Kodėl šis finalas – kokybiškiausias nuo Tanokos ir Štelmaherio laikų?

Jonas Lekšas
BasketNews žurnalistas
2023-05-31 09:33

Pastaraisiais metais krepšinio sezonas Lietuvoje, po Eurolygos finalo ketverto, asmeniškai man buvo sunkiai motyvuojantis žiūrėti į jį rimtai. LKL atkrintamųjų žiūrėjimas buvo tapęs savęs apgaudinėjimu – stebi, bet iš tikrųjų žymiai labiau lauki komandų tarpsezonio darbų. Bet šiemet jausmas viduje kitoks.

Taip, Eurolygos finalo ketvertas Kaune pareikalavo nemažai emocinių jėgų ir vis dar manau, kad tiek prieš žiūrovą, tiek prieš patį žaidėją teisingiausia nacionalinius čempionatus būtų baigti dar prieš Europos klubinio krepšinio kulminaciją. Bet šį kartą ne apie tai.

Su didele nostalgija atsimenu laikus, kai su seneliu prieš LKL finalus diskutuodavome apie „Žalgirio“ galimybes prieš „Lietuvos rytą“. Tai tas 2000-2010 m. laikotarpis, kai joks serijos rezultatas nebūtų stebinęs, o LKL finalas buvo šventas reikalas. Laikai pasikeitė.

Nuo 2010-2011 metų sezono Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“ LKL finale žaidė 8 kartus. Visas šias serijas kauniečiai laimėjo, o bendras jų rezultatas yra 25-2. 25...2... Skaičius toks, kad paskutiniai keli „Žalgirio“ LKL titulai didelių emocijų nekėlė net ir ištikimiausiems kauniečių fanams. Bet šiemet abiejose stovyklose, pasitinkant finalą, vėl jaučiasi tikro derbio nuotaika.



Komentarai:

ekspertas Paulius net nežino iki kiek pergalių žais 😁
2023-05-31
+10
Atsakyti
sirgsiu uz zalgiri, bet is kitos puses kaip leksas ir raso, manes nenustebins jei reiks 5 rungtyniu arba jei serija laimes rytas. ta neuztikrintuma sukuria pats zalgiris kuris paskutiniu netu atrodo gana silpnai. rytas tuo tarpu atrodo subrendes. nebesisvaisto parako kvapu, zaidzia ramiai, laisvai, pasitiki savimi ir neapsikrauna atsakomybe. bus idomus finalas ir tikiuosi zalgiris zais eurolygos ritmu, nes jei bent akimirka leis sau pagalvoti kad kazkaip praslysim, tai bus jiems nuosprendis. beje, kitas idomus aspektas yra kazio ir giedriaus dvikova. kazys pries davo asistenta rinktineje turi tik viena pergale, o zibas gan neblogai kaziui krauna malku. ir dar... jei zalgiris prakis serija bus tikrai liudna, bet kaip trys bernai buciuoja treneriui subine kasdien irgi nepamatysi
2023-05-31
+9
Atsakyti
4-1 geriausiu atvėju, aišku Ž naudai. Jokios eurolygos, jokių dvigubų sav. Jei šitą Ž reikia papildomai motyvuoti po sezono pralaimėjimų rytui tada sorry už neišmanymą. Realiai mano akim yra viena persvara puolime, tai neprognozuojamas Fosteris, bet ginyboj bus atitinkamai užatakuotas. Visur kitur Rytui batai. Viena pergalė manau gali būti, nes gali pakristi nesamonės, tik dėl to.
2023-05-31
-20
Atsakyti
gerai kad ne 5-1 Pauliuk :D
2023-05-31
+38
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.