Aštuoniolikmetis Rusijos talentas pasirašė sutartį su „Clippers“

2005-09-27 10:59
Nuotr.:

Dvyliktuoju šaukimu šių metų NBA naujokų biržoje pasirinktas rusas Yaroslavas Koroliovas pasirašė sutartį su Los Andželo „Clippers“ ekipa. Aštuoniolikmetis krepšininkas į NBA atvyksta praktiškai nežaidęs suaugusiųjų komandoje.

Nors sutarties sąlygos nebuvo atskleistos, tačiau pagal NBA taisykles 206 cm ūgio puolėjas per dvejus metus uždirbs apie 3 mln. JAV dolerių. „Clippers“ turės pirmumu teisę tretiems bei ketvirtiesiems ruso karjeros metams.

Y.Koroliovas iki šiol daugiausia rungtyniavo jaunimo komandose. Jis rungtyniavo šių metų Europos jaunių čempionate ir per rungtynes pelnydavo 16,3 taško bei atkovodavo 7,5 kamuolio. Praėjusį sezoną žaisdamas CSKA dublerių ekipoje per rungtynes vidutiniškai įmesdavo 15,9 taško ir atkovodavo 5,8 kamuolio.

Nors aštuoniolikmetis buvo įtrauktas ir į pagrindinę CSKA sudėtį, tačiau šioje ekipoje rungtyniavo minimaliai.

„Labai džiaugiuosi, kad pavyko susitarti su CSKA ekipa. Manau būdamas čia bei treniruodamasis su mūsų treneriais jis labai greitai pripras prie NBA lygio“, – sakė „Clippers“ treneris Mike'as Dunleavy.

Y.Koroliovui pasirašius sutartį, Orlando „Magic“ priklausantis ispanas Franas Vazquezas ir San Antonijo „Spurs“ pasirinktas prancūzas Ianas Mahinmi yra vieninteliai pirmajame naujokų biržos rate pasirinkti žaidėjai, kitą sezoną nedebiutuosiantys NBA. Abu krepšininkai rungtyniaus Europoje.



Komentarai:

Gerai butu kad noretu jis zaist ir tobulet, o jei gaus 3 limonus ir galvos kad viska gyvenime pasieke budamas 18 tai sudas gausis, kaip pas serbus
2005-09-27
-2
Atsakyti
tai koroliovui is tikruju daugiau metu yra, jis biski pajaunintas buwo kad uz u-18 rinktine galetu lost ir seip geresnes perspektyvos butu... rusijoj tokie dalykai pakankamai dazni,,,
2005-09-27
+1
Atsakyti
to:LB33
krepsinis - didziulis verslas, kuriame sukasi simtai milijonu $. manyciau, kad vadybininkas yra svarbus zmogus, taciau tikrai ne svarbiausias ir jo itaka nera tokia didele:) komanda investuoja didelius pinigus i zaideja, tikedama, kad kada nors is to uzdirbs (ar tai jis taps geru zaideju, padauges pergaliu ir, atitinkamai, rungtyniu lankomumas, remeju ir t.t., ar tai komanda iskeis ji kitai komandai, arba parduos pelningai). zodziu, siekiama naudos bet kuriuo atveju! kita vertus, jei ivertintos zaidejo fizines kondicijos ir charakteris, zaidimo stilius... kodel gi negalima tiketis, kad jis taps zvaigzde?!?! Velniop Tskitishvili, paimkim Novitski... jis antroje Vokietijos lygoje zaide:)
2005-09-27
+7
Atsakyti
to:VVai2x
sutinku su pastabomis, tik esmes, jog jis prastas zaidejas nekeicia
2005-09-27
+1
Atsakyti
Seip ans yra Tskitishvili ir ji pasauke 5 numeriu ir dar jis grizo ne i europa, o pasirase kontrakta su minessota timberwolves...
2005-09-27
+2
Atsakyti
Kartais nesuprantu as NBA. Tas Koroliovas ne ka geresnis nei Andriuskevicius. (Manau net blogesnis). Ir uz ka ji toki 12 numeriu pasauke? Panasu, kad kai kada svarbiausia ne talentas, gebejimas zaisti, ar perspektyva, o vadybininkas, kuris ipersa komandai dar viena "deimanciuka". Bus su juo, kaip su Tsakachvili (ar kaip ten ji) Buvo bachuras 3 numeriu pasauktas, si sezona talentas grizta i Europa.
2005-09-27
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.