Eurolygos finalo ketverto nustebintas Maksvytis čempionus lygino su Sabonio laikų „Žalgiriu“

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2023-05-22 21:13

Kazys Maksvytis mače prieš Panevėžio klubą džiaugėsi auklėtinių gynyba. Taip pat treneris lauks informacijos dėl Achille Polonaros ir Arno Butkevičiaus sveikatos.

Savaitės pertrauką tarp rungtynių turėjęs Kauno „Žalgiris“ sunkia pergale pradėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalį prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“. Visgi, skirtingai nei po mačo Kėdainiuose, šį kartą kauniečių vairininkas Kazys Maksvytis priekaištų auklėtiniams dėl kovingumo neturėjo.

„Žalgiris“ rungtynėse praleido vos 58 taškus, o po dvikovos būtent gynybą akcentavo Maksvytis.

„Iškovojome pergalę galbūt ne taip lengvai, kaip norėjome, bet, manau, kad gera gynyba, ypatingai paskutiniame ketvirtyje, padėjo nulaužti rungtynes, – spaudos konferenciją pradėjo Maksvytis. – Tris kėlinius mūsų gynyba buvo nebloga ir dėl to laimėjome rungtynes.

Kažkiek blogai pradėjome trečiąjį kėlinį, trūko fiziškumo ir motyvacijos, todėl varžovai grįžo į rungtynes. Bet pusfinalyje nereikia tikėtis lengvų rungtynių, laukiame dabar kitų.“

„Žalgiris“ namų rungtynes žaidė Garliavoje, nes praėjusią savaitę Kaune karaliavo Eurolygos finalo ketvertas.

Maksvytis finalines Eurolygos kovas žiūrėjo iš arti ir rezultatai jį nustebino, o čempionus „Real“ treneris lygino su Arvydo Sabonio laikų „Žalgiriu“.

„Netikėti rezultatai, – apie finalo ketvertą kalbėjo Maksvytis. – Pusfinalyje palaikiau abi lietuviškas komandas, o jos pralaimėjo. Laimėjo „Real“. Vyresnio amžiaus žiūrovai pritars man, kad jie man primena senų laikų „Žalgirį“ su (Arvydu) Saboniu viduryje ir keturiais gynėjais, kai išimdavo (Raimundą) Čivilį. Su (Valdemaru) Chomičiumi, (Rimu) Kurtinaičiu, (Gintaru) Krapiku ir (Sergejumi) Jovaiša. Kažkas panašaus yra „Real“. Zoninė gynyba... Manau, kad jie nusipelnė pergalės.“

– Kokia yra Achille Polonaros situacija?
– Jis negalėjo tęsti rungtynių ir jo būklė paaiškės artimiausiu metu. Jis susigriebė už kojos ir nebegalėjo žaisti.

– Arnas Butkevičius šiandien nerungtyniavo. Ar kitame mače realu jį išvysti?
– Pažiūrėsime. Diena po dienos jį stebėsime ir lauksime žinių.

– Po mačo Kėdainiuose buvote labai nepatenkintas auklėtinių žaidimu. Šiandien nuo pirmų minučių atrodė kito lygio koncentracija. Tikriausiai, savaitės pertrauka išėjo į naudą.
– Žaidimas buvo geresnis nei serijoje su Kėdainiais, bet dar ne čempioniškas. Kritome į duobeles, bet pabaigoje rungtynių radome penketą, kuris solidžiai jas užbaigė.

– Tyleris Cavanaugh po pertraukos šiandien gavo gerų minučių. Kaip vertinate jo pasirodymą?
– Labai gerai. Ypatingai, po tokios pertraukos. Jis eina ir kaunasi. Dabar yra neaiški situacija dėl Polonaros, tai jo sugrįžimas mums gali būti labai reikalingas.

– Visą savaitę treniravotės ne savo namuose, žaidėte Garliavoje. Koks jausmas treniruotis ir žaisti ne savo namų arenoje?
– Jausmas toks, kad turėjome kažkokią stovyklą. Nepadėjo tas blaškymąsis, laukėme grįžimo į savo areną. Savaitę išnaudojome naudingai, pasitreniravome, grįžome į savo ritmą.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.