„Šiauliai“ lengviausiu keliu pateko į LKL pusfinalį (video, komentarai)

2009-04-15 21:05
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.
Nuotr.:

Pirmoji Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio dalyvė tapo Antano Sireikos vadovaujama „Šiaulių“ ekipa. Ji antrose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio rungtynėse svečiuose 91:65 (25:19, 17:25, 30:9, 19:12) sutriuškino „Kauno Triobet“ krepšininkus ir seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2-0.

Susitikimą spurtu 10:0 pradėję svečiai iškarto pasiuntė „Kauno Triobet“ krepšininkus į nokdauną. Pirmuosius taškus kauniečiams, sužaidus kiek daugiau nei 3 kėlinio minutes, pelnė Artūras Masiulis. Iki didžiosios pertraukos nei viena ekipa nebuvo įgijusi solidžios persvaros, o prieš trečiąjį kėlinį „Kauno Triobet“ ekipa, po Juškevičiaus tritaškio, pirmavo 2 taškais – 44:42.

Trečiame kėlinyje šiauliečiai parodė geležinę gynybą ir uraganinį puolimą. Per šį ketvirtį svečiai praleido vos 9, o įmetė 30 taškų. Sutrikę kauniečiai ir lemiamame ketvirtyje neatrado savo žaidimo, o Gintaro Kadžiulio vedami šiauliečiai padidino persvarą iki 26 taškų – 91:65.

„Kaunas Triobet“: Adas Juškevičius 20, Vytenis Jasikevičius 16, Marius Valukonis 8.

„Šiauliai“: Gintaras Kadžiulis 29, Saulius Kuzminskas 19 (10 atk. kam.), Andrius Šležas 12 (7 atk. kam.).

Antanas Sireika („Šiaulių“ vyr. treneris): „Per ilgąją pertrauką komandai pasakiau, kad tai yra atkrintamosios varžybos ir negalima sužaisti bet kaip. Dar sakiau, kad daugiau vaikščiotų kamuolys, visi daugiau baudos aikštelėje žaistų, kai varžovai ginasi zona. To trūko pradžioje. Ir gynyba turėjo būti kitokia.

Labai greitai pasijuto, kad varžovai lyg ir nebenori laimėti, kai trečiajame kėlinyje persvara pasiekė 10 taškų. Džiaugiuosi, kad vyrai susitvarkė su atsipalaidavimu, nes kai pirmas rungtynes taip laimėjome, sunku save motyvuoti“.

Rimvydas Samulėnas („Kauno Triobet“ vyr. treneris): „Visą sezoną trečiajame kėlinyje mes strigdavome ir ne išimtis buvo šiandien. Be to, po ilgosios pertraukos ir Šiaulių komanda surimtėjo, pradėjo aktyviau gintis, sustatė zoninę gynybą, kuriai neradome priešnuodžių. Noriu padėkoti „Šiauliams“ už pamokas ir linkiu jiems sėkmės toliau.

Nors sezonas baigėsi, bet dar kurį laiką sportuosime ir tikrai neatostogausime. Gal porą dienų pailsėsime, bet su jaunais žaidėjais reikia dirbti. Taktikos gal nebereikės, bet reikės dirbti „ant jėgos“, nes esame fiziškai silpnesni už varžovus.

Kaip įvertinčiau sezoną? Dešimties balų sistemoje parašyčiau tvirtą septynetą. Nereikia pamiršti, kad padėjome „Žalgiriui ir atidavėme 4 startinio penketo žaidėjus. Iš bet kurios komandos išėmus 4 startinio penketo žaidėjus tai bus visai kita ekipa. Todėl žinant tai, su jauna komanda pasirodėme tikrai ne prastai ir šešta vieta nėra blogai“.

Rungtynių vaizdo reportažas:



Komentarai:

ka cia dar diskutuoti, nerealus rezultatas pasiektas! respects :-)
2009-04-16
+15
Atsakyti
Specas
Na kaip ten bebutu vistiek man atrodo gera rezultata pasieke debiutantai.Jai neklistu dar irgi pati jauniausia komanda.
2009-04-15
Atsakyti
Anbo
ai dar Valukonis atėjo vietoj Butkevičiaus. bet vistiek komanda sezono pabaigoj liko gerokai silpnesnė nei pradžioj
2009-04-15
+5
Atsakyti
Anbo
iš esmės neteko 3 starto žaidėjų - Vasiliausko, Butkevičiaus ir Milaknio. Ramanauską pakeitė Masiulis, o Vėlių - Žylė. dar atėjo Birgelis (dainys irgi man rodos ne nuo pradžių pasijungė). bet pirmų trijų vaikinų netektis labai smarkiai pasijautė
2009-04-15
-19
Atsakyti
Specas
deiviz gerai sako dar Velius. Na va jau 5. Tai rezultatas puikus sekmes jaunimui,manau ir trenerio indelis yra, nes aplamai trenerius pamirstam. Tik prisimenam kai blogai.
2009-04-15
+10
Atsakyti
deiviz
uzjauciu trijobe geri jaunuolei stengesi kovojo kaip jauna komnda tikrai pasirode gerai ,sveikinimai ir linkiu sekmes,o zaidejai kuriuos atidave vasilauskas milaknis butkevicius ir ramanauskas dar neteko veliaus va visa komada juk
2009-04-15
-5
Atsakyti
Anonimas
kodel keturis? as tai tik tris suskaiciuoju...vasiliauskas, butke, ir milaknis..
2009-04-15
-1
Atsakyti
Specas
Shefas na gal tu ir teisus del L.R.,bet jai is kitu komandu isemus tai nekas na bet supratai ka norejau pasakyti.
2009-04-15
-1
Atsakyti
Specas, nu ir ka galetu eiline lkl komanda pastatyti pries anisimova, bjelica, jomanta babrauska ir geceviciu?nereikia nusikalbeti tik..va jei is z isimtus tris lyderius ir salenga tada jau idomiau butu, nes suolas ju itin trumpas..
2009-04-15
+9
Atsakyti
Specas
Nevarykit at Triobeto,saunuoliai.Gerai kovesi ir matosi,kad dar jauni ir kaip treneris sako fiziskai silpniasni. 6 vieta puikus rezultatas kas supranta,tuo labiau kai taip keitesi zaidejai.Gerai treneris sako isimk is bet kurios komandos 4 zaidejus ir pamatysimte kitoki vaizda.Pvz.is Liet. ryto isimk Eidsona,Petraviciu,Lukauski,Zavacka idomu ar uzimtu 6 vieta.
2009-04-15
-17
Atsakyti
Aye
Tikėjausi lygesnės kovos ir maniau, kad galutinis rezultatas bus ~10 taškų Šiaulių pergalė, bet pasirodo, kad jie sugebėjo kauniečius sutriuškinti 26taškais.
2009-04-15
-11
Atsakyti
siauliai nuslave kauniecius
2009-04-15
-9
Atsakyti
nuvyle triobetas ;D
2009-04-15
-14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.