LKL ir Eurolygą palyginęs Tayloras: „Vienas sunkiausių karjeros sezonų“

Lukas Katilius
BasketNews žurnalistas
2023-05-25 07:13

Isaiah Tayloras sakė, jog tai yra vienas sunkiausių jo profesionalo karjeros sezonų. Taip pat jis džiaugsmingai sutiko žinią, jog „Žalgiris“ pagaliau sugrįžta į namų areną.

Sudėtingą sezoną Kauno „Žalgiryje“ išgyvenantis Isaiah Tayloras kalbėjo apie motyvaciją tapti čempionu, asmeninius sunkumus ir pusfinalio iššūkį su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“.

„Nežinojau, – išgirdęs, jog „7bet-Lietkabelis“ pernai pirmąsyk paliko „Žalgirį“ be finalo, šyptelėjo Tayloras. – Bet taip nenutiks šiemet.“

Būtent Tayloras yra vienas tų, kuris rūpinasi, kad „Žalgiriui“ netektų ilgesniu keliu žygiuoti pusfinalio link. Kauniečiai panaikino deficitą, perėmė iniciatyvą ir svečiuose 86:83 palaužė Aukštaitijos ekipą.

Tayloras per 17 minučių pasižymėjo 7 taškais (1/2 dvit., 5/6 baudų), 6 rezultatyviais perdavimais ir 8 naudingumo balais.

Visi 6 rezultatyvūs perdavimai, kuriuos atliko amerikietis, įvyko antroje susitikimo pusėje. Dar svarbesnis jis buvo lemiamomis akimirkomis, kai savo greičiu tapdavo sunkiai sulaikomu „7bet-Lietkabelio“ gynybai.

„Reikėjo pavargti, kad sugrįžtume, – pripažino Tayloras. – Turėjome 17 taškų deficitą ir tuo momentu jie turėjo viską savo rankose. Manau, kad jie šiek tiek susijaudino, o mes išlikome savo vietoje. Žinome, kas esame kaip komanda.

Supratome, kad sumažinus deficitą iki 6-8 taškų, mes galėsime kabintis į pergalę. Pabaigoje stengėmės statyti užtvaras ties aikštės viduriu ir tai suveikė – pasiekėme pergalę.“

Likus 2 minutėms iki trečiojo kėlinio pabaigos Jordeno Duffy tritaškis sukūrė panevėžiečiams 17 taškų persvarą (64:47). Tayloras analizavo, kas nepavyko šioje atkarpoje, kai nuo kėlinio pradžios „7bet-Lietkabelis“ buvo laimėjęs atkarpą 23:9.

„Aš manau, kad jie tiesiog atsinešė daugiau energijos. Tik tiek, daugiau energijos. Žinome, jog jiems tai buvo svarbios rungtynės, nes mes turime namų aikštės pranašumą. Mums dabar tereikia vienos pergalės, jiems – trijų. Grįžtame į savo aikštę, į savo areną. Norime grįžti į Kauną ir užbaigti seriją“, – sakė gynėjas.

Prieš Eurolygos ketvirtfinalio seriją su „Barcelona“ Tayloras jau trečią kartą šį sezoną buvo pakirstas šlaunies traumos. Pamažu jis atgavo forma ir, panašu, tampa vienu raktinių žaidėjų perimetro linijoje.

Vertindamas savo sezoną, gynėjas prisiminė visas problemas, su kuriomis jis susidūrė.

„Yra daug pakilimų ir nuosmukių. Jei atvirai, tai vienas sunkiausių mano profesionalo karjeros sezonų, – kalbėjo Tayloras. – Perėjau iš „Anadolu Efes“, atvykau čia, o po to iškritau tris kartus su trauma: vieną kartą mėnesiui, kitą – dviem savaitėms, dar kitą – savaitei.

Pagauti ritmą yra tikrai sunku. Yra daug bangavimų, bet žmonės žino, kas esu ir ką galiu padaryti.“

Problemų „Žalgirio“ legionieriams kyla ne tik su traumomis, bet pasiekus LKL atkrintamąsias ir su motyvacija. Tą pripažįsta ir pats Tayloras, įvardijęs skirtumus nuo Eurolygos.

„Žinoma, – paklaustas, ar sunku perkelti dėmesį iš Eurolygos į LKL, atsakė Tayloras. – Talento lygis skiriasi, žaidimo stilius skiriasi, treniravimas skiriasi, atmosferos skiriasi. Viskas kitaip LKL nei Eurolygoje.

Žinome, kad turime vėl susikaupti. Privalome gerbti tas LKL komandas lygiai taip, kaip Eurolygos. Tai turi kabėti mūsų galvose.“

Iš kitos pusės, žalgirietis nesudvejojo, kokia yra likusios sezono dalies motyvacija.

Tayloras prisijungė prie „Žalgirio“ sausio mėnesį ir jau greitai turėjo progą varžytis dėl Karaliaus Mindaugo taurės trofėjaus, kurį žaliai baltiems ir pavyko pasiekti. Finalo ketverto įžaidėjas aikštėje praleido 2 minutes, nes dar gydėsi traumą.

Dabar gynėjas nesižvalgo į nieką daugiau – titulas yra pagrindinis dalykas, kurį „Žalgiriui“ ir Taylorui būtina pasiekti.

„Laimėti titulą, – sezono motyvaciją įvardijo Tayloras. – Laimėjome taurę šį sezoną, tad toliau siekiame laimėti finalą. Esu susikoncentravęs į tai, bet svarbiausios mintys dabar turi būti kitoms rungtynėms su „7bet-Lietkabeliu“.

Kitos pusfinalio rungtynės, kurias laimėjęs „Žalgiris“ patektų į LKL finalą, vyks jau „Žalgirio“ arenoje.

Pastarąsias rungtynes Nemuno saloje žalgiriečiai žaidė dar gegužės 5 dieną su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“. Vėliau po vieną namų mačą komanda žaidė Prienuose ir Garliavoje, treniruotis dažnai tekdavo Vytauto Didžiojo universiteto salėje.

„Žmogau... – kalbėdamas apie sugrįžimą į „Žalgirio“ areną plačią šypseną išspaudė Tayloras. – Bus smagu grįžti į savo areną, į savo namų aplinką prie savo fanų. Geras jausmas žaisti „Žalgirio“ arenoje, jautiesi lyg namuose.“

„Žalgiris“ jau pamažu ruošiasi kitam sezonui. BasketNews žurnalistas Donatas Urbonas skelbė, jog Kauno klubas artėja prie susitarimo su Nazu Mitrou-Longu.

Tayloras, kurio kontraktas su „Žalgiriu“ galioja iki sezono pabaigos, kol kas apie ateitį linkęs nekalbėti.

„Nežinau dar, – apie kito sezono planus kalbėjo Tayloras. – Pakalbėsime apie tai su mano agentu per ateinančias savaites.“

Savas kiemas:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.