Viskas arba nieko: faktoriai, nulemsiantys „Žalgirio“ ir „Ryto“ seriją

Augustas Šuliauskas
BN+ kūrėjas
2023-06-10 10:00

Kuomet lankas išspjovė dar vieną Marcuso Fosterio tritaškį ketvirtajame kėlinyje, jau atrodė, kad net ir iš trečio karto „Rytui“ nepavyko perlaužti rungtynių iniciatyvos ir LKL trofėjus grįžta „Žalgiriui“. Tačiau tuomet vilniečiams viskas sukrito idealia linkme per paskutines 2 su puse minutės ir jau šiandien viskas spręsis Kaune.

LKL sezonas pasiekė savo kulminaciją.

O joje kiekviena detalė gali turėti maksimalią svarbą. Kazys Maksvytis negali būti itin ramus – po tokios dramatiškos pabaigos „Rytas“ neabejotinai yra pakilime, o sužaisti vienas geras rungtynes ši komanda tikrai moka. Fosteris bet kurią dieną gali iššauti ir surinkti 30 taškų, pagaliau pataikyti gali ir kiti sostinės ekipos gynėjai, spindėję reguliariojo sezono dvikovose.

Nepaisant to, namuose žaisiantį „Žalgirį“ vis tiek turėtume laikyti šios dvikovos favoritu, kuris savo arenoje abi pergales iškovojo šiek tiek lengviau. Bet ar pavyks vėl pristabdyti Fosterį? O gal būtent šeimininkai bus tie, kurie nubaus tritaškiais už akivaizdžias varžovų rizikas? Ar galbūt dar kartą įsitikinsime puikia kauniečių gynyba ir kovingumu, kuris tiek daug leido pasiekti Eurolygoje?

Variantų daug. Kiekviena detalė gali tapti lemtinga. Širdis, noras, atsidavimas šiose rungtynėse gal net svarbiau nei kai kurios taktinės detalės. Bet labai prastai išpildžius jas, jokia energija nepadės atsidavimu ištaisyti klaidas.

Tad pažiūrėkime į esminius lemiamų rungtynių faktorius, kurie mus atvedė į penktąsias rungtynes bei kurie didžiąja dalimi nuspręs ir čempionų vardą.

Plytų vakarėlis ir kurie nubaus rizikas?



Komentarai:

kam cua ta lavona ulanova uzdejo pries ryto lyderi fosteri
2023-06-10
-12
Atsakyti
idomu koki pasitikejimo kredita kazys turi zalgiryje. ar du metus is eiles pralaimetas lkl jam nekainuotu kedes? ar kmt 1 vieta ir eurolygos top 8 nusvertu? pernai buvo avarinis zalgiris, taciau siemet sukomplektuota pagal ji. ir nors turbut pagrindinis zalgirio tikslas yra eurolyga, nelaimetas lkl jau turbut butu rimtas signalas, o bet kokie sunkumai kitame sezone imant titulus kurie "privalomi" jau turbut butu paskutinis lasas.
2023-06-10
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.