Šaras Kauną palieka tuščiomis: „Monaco“ laimėjo paguodos rungtynes

2023-05-21 16:00

Rungtynėse dėl trečiosios vietos „Monaco“ 78:66 įveikė „Barceloną“. Tai – pirmoji prizinė vieta Eurolygoje „Monaco“ klubui.

Eurolygos 2022-2023 m. sezono trečiosios vietos laimėtojais tapo „Monaco“ krepšininkai. 

Saša Obradovičiaus auklėtiniai Kaune 78:66 (24:13, 20:15, 16:17, 18:21) įveikė „Barceloną“ ir iškovojo trečią vietą. 

Tai – pirmoji prizinė vieta Eurolygoje „Monaco“ klubui. Praėjusį sezoną Monako ekipa debiutavo stipriausiame Senojo žemyno turnyre ir ketvirtfinalyje 2-3 nusileido „Olympiakos“ krepšininkams. 

Fotogalerija

Tuo metu „Barca“ mažajame finale rungtyniavo antrus metus paeiliui. Praėjusį sezoną katalonai įveikė Pirėjo klubą.  

Pusfinalyje „Monaco“ 62:76 krito prieš „Oly“, o „Barca“ 66:78 nusileido prieš Madrido „Real“.

Rungtynes stebėjo ir Latvijos bei Vašingtono „Wizards“ žvaigždė Kristaps Porzingis. 

Donatas Motiejūnas nugalėtojams per 16 minučių pelnė 2 taškus (1/3 dvit., 0/1 trit., 0/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, sykį suklydo ir surinko 3 naudingumo balus. 

„Esame laimingesni nei buvome vakar, – sakė Motiejūnas. – Kaip ir sakiau, „Barcelona“ yra toks didelis klubas, kad jiems nelabai įdomu kelintą vietą užims – trečią ar ketvirtą. Mums tai – antrieji metai Eurolygoje. Žiūrint į priekį, už trijų dienų prasidės Prancūzijos lygos atkrintamosios.

Būtent to pasitikėjimo, žaidimo ritmo, tokios motyvacinės pergalės mums tikrai reikėjo. Manau, pasiekėme ją ir bus gera paspirtis visam kolektyvui kovoti dėl Prancūzijos čempionų titulo.“

Rokas Jokubaitis per 15 minučių prametė 3 dvitaškius ir 2 tritaškius bei taškais nepasižymėjo. Lietuvis atliko 4 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko -2 naudingumo balus. 

„Antroje pusėje tikrai geriau atrodėme. Rungtynių pradžioje visur vėlavome, nebuvome pasiruošę žaisti, – Lietuvos žurnalistams sakė Jokubaitis. – Nesmagu Eurolygos sezoną užbaigti pralaimėjimu. Yra kaip yra. Dabar reikia tvarkytis vietiniame čempionate.“

„Monaco“ į priekį šovė pirmojo kėlinio pabaigoje, įpusėjus pirmajam ketvirčiui rezultatas buvo lygus, tačiau vėliau Obradovičiaus kariauna spurtavo 14:3 ir po pirmųjų 10 minučių pirmavo 24:13. 

Atsarginių žaidėjų vedamas Monako klubas dominavimą pratęsė ir antrajame kėlinyje. Vienu metu jų pranašumas siekė 18 taškų (44:26). „Barca“ pirmoje susitikimo pusėje pataikė 8 iš 19 dvitaškių, 4 iš 12 tritaškių ir padarė 9 klaidas.

Po pertraukos katalonai iki vienaženklio deficito priartėti nebesugebėjo ir Kauną paliko tuščiomis. 

„Sveikinimai „Monaco“ ir Saša (Obradovičiui) su pergale, – po pralaimėjimo spaudos konferenciją pradėjo Jasikevičius. – Jie turbūt buvo labiau motyvuoti, įvertinus aplinkybes. Jie lengviau atsigavo, akivaizdu, jog patyrėme didelį smūgį. Turime atsikelti ir vėl kautis. Ko gero, tai užtruks kelias dienas. Kažkiek ir logiška. Tai tiek – labai sunkus momentas, labai sunkios rungtynės.“

Obradovičius mažajame finale laiko aikštėje suteikė visiems, o Mike'as Jamesas rungtyniavo vos 6 minutes, per kurias pelnė 3 taškus ir surinko 5 naudingumo balus. 

Rezultatyviausias nugalėtojų komandoje buvo Matthew Strazelis, per 22 minutes pelnęs 14 taškų (5/5 dvit., 0/2 trit., 4/5 baud.). Jis taip pat atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 4 kartus prarado kamuolį bei surinko 10 naudingumo balų.

Tris taškus ir -2 naudingumo balus pusfinalyje surinkęs Nikola Mirotičius bronzinėse rungtynėse atsitiesė. Puolėjo sąskaitoje per 24 minutes buvo 15 taškų (2/4 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), 2 atkovoti kamuoliai, rezultatyvus perdavimus, 4 perimti kamuoliai, 2 klaidos bei 14 naudingumo balų.

„Monaco“: Matthew Strazelis 14 (5/5 dvit., 4 kld.), Alpha Diallo (6 atk. kam.) ir Elie Okobo (5/9 dvit., 4 rez. perd.) po 10, Jordanas Loydas (6 rez. perd.), Jaronas Blossomgame'as ir Donta Hallas (11 atk. kam.) po 9.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 15 (3/6 trit., 4 per. kam.), Alexas Abrinesas 9 (2/4 trit.), Tomašas Satoransky (2/8 dvit., 4 rez. perd.), Kyle'as Kuričius ir Jamesas Nnaji (2 blok.) po 7.

Rungtynių apžvalga: 



Komentarai:

Geriausia final 4 žinia - išskrenda gaidys pakirptais sparnais
2023-05-21
Atsakyti
Oksimoronas  ⭐ 
gerbiu Šarą, bet čia jau pačiam reik daryt sprendimus ir garbingai pasitraukt. Neimes jis už žaidėjus į skylę, bet neina su Barsa nors tu ką, metas pokyčiams.
2023-05-21
+6
Atsakyti
Šakės, Šaras su Miro vėl lieka be nieko.. gal laikas keist komandą???
2023-05-21
+18
Atsakyti
Geda ka Barca zaidzia. Tikras kancios krepsinis
2023-05-21
+29
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.