Radzevičius – apie „Ryto“ naujus vėjus ir Ulecką rezervinėje rinktinėje

Martynas Žiūrys
BasketNews žurnalistas
2023-05-25 13:24

Gytis Radzevičius teigė, kad antrosios pusfinalio serijos rungtynės buvo kertinės, o trys naujai atvykę legionieriai Vilniaus „Ryte“ pakeitė komandos dinamiką ir neša apčiuopiamą naudą atkrintamosiose.

Vilniaus „Rytas“ antradienį laimėjo ko gero kertines „Betsafe-LKL“ pusfinalio rungtynes prieš Jonavos „CBet“. Po antrosios serijos pergalės išvykoje (82:67) Gytis Radzevičius tikino, kad vilniečiams buvo svarbu išsaugoti namų pranašumą.

„Tas karštumas dėl atkrintamųjų, pilnos arenos tiek pas mus, tiek Jonavoje. Tas priduoda papildomo azarto ir tikrai sunkiau žaisti, – BasketNews teigė puolėjas, abiejuose susitikimuose pelnęs po 8 taškus. – Pirmos dvejos rungtynės yra svarbiausios serijoje, nes užduoda toną.

Dabar turime tą persvarą, niekas nenori grįžti į Jonavą. Jeigu pralaimėsime, reikės čia grįžti, o jie namie žaidžia gerai. Taip, šios rungtynės buvo kertinės ir džiaugiamės, kad laimėjome.“

Svarbų vaidmenį „Ryto“ ir „CBet“ serijoje vaidina prieš kelis mėnesius prisijungę vilniečių naujokai Justinas Gorhamas, Jaime Echenique ir Kendale'as McCullumas.

Gorhamas šioje serijoje fiksuoja 13 naudingumo balų vidurkį, Echenique – 8, o McCullumas – 14.

Lietuvis pripažino, jog legionieriai pakeitė komandos dinamiką.

„Įnešė į mūsų žaidimą naujų vėjų, – apie naujokų indėlį kalbėjo vilnietis. – Aišku, nebuvo iš pradžių lengva prisitaikyti, nes atvažiavo trys nauji žmonės. Jiems reikia prie mūsų priprasti, vėlgi mums – prie jų. Mūsų žaidimas kažkiek keitėsi. Jie buvo traumuoti kurį laiką, atrodo, kad dabar susižaidėme ir vis geriau jaučiame vienas kitą. Jie mums yra didelė paspirtis. Kaip matome, jie įneša gerą indėlį.“

Nuotr. LKL

Antrajame susitikime „Rytas“ daugiau nei pusę trečiojo kėlinio pro šalį mėčiusius jonaviečius supančiojo gynyboje bei išnaudojo savo suolo ilgio pranašumą.

„Per ilgąją pertrauką kalbėjome, kad turime kiečiau gintis, nes nebuvome pakankamai kieti. Jie sumetė daug taškų, tai ir pakeitėme, – ilgosios pertraukos pasitarimą įgarsino Radzevičius. – Išėjome agresyvesni, kietesni ir parodėme tą fiziškumą. Iš kitos pusės, jie turi mažesnę rotaciją, o tai – mūsų pranašumas, tad per energiją ir kovą turime laimėti tą seriją.“

Vienas iš „Ryto“ rotacijos žaidėjų Lukas Uleckas šią vasarą buvo pakviestas į Lietuvos rezervinę rinktinę. 23-ejų marijampolietis dar nėra debiutavęs vyrų rinktinėje.

„Manau, kad tai – tikrai gera idėja, nes vėlgi iš to jaunimo, kurie pakviesti, treneriai galbūt nežino, ką jie gali duoti, – rezervinės komandos naudą įžvelgė 27-erių krepšininkas. – Susirinks ir treneriai juos galės pačiupinėti, įvertinti. Galbūt dvejų-trejų metų eigoje jie gali prisijungti prie nacionalinės rinktinės. Tam pačiam jaunimui papildomas stimulas kažkada patekti į pagrindinę rinktinę.“

LKL čempionai – vos per žingsnį nuo finalo. Trečiasis serijos iki trijų pergalių mačas vyks ketvirtadienį 18.50 val.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.