Eurolyga paskelbė antrą simbolinį penketą

2023-05-15 17:31

Antrąjį Eurolygos simbolinį penketą sudaro Mike'as Jamesas, Nikola Mirotičius, Kevinas Punteris, Wade'as Baldwinas ir Dariusas Thompsonas.

Nuotr.: Roberto Finizio/Euroleague Basketball via Getty Images Europe
Nuotr. Roberto Finizio/Euroleague Basketball via Getty Images Europe

Pirmadienį paskelbus pirmą simbolinį penketą, kurį sudarė Lorenzo Brownas, Džananas Musa, Saša Vezenkovas, Mathiasas Lessortas ir Walteris Tavaresas, Eurolyga paviešino ir antrąją simbolinę komandą. 

Antrą penketą sudaro Mike'as Jamesas, Nikola Mirotičius, Wade'as Baldwinas, Kevinas Punteris ir Dariusas Thompsonas. Baldwinas, Punteris ir Thompsonas simboliniame Eurolygos penkete atsidūrė pirmą kartą, Jamesas tarp geriausiųjų pateko trečią kartą, Mirotičius – penktą. 

„Monaco“ į finalo ketvertą atvedęs Jamesas šį sezoną fiksuoja 16,3 taško, 3,9 atkovoto kamuolio, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 16,8 naudingumo balo vidurkius. 

Mike James

Mike  James
Komanda: Monako Monaco
Pozicija: PG, SG
Amžius: 32
Ūgis: 185 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Oregonas, JAV

Nesustabdomai ketvirtfinalyje su Kauno „Žalgiriu“ žaidęs Mirotičius renka po 15,9 taško, 4,6 atkovoto kamuolio, 1,2 rezultatyvaus perdavimo bei 17,1 naudingumo balo. Katalonų lyderis praleido pirmąsias 10 sezono rungtynių.

Įspūdingą sezoną sužaidęs Baldwinas pelnė po 17,2 taško, atkovojo po 3,8 kamuolio, atliko po 5,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 17,6 naudingumo balo. 

Baldwinas nesutiko su tokiu Eurolygos sprendimu – jis sudarė savo geriausių žaidėjų pirmąją komandą, į kurią įtraukė save.

Rezultatyviausiu atkrintamųjų žaidėju (22,7 tšk. per rungt.) tapęs Punteris sezoną baigė su 16,1 taško, 2,1 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 15 naudingumo balų statistika.

Tuo metu vienintelis į simbolinį penketą ne iš atkrintamųjų komandos pateko Vitorijos „Baskonia“ atstovas Thompsonas. Jo vidurkiai siekė 12,6 taško, 3,2 atkovoto kamuolio, 6,7 rezultatyvaus perdavimo bei 17,1 naudingumo balo. 

„Basketnews.lt podkastas“: 



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.