Eurolyga turės naują vadovą – Glickmanas paliko savo postą

2023-06-05 22:42

Vieną sezoną Eurolygos generaliniu direktoriumi dirbęs Marchallas Glickmanas nusprendė palikti savo postą. Jis dar gali tapti Eurolygos patarėju.

Nuotr.: AS Monaco Direction de la Communication / Stephane Danna
Nuotr. AS Monaco Direction de la Communication / Stephane Danna

Eurolyga turės ieškoti naujo vadovo. Lyga paskelbė, jog generalinis direktorius Marchallas Glickmanas palieka savo postą.

Organizacija antrą kartą per vienerius metus turės dairytis naujo vedlio. Prieš tai Eurolyga ieškojo generalinio direktoriaus po to, kai buvo atsisveikinta su ilgamečiu lygos vadovu Jordi Bertomeu.

Glickmanas Eurolygos vadovu dirbo vieną sezoną. Jis į šias pareigas buvo paskirtas 2022 m. rugsėjo 14 dieną. Su juo susitarimas buvo pasiektas iki 2023 metų liepos 31 dienos.

Eurolyga prideda, kad lyga per dvi savaites aptars galimybę Glickmaną išlaikyti organizacijoje jam priskiriant lygos patarėjo pareigas.

Jau anksčiau buvo pranešta, kad per šį sezoną Glickmano santykiai su Eurolygos prezidentu Dejanu Bodiroga gerokai suprastėjo.

Glickmano pagrindinės darbo funkcijos buvo susijusios su verslu. Amerikietis buvo teigiamai pasisakęs dėl tolimesnės lygos plėtros į tokius miestus kaip Londonas ir Paryžius, formato pakeitimo konferencijomis bei marketingo gerinimo.

Jo pastangomis Eurolyga susitarė su ESPN dėl svarbiausių kovų transliavimo JAV: 2022-23 m. sezono atkrintamųjų, 2023 m. finalo ketverto Kaune bei viso 2023-24 m. sezono.

Glickmanas yra ne naujokas sporto versle. Jis buvo Portlando „Trail Blazers“ ir „Oregon Arena Corporation“ prezidentu, NBA transliacijų koordinatorius, NBA žiniasklaidos pardavimų direktorius.

Anksčiau, nuo 2002 iki 2004 m., Glickmanas dirbo specialiuoju buvusio Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu patarėju.



Komentarai:

gal duos sabui sansa
2023-06-06
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.