Teisėjams priekaištų turėjęs Šeškus: „Atrodo, jog nenaudinga, kad Jonava laimėtų“

Dominykas Meškauskas
BasketNews žurnalistas
2023-06-02 22:12

Virginijus Šeškus tiki, kad Jonavos „CBet“ buvo verta pergalės, tačiau ją iš jonaviškių atėmė teisėjai. 

Jonavos „CBet“ buvo labai arti to, kad „Betsafe-LKL“ mažojo finalo serijoje antrą kartą parklupdytų Panevėžio „7bet-Lietkabelį“. Visgi Jamelo Morriso dvitaškis su sirena užtildė įkaitusią Jonavos areną, o panevėžiečiai išlygino serijos rezultatą. Apmaudžią nesėkmę patyręs Virginijus Šeškus po pralaimėjimo pirmiausia atsisuko į teisėjų darbą. 

„Fainos, emocinės rungtynės. Patys galėjome užbaigti mačą, bet noriu pasakyti, kad aš manau, jog teisėjai iš mūsų atėmė pergalę, – rėžė Šeškus. – Likus 10 sekundžių, kai Glynnas (Watsonas) perdavė kamuolį aikštės viduryje, prieš jį buvo 100 proc. Oreliko pražanga. Visi žmonės su tuo sutiko. Tai buvo vienas pagrindinių faktorių. Žmogų tiesiog nukala viduryje.

Pasijautėme taip, lyg yra nenaudinga, kad Jonava laimėtų trečią vietą. Vyrai šaunuoliai, atidavė visas jėgas, bet visos 50 prieš 50 situacijos ne mūsų naudai. Reikia daugiau atsakingumo, mes irgi dirbame, taškome nervus. Vienas sprendimas labai daug reiškia.“

Serijos iki trijų pergalių rezultatas dabar yra lygus – 1-1. Trečiasis susitikimas pirmadienį nuo 18.50 val. vyks Panevėžyje. 

Oreliko epizodas prieš Watsoną:

– Emocingos ir kovingos rungtynės. Ką po mačo pasakėte komandai? 
– Nieko, aš manau, po tokių rungtynių geriau nieko nesakyti, reikia šiek tiek nusiraminti. Per rungtynes viską išsakai ir ką reikia, ir ko nereikia. Rūbinėje atsisveikinome, sušaukėme šūkį ir išsiskirstėme. Duodame laisvės, kad išsivalytų galvas. Mums bus labai sunku, bet mes parodėme, kad galime žaisti, laimėjome Panevėžyje, turėjome laimėti ir šiandien.  

– Kaip po tokių rungtynių atsistatyti ne tik fiziškai, bet ir emociškai?
– Matote, paskaičiavus tas minutes, 7 su pusė žaidėjo, normaliai. Visą gyvenimą žiūri rungtynes ir jose prisimeni tą vieną vietą, šiandien tai buvo, kai mes turėjome 13 taškų pranašumą. Šulskis prametė iš po krepšio, mes gavome tritaškį ir baigėme trečią kėlinį su 9 taškų pranašumu, kai galėjome pirmauti 15 taškų. Ką padarysi, čia yra krepšinis. 

– Šulskis šiandien rungtyniavo 4 minutes. Ar jis tiesiog yra netinkamas šioje serijoje, ar turi kažkokią traumelę? 
– Žinote, visą sezoną turėjo traumą, nėra to pasitikėjimo. Aišku, sunku su ta rotacija. Mes jį atkrintamosiose naudojame, bet aišku, norėtųsi daugiau padėjimų, kad kiti žmonės galėtų pailsėti. 

– Ar likus kelioms minutėms jau buvote patikėjęs pergale? 
– Nelabai. Kai liko minutė ir turėjom 8 taškus, mes buvome susitarę ilgai laikyti kamuolį ir atakuoti paskutinėmis sekundėmis. Kaip ir viskas buvo normaliai, neatkovotas kamuolys ir prarastas tritaškis, gavosi chaosas. Kad ir paskutinė ataka, davėme atsikovoti kamuolį, suteikėme du šansus. Žiūrovams turėjo labai patikti rungtynės. 

– Glynnas Watsonas šiandien surinko 29 taškus ir 35 naudingumo balus. Kiek dar jis gali duoti šioje serijoje? 
– Jis šaunuolis, labai mums padeda. Geras žaidėjas, kuri drasko. Manau, kad jis patobulėjo ir ties perdavimais, pradžioje jam buvo sunku žaisti pikenrolus. Šiandien įmetė kelis fantastiškus tritaškius. Sunku bus jam ir kitas rungtynes taip sužaisti. Reikia važiuoti ir kautis su „7bet-Lietkabeliu“, čia nėra ką šnekėti. 

– Pasisakėte apie teisėjus, ar jau laukiate baudos? 
– Kokia bauda? Klausykite, kokios čia gali būti baudos, čempionatas baigiasi. Čia ne kritika, aš turiu teisę pasakyti savo nuomonę. Aš nekritikuoju darbo visų rungtynių metu, bet likus 10 sekundžių aš manau, kad reikia fiksuoti. 

– Skaudus pralaimėjimas. Ką reikia daryti, kad šiandien nebūtų pralaimėta visa serija?
– Aš manau, pradžioje reikia atsigauti Jeffui (Garrettui). Jis jaučia tą dalyką, kaltę dėl prarasto kamuolio paskutinėje atakoje. Bet jis žmogus mums duoda labai daug, tokie dalykai gali pasitaikyti bet kam. Jis kažkaip įpratęs tą kamuolį gaudyti viena ranka, ir šįkart taip išėjo, kad išslydo tas kamuolys. Žaisk 10 tokių rungtynių, gal vienas pralaimėsi. Reiškia yra fortūna. Šiandien ryte prabudau ir pusiau miegodamas sapnavau tokį panašų dalyką, tik, kad mes laimėjome. 

– Tai tikite, kad sugrįšite į seriją? 
– Aišku tikime. Kaip netikėti? Valdėme rungtynes šiandien, laimėjome Panevėžyje. Taip, pas juos rotacija didesnė, bet šioje serijoje mes nesijaučiame silpnesni. Manau, jog būtų daug teisingiau jei šiandien būtų buvę 2-0, mes buvome verti pergalės. 

Rungtynių apžvalga: 



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.