinijos kompanija „Tencent Holdings“ dėl transliacijų internetu teisių. 

Kalbama, kad per derybas NBA sieks iš transliuotojų kasmet gauti po 8 mlrd. dolerių. Iš viso prognozuojama sutarties kaina – 75 mlrd. dolerių. Tai – kiek mažiau nei nauja Nacionalinės futbolo lygos (NFL) sutartis, kurios vertė 100 mlrd. dolerių ir pagal kurią NFL už žiniasklaidos teises gauna po daugiau nei 10 mlrd. dolerių. Kad ir kokį įdomų produktą kuria Eurolyga, iki NBA jai kol kas toli kaip iki Mėnulio.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.