Istorinį šansą paleidęs Šeškus: „Žiauriai bijojau šių rungtynių“

Dominykas Meškauskas
BasketNews žurnalistas
2023-06-07 21:49

Virginijus Šeškus tiki, kad tai, jog lemiamas mačas vyks Šiauliuose, yra pranašumas Jonavos „CBet“ ekipai. 

Jonavos „CBet“ trečiadienio vakarą namuose turėjo istorinį šansą pirmą kartą klubo istorijoje iškovoti „Betsafe-LKL“. Visgi jonaviečiai arti to nebuvo, nerezultatyviausią sezono mačą sužaidusi Jonavos ekipa apie pergalę pagalvoti net negalėjo (55:75). Jonaviečiai turės dar vieną šansą penktadienį, o įprastai karštas Virginijus Šeškus po pralaimėjimo atrodė itin ramus. 

„Manau, kad šiandien tikrai laimėjo geresnė komanda, – pripažino strategas. – Šios rungtynės man priminė mačą namuose su „Rytu“, kai buvo labai prastas pataikymas. Kai nesame rungtynėse, atrodo, kad nuleidžiame rankas. Tas pats buvo ir „7bet-Lietkabeliui“ Panevėžyje. Sakiau, kad žiauriai bijojau šių rungtynių, istorinis įvykis, visi kalba. Jaučiau tai ant žaidėjų, jie kaip ir buvo pasiruošę šiandien uždaryti seriją, bet pradžią patys matėte...  „7bet-Lietkabelis“ buvo pakeitęs gynybą, aišku, ten nieko tokio, bet kai tu nesitreniruoji, žaidi kas dvi dienas, reikia įeiti į tas rungtynes.

Šiandien daug ką blogai darėme, ką buvome susitarę. Esminis dalykas, kad kai galvos neveikia mes nežaidžiame derinių, kas yra mūsų stiprybė. Du prieš du žaidžiame, bet tokiu tempu... Viskas vyksta aplink tą tritaškį ir jokios grėsmės.“

Penktasis serijos susitikimas turėjo vykti Panevėžyje, tačiau dėl „Kalnapilio“ arenos užimtumo jis vyks penktadienį 18.50 val. Šiauliuose. 

„Manau, kad tai mums yra pranašumas. Mes Šiauliuose laimėjome KMT antrą vietą, – šyptelėjo Šeškus. – Jeigu ateis šiauliečių, aš manau, kad jie palaikys mus. Ką reiškia privalumas? Reikia tiesiog žaisti. Bandėme kabintis, atrodo teliko 9 taškeliai ir gauname tritaškį. Nebuvo chemijos nei gynyboje, nei puolime. Patys matėte, kokius metimus prametėme, ir kokius pataikėme Panevėžyje.“

– Treneri, ar nėra apmaudo, kad šiandien nepavyko uždaryti serijos? 
– Kai važiavau į Panevėžį, buvau 70-80 proc. užtikrintas, kad laimėsime, ir jūs nepatikėsite, kokia buvo energija ir klausymasis. Buvo vienos geriausių rungtynių klausymosi prasme. Prisipažinsiu, šiandien aš bijojau. Pilna salė, žmonėms norisi padovanoti pergalę. Aš mačiau, kad negaliu iš vyrų reikalauti. Pasakau vieną kartą, kas iš to, kad rėkausi. Žaidėjai sezono gale pavargę, kiekvieną dalyką ima į galvą. Šiandien gal pavyko išlikti ramesniam, matėsi, kad „7bet-Lietkabelis“ šįvakar primetė savo žaidimą.   

– Ar šiandien buvo daugiau chaoso ir panikos nei žaidimo?
– Taip, nežinau, gal iš to noro. Pradžioje atrodo viskas gerai, reikėjo keliems žaidėjams įmesti iš po krepšio, atkovoti kamuolį. Atrodė lyg ir viskas gerai, bet mes nepadarome savo, o atgal gauname tritaškius. Ir gynyba, nepavyko padaryti to, ką buvome susitarę. Belieka nurašyti nuovargiui. Šiandien tai jaučiau iš kai kurių žaidėjų, Jeffas gali žaisti prie +20, šiandien klausiu jo ar pajėgus, ovjis linksi. Buvo Vytautas Šulskis, iš kurio jautėsi energija, bėgiojo ir Laksa, kuris visada dirba, paskui nuleido rankas. Aš jį suprantu, jis – snaiperis, laksto, o per 16 minučių gauna išsimesti vieną metimą.

– Atrodė, kad žaidime buvo daug isterijos. Atrodė, kad žaidėjai ir suoliukas reagavo į kiekvieną teisėjo švilpuką. Neišmušė tai iš vėžių? 
– Taip, patys save išsimušame. Mes nieko nedarėme, matėte, du prieš du dar veiktų jei viskas būtų daroma greičiau, mums reikia, kad dideli vėluotų, o šiandien, žaidėme kaip penkiasdešimtmečiai. Veteranų lygoje žmonės žaidžia ramiai, neskubėdami, taip ir mes šiandien. Esmė, kad vyrai į nieką nereagavo. Darome derinį, kažkas ne ten stovi... Šiais metais, ypač serijoje su „Rytu“, nu neklauso manęs. Žaidėjai man sako, kad treneri, mes klausome, bet mes pavargę. Kai tau sekasi, nejauti to nuovargio, o kai pralaiminėji – jaučiasi. Aišku, pas juos rotacija yra didesnė. 

– Įtempta serija, atrodė, kad šiandien ir su Nenadu Čanaku apsižodžiavote?
– Ne nieko ten nebuvo. Kai Laksa metė metimą, aš prisiminiau praeitas rungtynes, kai Orelikas metė tritaškį ir panašioje situacijoje prieš jį buvo sušvilpta pražanga, o prieš Laksą – ne. Gal Čanakas kažką pagalvojo, normalu, rungtynės. Iš mano pusės tikrai nieko nebuvo, mes šiaip neblogai sutariame. 

– Kaip atrodys diena prieš lemiamas rungtynes? 
– Reikia duoti pailsėti, manau, kad duosime rytoj laisvą. Suprantate, kai žaidi 5 mačus per 10 dienų, tos treniruotės nieko neduoda. Patys žaidėjai iš savęs sukuria situacijas, įmeta. Treneris aišku irgi turi prisidėti, bet reikia viską įvesti minimaliai ir paprastai. Paprastumas mums veikia, nesupratau, kodėl šiandien mes to nedarėme. 

– Kokio palaikymo tikitės Šiauliuose? 
– Mūsų sirgaliai tikrai važiuos į Šiaulius. Manau, kad tuos pačius šiauliečius galime palenkti į savo pusę ir jie palaikys mus, tikiu, kad iš jų sulauksime daugiau simpatijos. 

Rungtynių apžvalga: 



Komentarai:

Jonavos fanai turbūt treti pagal palaikymą visame LKL, turi skanduočių, visada keliauja paskui komandą, gerai organizuoti, net autobusą nusipirkę. O čia klubui tik antras sezonas aukščiausioje lygoje ir miestas tikrai ne iš didžiųjų. Dalis klubų išvis neturi net 20-ies ištikimų fanų organizuotos grupelės, o žaidžia jau daug sezonų. Jonava superinis pavyzdys visiems.
2023-06-07
+12
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.