LKL paskelbė teisėjų reitingą: geriausiu arbitru penktą kartą paeiliui pripažintas Vilius

2023-06-05 13:33

Iš pernai geriausių teisėjų dešimtuke nebuvusių arbitrų šiemet į jį pateko Aurimas Borusas, Gabrielius Simonavičius ir Dovydas Kairys.

Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

„Betsafe-LKL“ finalinių kovų įkarštyje paaiškėjo geriausių lygos teisėjų dešimtukas, kuris buvo sudarytas apklausus lygos komandų vyr. trenerius, rungtynių inspektorius bei atsižvelgus į LKL administracijos vertinimus.

Šiais metais vertinant ir reitinguojant „Betsafe-LKL“ teisėjų darbą, buvo taikoma nauja metodika. Be įprasto, subjektyvaus teisėjų reitingavimo, komandų vyr. treneriai ir rungtynių inspektoriai vertino teisėjų individualias kompetencijas: sprendimų priėmimo kokybę, rungtynių valdymą, komunikaciją, komandinį darbą, teisėjavimo mechaniką ir kt.

Penktąjį sezoną iš eilės geriausiu „Betsafe-LKL“ arbitru vėl pripažintas Gytis Vilius, pastaraisiais metais tapęs vienu geriausių Europos teisėjų. Kaunietis trejus metus iš eilės teisėjavo Eurolygos finalo ketvertuose.

Žvelgiant į pokyčius nuo praėjusio „Betsafe-LKL“ sezono, pirmiausia reikia pažymėti, kad reitinge nebeliko teisėjo karjerą baigusio Tomo Jasevičiaus. Taip pat pernai dešimtuke dar nebuvo Aurimo Boruso, Gabrieliaus Simonavičiaus ir Dovydo Kairio, kurie iš sąrašo išstūmė Gintarą Vitkauską, Vilių Mačiulaitį ir Andžejų Urbanovičių.

Prasidėjus lemiamoms čempionato kovoms, mažajame ir didžiajame finaluose dirba aštuoni geriausi lygos arbitrai.

Geriausių teisėjų dešimtukas:

1. Gytis Vilius
2. Artūras Šukys
3. Saulius Račys
4. Gvidas Gedvilas
5. Jurgis Laurinavičius
6. Gintaras Mačiulis
7. Juozas Barkauskas
8. Aurimas Borusas
9. Gabrielius Simonavičius
10. Dovydas Kairys



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.