Jokičių gyręs „Nuggets“ treneris sukritikavo žiniasklaidą

2023-05-23 09:45

Denverio „Nuggets“ vyriausiasis treneris Mike'as Malone'as sukritikavo žiniasklaidą, teigdamas, jog Nikola Jokičius negauna pakankamai pagarbos.

Nuotr.: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports - Scanpix
Nuotr. Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports - Scanpix

Denverio „Nuggets“ vyriausiasis treneris Mike'as Malone'as po patekimo į NBA finalą liaupsino komandos žvaigždę Nikola Jokičių.

„Nuggets“ svečiuose 113:111 palaužė Los Andželo „Lakers“ ir pirmą kartą klubo istorijoje varžysis dėl NBA trofėjaus.

Konferencijos finale Jokičiaus statistika siekė 27,8 taško, 14,5 atkovoto kamuolio ir 11,8 rezultatyvaus perdavimo. Serbas tapo pirmuoju žaidėju NBA istorijoje šiame etape fiksavusiu trigubo dublio vidurkius.

Rungtynių žaidėjas
Nikola  Jokic
EFF
39
Nikola Jokic
Taškai 30
Taiklumas 11-24
Atkovoti kamuoliai 14
Rezultatyvūs perdavimai 13

Sulaukęs klausimo, ką Jokičius įrodė su tokiu žaidimu, Malone'as atrėžė, jog žiniasklaida kuria naratyvą, kuris neatspindi serbo dominavimo.

„Man jis nieko neįrodė, – pradėjo Malone'as. – Kodėl taip sakau? Nes jau žinojau, kad jis yra didis žaidėjas. Manau, kad jis visai šaliai parodė, kad viskas yra tikra. MVP titulai – tikri, trigubi dubliai – tikri. O visi naratyvai šiais metais – kvaili ir neišmanėliški.

Nikola visuose trijuose atkrintamųjų etapuose rinko trigubo dublio statistiką. Ar matote tame bandymą pasigerinti statistiką? Aš nejuokauju, gana su tuo kvailumu. Šis vyrukas yra puikus žaidėjas, duokite jam prakeiktos pagarbos. Nustokite kirsti jam per kelius. Jis yra nuostabus ir jam reikia duoti tiek pagarbos, kiek jis nusipelno.“

Denverio ekipa ne tik pateko į finalą, bet pirmąsyk per klubo gyvavimą įveikė atkrintamųjų etapą be pralaimėjimų – „Lakers“ buvo nugalėti 4-0.

Atkrintamosiose Jokičius per vid. 38 minutes renka po 29,9 taško, 13,3 atkovoto kamuolio ir 10,3 rezultatyvaus perdavimo.

Reguliariajame sezone centro statistika per vid. 33 minutes siekė 24,5 taško, 11,8 atkovoto kamuolio ir 9,8 rezultatyvaus perdavimo.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.