Turkija įsiveržė tarp Europos čempionato favoritų (foto)

2009-09-12 19:42
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Lodzėje (Lenkija)
Nuotr.:
Po pergalės prieš Ispaniją turkai yra realiausi pretendentai į pirmą F grupės vietą
Po pergalės prieš Ispaniją turkai yra realiausi pretendentai į pirmą F grupės vietą
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Europos čempionate Turkijos rinktinė yra bene vienintelė, nejaučianti jokio spaudimo. Vietą kitais metais vyksiančiame pasaulio čempionate Bogdano Tanjevičiaus auklėtiniai jau turi, todėl šios pirmenybės jiems turėjo būti tik pasiruošimas kitiems metams.

Kaip greitai viskas pasikeitė. Po šeštosios Europos čempionato dienos turkai save gali vadinti maloniausiu pirmenybių atradimu.

Šeštadienį pirmosiose F grupės rungtynėse turkai 63:60 įveikė ispanus ir išliko  vienvaldžiais šios grupės lyderiais. Laimėjimas tik patvirtino tai, kas buvo matyti jau Vroclave – Turkija yra rimta pretendentė į aukščiausias vietas.
„Turkijos rinktinės sportinė forma šiuo metu yra viena geriausių čempionate“, – po pakankamai sensacingos turkų pergalės prieš pasaulio čempionus pareiškė ispanų įžaidėjas Raulis Lopezas.

Graikai ar prancūzai pasiginčytų su šiuo teiginiu, tačiau akivaizdu viena – Turkija yra vienintelė nepralaimėjusi F grupės komanda. Tuo tarpu ispanai jau turi dvi nesėkmes, o lietuviai vis dar siekia pirmosios pergalės.

Laimėjimas prieš ispanus tik trumpam apsuko galvas turkams. Pasidžiaugę pergale trumpu šokiu vidury aikštės, spaudos konferencijoje šios šalies krepšininkai jau kalbėjo ramiau.

„Mums tai svarbi pergalė, bet reikia tikėtis, kad pirmadienį kitose rungtynėse demonstruosime tokį žaidimą, kokį rodėme iki šiol“, – į artėjančią dvikovą su serbais žvelgė Sinanas Guleras.

F grupėje tokia situacija, kad turkams greičiausiai užtektų vienos pergalės per likusias dvejas rungtynes ir jie taptų grupės nugalėtojais.

Dėl vietos ketvirtfinalyje turkai dabar gali būti ramūs.

Tuo tarpu ispanų stovykloje – visai kitos nuotaikos. Nors panikos ženklų dar nėra, pasaulio čempionai nebegali klupti. Ir laimėti reikės jau pirmadienį prieš Lietuvą.

„Lietuvius gerai pažįstame, nes su jais jau žaidėme du kartus. Tačiau abejos rungtynės buvo labai skirtingos, todėl negali žinoti, kaip pasisuks trečiosios“ – po nesėkmės Turkijai kalbėjo ispanų strategas Sergio Scariolo.

Jo auklėtinių žaidimas lyg tyčia subyrėjo po tos nesėkmės Vilniuje prieš pat Europos čempionato pradžią. Po 7 pergalių iš eilės ispanai buvo laikomi Senojo žemyno pirmenybių favoritais, tačiau jau pirmąją varžybų dieną suklupo prieš serbus.

Anot Ispanijos rinktinės įžaidėjo Lopezo, komandai dar reikia laiko įsivažiuoti.

„Nuo tų rungtynių Vilniuje mūsų komanda pasikeitė, – aiškino Lopezas. – Dabar turime Pau Gasolį ir reikia truputį laiko, kad susitvarkytų kai kurie dalykai. Aš lieku optimistas. Nors šiandien pralaimėjime, jaučiu, kad galime atsitiesti“.

Atsitiesti ispanai jau pirmadienį bandys lietuvių sąskaita.



Komentarai:

nenuostabu jog turkai yra tarp cempionato geriausiu, juk jie demonstruoja graziausia ir patikimiausia krepsini bent jau kol kas, noretusi jog ir lietuviai sian taip pasistengtu pries slovenus ;)
2009-09-12
-5
Atsakyti
Labai gerai. Dabar gerai butu, kad ir serbam, ir slovenam pakrautu. Tada lietuviam ir 2 pergaliu uztektu. O dar jeigu ir lenkai netycia kam nors pakrautu, isvis gerai butu...
2009-09-12
+1
Atsakyti
neatsities tie ispanai
gales pykti isliet ant lenku, pries namo vaziuodami...
2009-09-12
+4
Atsakyti
Mes uz Lietuva!
Ispanu likimamas panasus kaip lietuviu, viska gadina treneris!
2009-09-12
+5
Atsakyti
stebuklai kazkokie daros tame cempionate;DDDD
2009-09-12
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.