Sprendimas priimtas: LKL prieniškius keičia Mažeikių klubas

2023-05-22 12:59

Paskutinę vietą užėmusią Prienų „Labas GAS“ LKL pakeis Mažeikių „M Basket“. Iš viso 2023–2024 m. sezono licencijos suteiktos dvylikai komandų.

Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr. D. Lukšta

Balandžio pabaigoje vykusiame LKL valdybos posėdyje, Mažeikių „M Basket“ krepšinio klubo vadovui Arūnui Liškui bei sporto direktoriui Artūrui Jomantui pristačius klubo sportines, administracines, finansines, infrastruktūros galimybes konkurencingai dalyvauti „Betsafe-LKL“ čempionate, „M Basket“ komandai buvo leista dalyvauti LKL klubų licencijavimo procedūrose.

Įvertinus klubo atitikimą LKL klubų licencijavimo kriterijams, Mažeikių ekipai suteikta 2023-2024 m. LKL čempionato dalyvio licencija.

Taip pat, pateikus papildomus dokumentus bei pašalinus ankščiau LKL licencijavimo komisijos nustatytus neatitikimo LKL klubų licencijavimo kriterijams trūkumus, kitų metų čempionato dalyvių licencijos suteiktos ir Vilniaus „Rytui“, Klaipėdos „Neptūnui“, Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“. Iš viso 2023–2024 m. LKL sezono licencijos suteiktos dvylikai komandų.

Prienų „Labas GAS“ komanda licenciją prarado, vadovaujantis Lietuvos krepšinio federacijos nustatyta tvarka, 2022-2023 m. LKL čempionato reguliariajame sezone užėmus paskutiniąją vietą bei netenkinus sportinio kriterijaus.

Kitame sezone komandos LKL čempionato reguliariajame sezone ir toliau varžysis trijų ratų sistema. 2023–2024 m. LKL čempionate, kaip ir šiais metais, ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki 2 pergalių, o pusfinalyje ir finaluose – iki 3 pergalių.



Komentarai:

O Prienai su milijoninėmis skolomis kuom atrodo rimtai? Žaidėjų keitimais kaip kojinėmis. Ar kas pamena iš ko komanda buvo sudaryta ir kas treniravo nuo sezono pradžios?
2023-05-22
+33
Atsakyti
LKL tokia rimta organizacija, bet čia su tais Mažeikiais visišką cirką padarė. Komanda, kuri nesugebėjo laimėt LKL (bet klykia kaip jie sportiniu principu patenka ) , neturi arenos(net nepradėję statyti) . Nežinau, atrodo visiškai nerimtai.
2023-05-22
-21
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.