Pusfinalis tęsiasi: atsitiesę panevėžiečiai laimėjo Kaune

2023-05-26 17:50

„7bet-Lietkabelis“ 67:66 parklupdė „Žalgrį“ ir pusfinalio serijoje iki trijų pergalių sušvelnino rezultatą 1-2. Ketvirtajame kėlinyje traumą patyrė Dovydas Giedraitis, kuris neužbaigė rungtynių.

Į kampą prispaustas Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ įsirašė pirmąją pergalę „Betsafe-LKL“ pusfinalyje. Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje 67:66 (21:22, 22:15, 8:20, 16:9) parklupdė Kauno „Žalgirį“ ir sušvelnino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-2.

Ketvirtosios serijos rungtynės sekmadienį vėl keliasi į Panevėžį. Mačo pradžia – 17 val.

Finale nugalėtojų laukia Vilniaus „Rytas“, kovoje dėl bronzos – Jonavos „CBet“.

Žalgiriečiai ne tik neuždarė serijos, bet ir ketvirtojo ketvirčio pradžioje prarado susižeidusį Dovydą Giedraitį. Iki traumos jis per 10 minučių surinko 5 taškus (1/3 dvit., 1/1 trit.), 2 atkovotus kamuolius bei 6 naudingumo balus.

„Gavo nedidelę čiurnos traumą. Žiūrėsime, gydytojai daugiau pasakys“, – po mačo sakė treneris Kazys Maksvytis.

Ketvirtajame kėlinyje likus 79 sekundėms Tomas Dimša lygino rezultatą (66:66), tačiau kitoje aikštės pusėje Željko Šakičius įmetė vieną iš dviejų baudos metimų (67:66). Tada abi komandos apsimainė nerezultatyviomis atakomis ir „Žalgiris“ tapo savo likimo kalviais.

Tiksint paskutinėms 22 sekundėms kamuolys priklausė šeimininkams, bet Rolands Šmits suklydo ir kamuolį perėmęs Gabrielius Maldūnas išsaugojo gyvybiškai svarbią panevėžiečių pergalę.

„Žinoma, esu patenkintas, kad pratęsėme šią seriją, – spaudos konferencijoje kalbėjo Čanakas. – Labai didžiuojuosi savo žaidėjais, tai būčiau sakęs, net jeigu būtume pralaimėję rungtynes. Parodėme savo veidą ir charakterį.“

Panevėžio ekipos gretose išsiskyrė Mantas Rubštavičius, kurio sąskaitoje per 24 minutes buvo 14 taškų (4/4 dvit., 0/1 trit., 6/7 baud.), 3 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai bei 20 naudingumo balų.

Kauno komandai Edgaras Ulanovas per 26 minutes pelnė 12 taškų (3/7 dvit., 1/1 trit., 3/4 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 19 naudingumo balų.

Per 20 minučių 12 taškų taškų pridėjo ir Tyleris Cavanaugh (1/1 dvit., 2/6 trit., 4/5 baud.).

Žalgiriečiai vertėsi be pirmajame susitikime šlaunies traumą patyrusio Achille Polonaros, kuriam sezonas greičiausiai yra baigtas.

Šiose rungtynėse Ignas Brazdeikis žaidė tik 6 minutes, per kurias prametė vienintelį mestą dvitaškį. Jo LKL sezono vidurkis yra 17 minučių aikštėje.

Į ilgąją pertrauką Panevėžio klubas išėjo pirmaudamas 43:37. Vis tik trečiajame ketvirtyje atsitiesę kauniečiai susikrovė dviženklį pranašumą (57:47), bet jį iššvaistė per paskutinio ketvirčio pirmas penkias minutes (61:61).

„Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh (2/6 trit.) ir Edgaras Ulanovas (3/7 dvit., 6 atk. kam., 5 rez. perd.) po 12, Isaiah Tayloras 10 (5/6 dvit., 5 rez. perd.), Rolands Šmits (2/5 trit.) ir Laurynas Birutis (7 atk. kam.) po 8.

„7bet-Lietkabelis“: Mantas Rubštavičius 14 (4/4 dvit., 6/7 baud.), Vytenis Lipkevičius ir Gabrielius Maldūnas (4/4 dvit.) po 9, Kristianas Kullamae (4 rez. perd.) ir Jamelas Morrisas (1/7 trit.) po 7.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:



Komentarai:

jei dabar jie ju nesunesios panevyzy finale jie neturi sansu,geda daugiau nera ka pridurti
2023-05-28
+8
Atsakyti
Kodel man atrodo kad vieninteles aiksteleje zaisti nori Kazys? jam vienam skauda kai nepataiko, kai neapsigina... kodel zaidejai nededa pastangu? gal as visiskai klystu, bet man atrodo, kad po EL baigesi sezonas Zalgirio zaidejam. nuovargis nuovargiu, bet talento skirtumu turetu puse kojos laimet, bet net puse kojos traumuota.
2023-05-26
+20
Atsakyti
zalgiryje po eurolygos matosi noras kuo greiciau issiskirstyti. si pusfinali zalgiris gal dar ir laimes jei nenueis iki penktu rungtyniu. is kitos puses finale bus sunku. rytas turi marias laiko atsikvepti. o ir aplinkybes zalgiriui si sezona nesiklosto taip gerai. teisingai, biudzetu skirtumai milziniski bet atmetus ka zalgiris padare eurolygoje bukim objektyvus. prarado evansa tada atvaziavo taylor ir polonara ir skaityk abu neisivaziavo. vienas netempe lygio, kitas vis kokia trauma gavo. ir dabar dar tayloras ne tas. galiausiai polonara susitraumuoja, grizta cavanaugh bet tas jau nespes isivaziuoti. beveik visa sezona zalgiris losia be ketvirto numerio ir izaidejo. o dar pridekim ziezirbas tarp ulanovo, brazdeikio ir maksvycio. taip pat pastarojo replikas hayesui ir matosi kad komandoje neviskas gerai. tuo tarpu jei kalbet apie finala, ten rytas taip, be echodo, bet jie zais ramiai, be atsakomybes nes jie ir taip cempionai, niekas ju neteis. pasieme echenique, gorhama, mculluma, visi atrodo savo vietose, ramus ir pasiruose megautis paskutinem 5 rungtynem sezone. tuo tarpu zalgiris kankinasi kiekviename mace tikedamasis kazkaip praslysti. tas labai matosi ir finale nieko gero nezada. nors is kitos puses keista, tau lieka 5 rungtynes max sezone, kas yra pora savaiciu ir tu negali prisiversti zaisti..
2023-05-26
+56
Atsakyti
Tai faktas, bet kartais gyvenime ta rutina taip atsibosta, kad sunku net prisiverst. Ypač, kai žinai, kad esi geresnė komanda ir gali pagalvot, kad kažkaip čia viena koja apžaisi. Bet realybė ta, kad Žalgiris nėra tokia talentinga komanda, kad galėtų viena koja visus net ir LKL apžaist. Viskas, ką pasiekė jie, buvo tik dėl begalinio noro ir darbo, dabar to nebesimato, tai ir rezultatai tokie, kokie yra:) Bet kaip ir minėjau, pralaimėjimas turėtų kažkokio sportinio pykčio įžiebt, nes po praeitų rungtynių tai turbūt dar labiau pagalvojo, kad gali viską, jei sugebėjo net ir iš -17 išlipt.
2023-05-26
+3
Atsakyti
Kazys pagal mane ryškiai pralaimi vidutiniokui treneriui, kuris visada žaidžia taip pat, nieko naujo nedaro, ginasi visada taip pat ir t.t. Bet Kazys kažkodėl vis nori, kad kamuolį paliestu visi žaidėjai kiekvienoj atakoj, kas kartais net ryškiai būna, kai laisvi iš po krepšio nemeta, o nusimetinėja. Nesuprantu, kodėl Taylorui tiesiog neduoda kamuolio, išstato keturis metikus ir neduoda ISO žaist, apies ir apeina jis ir pagalbas, o ir nusimeta gerai....Faktas, kad daug patys nepataiko laisvi, kas realiai jei kristu tai tiesiog pirmoj pusėj +20 ir ramu. Kitas dalykas, Iggy sėdi ant suolo, o komanda meta 66 taškus. Nu Kazys kažkaip per daug principingas, ypač ryškiai talentingesniam žaidėjui, nei kad kiti komandos žaidėjai. Nesuprantu tikrai aš kai kurių elementarių dalykų. Spacingo problemos prieš stepouta tai vaikiškos, ar jis pats nežino kaip reik sustatyt, ar žaidėjai nežino, kada prasidės tas PnR...Bet aš kaip ir minėjau, nichuja nereik žalgiriui prieš lietkabelį net ir 2x2 žaist, duok ISO situacijas ir tikrai susimes daugiau, nei 66 taškus ble, bet duok jas žaist likus 15 sek atakos, o ne 4 blet.
2023-05-26
-12
Atsakyti
tikrai kaip ir leksas sake, nahui ta brazdeiki.
2023-05-26
+4
Atsakyti
Apie Kazį šnekant tai visą sezoną sakiau, kad pervertintas treneris. Čanakas antrus metus iš eilės kitoje galaktikoje prieš jį tiek taktika, tiek mokėjimu motyvuot. Eurolygoje be derinių praktiškai, su 1v1 puolimu ir didelėm pastangom gynyboje traukė pergales nes dėl kontraktų visi žaidžia, o LKL bybi dėje visi ir kai jokių taktikų nėra, 1v1 neina apžaist kovinių šunų kurie nori laimėti labiau.
2023-05-26
+27
Atsakyti
jeigu nezaidzia zaidejai ar galima kazka padaryti? akiu teste matyt kiek pastangu ideda. treneris sudeda akcentus, bet jei ju nepildo. ka daryti? zaide zalgirio zaidejai be trenerio visa EL sezona? kas sukure ta gynyba, 1v1 isnaudojima suaikeitimuose? kai buvo laisve su gera doze paruostuku, viskas buvo ok. daba laisve bet nenori zaist komanda. tiesiog baige sezona per anksti zaidejai.
2023-05-26
+9
Atsakyti
su tokiu žaidimu nieko nelaimėsi.Kazys konfliktuoja su žaidėjais, geriau būtų pats savikritiškas.
2023-05-26
+25
Atsakyti
bn-
Žalgirio geriausia atkarpa buvo 3kėl. su hayeso switch allu bet tada maksvytis sugalvojo, kad hayesas daugiau nebežais
2023-05-26
+16
Atsakyti
Statybos lažybos, kitaip nepaaiškinsi viso 4 kėlinio ir ypatingai paskutinės atakos. Gal nebūtinai lažybos, bet kažkoks protestas prieš trenerį ar panašiai. Absoliučiai gėdinga kas čia įvyko.
2023-05-26
+1
Atsakyti
Betsafe LKL... reklamos sukasi vien Cbet, 7Bet ir Topsport. Koeficientus neadekvačius duoda gyvai už Žalgirį, žmonės stato kaip lobį radę, o va paima ir 4 kėlinį nusprendžia nebežaist kažkodėl. Konspiracijų teorijų kiek tik nori gali kilt, kai visame pasaulyje pastovūs skandalai dėl tų suknistų lažybų. Jei jau Anglijos Premier lygoje vyksta tokie dalykai, NBA liepia teisėjam ištraukt už ausų kažkurią komandą, tai Betsafe LKL tikrai nėra kažkuo išskirtiniai. Kiek žaidėjų vien lietuvių buvo prigautų, tai tiek dar 10x ar 20x neprigautų yra.
2023-05-26
+6
Atsakyti
bn-
tik pakeitė hayesą iškart subyrėjo gynyba Žalgirio
2023-05-26
+11
Atsakyti
PG
Toks vargimas visuose playoffuose su tokiu biudžeto pranašumu prieš kitas komandas yra nesuvokiamas.
2023-05-26
+45
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 19

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.