Kazlauskas: Nesiruošiame dabar prisigerti (video)

2009-09-18 23:01
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Katovicuose (Lenkija)
Nuotr.:
Jonas Kazlauskas gali džiūgauti – jo auklėtiniai pateko į Europos čempionato pusfinalį
Jonas Kazlauskas gali džiūgauti – jo auklėtiniai pateko į Europos čempionato pusfinalį
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Patekę į Europos čempionato pusfinalį, Graikijos krepšininkai džiaugėsi lyg triumfavę pirmenybių finale. Šios rinktinės treneriui Jonui Kazlauskui tokia reakcija nebuvo nė kiek keista.

„Krepšininkus daug kas buvo nurašę. O jie įrodė, kad yra stiprūs savimi ir savo dvasia“, – paaiškino Kazlauskas.

Po penktadienį pasiektos pergalės ketvirtfinalyje, kai 76:74 buvo palaužti turkai, graikai iškopė į pusfinalį ir ėmė švęsti.

Rinktinės treneris buvo siautulio viduryje. Jo auklėtiniai aikštės rate šoko susikabinę, kol Kazlauskas rankos mostu juos nuramino, o tada kitu rankos mostu parodė, kad žaidėjai padėkotų sirgaliams.

Kaip ir per rungtynes, taip ir po jų Graikijos krepšininkai tuoj pat įvykdė trenerio nurodymą.

Graikus Katovicų „Spodek“ arenoje palaikė apie šimtą triukšmingų gerbėjų.

Kazlauskas pripažino, kad patys krepšininkai sau išsikėlė tikslą iškovoti medalį. Patekus į pusfinalį, tereikia dar kartą per du mačus laimėti ir uždavinys bus įgyvendintas.

Šios Graikijos rinktinės galimybėmis ne itin tikėta po to, kai vasarą žaisti atsisakė Dimitris Diamantidis ir Thoedoras Papaloukas. Be jų komandoje liko vos 3 labiau užgrūdinti krepšininkai – Vassilis Spanoulis, Nikos Zisis ir Antonis Fotsis. Šie trys žaidėjai mače su Turkija aikštėje buvo atitinkamai 41, 38 ir 43 minutes.

„Už nagų turėjau ištraukti Spanoulį iš aikštelės, kad pailsėtų. Kitas vertus, gerai, kad žaidėjas taip veržiasi į aikštę“, – auklėtinio nusiteikimu džiaugėsi Kazlauskas.

Dabar jo krepšininkai beveik neturės poilsio prieš dvikovą su ispanais. Jų varžovai – priešingai, vietą pusfinalyje iškovojo dar ketvirtadienį, todėl penktadienį galėjo pailsėti.

„Mums bus labai sunku rytoj, nes žaisime be poilsio. Bet jeigu kas nors buvo pavargęs ar traumuotas, ši pergalė mums labai padės psichologiškai, – įsitikinęs Kazlauskas. – Visos komandos turėtų žaisti tą pačią dieną, kad turėtų tokias pat galimybes“.

Jo auklėtiniai linksminosi iškovoję vietą tarp 4 stipriausių Europos komandų, tačiau linksmybės baigėsi vos išėjus iš aikštės.

„Nėra kaip sovietų laikais, kad eisime šįvakar ir prisigersime“, – šyptelėjo Graikijos rinktinės strategas.

Kazlausko komentaras po rungtynių:





Komentarai:

na si graiku pergale pries turkus man tikrai buvo kiek netiketa ;) dar labiau del to jog turkai zaide be jokio spaudimo kadangi jie jau turi kelialapi i pasaulio cempa ;) bet graikai irode kad gali zaisti galingai gynyboje, neskubant iveikti varzovus ir puolime :) tai yra daugiausia Kazlausko nuopelnas :)
2009-09-19
-13
Atsakyti
Deimas
Go Hellos Go!Iveikit Ispanus
2009-09-19
+7
Atsakyti
Saunuolis Jonas.
2009-09-19
-3
Atsakyti
nuomone
kad kazlauskas geras treneris, irode su zalgiriu! atsimenat su kokiom "zvaigzdem, europinio lygio" laimejo eurolyga, ir pries kokias komandas??? bet per visokius isgamas, jis nenori dirbti lietuvoje.
2009-09-19
+6
Atsakyti
nu
Be jų komandoje liko vos 3 labiau užgrūdinti krepšininkai – Vassilis Spanoulis, Nikos Zisis ir Antonis Fotsis.


O tai kur pagrindinis zaidejas barousis?
2009-09-19
+11
Atsakyti
shlipsas
mldc Kazlauskas,dar karta irodo,ko jis vertas,puikuis treneris,netaip kaip tas ufonautas blet
2009-09-19
-9
Atsakyti
Anonimas
galejo gaut graikai tai jovaisos planas susigrazint kazlauska butu pavykes:DDd
2009-09-19
Atsakyti
Zilva
Tris kartus valio Hellas :)
2009-09-19
Atsakyti
fak'tas
"Šios Graikijos rinktinės galimybėmis ne itin tikėta". Kurgi ten "ne itin tikėta", jeigu visose lažybų kontorose jų koeficientas buvo ryškiai antras po ispanų.
2009-09-18
Atsakyti
Ne, nevadins. Čia jūs Lietuvoje padarot ŠŠŠ arba Dievu

cia tai tiesa pasake :)
2009-09-18
+7
Atsakyti
Jorde
Šios Graikijos rinktinės galimybėmis ne itin tikėta po to, kai vasarą žaisti atsisakė Dimitris Diamantidis ir Thoedoras Spanoulis. Thoedoras Spanoulis? Pirma kart toki gridziu :)
2009-09-18
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.