Kurtinaitis: „Neramina geras Browno žaidimas“

2009-11-19 21:55
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ koresp.
Nuotr.:
Rimas Kurtinaitis teigia nuoširdžiai sergantis už „Žalgirio“ komandą bei linkintis klubui visokeriopos  sėkmės
Rimas Kurtinaitis teigia nuoširdžiai sergantis už „Žalgirio“ komandą bei linkintis klubui visokeriopos sėkmės
Nors šią savaitę Eurolygoje paskelbta pertrauka, Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ atostogų tikrai nepajus. Vilniaus klubo krepšininkai šeštadienį svečiuosis Kauno sporto halėje, kur surėmę ginklus su amžinais priešininkais mėgins išlikti vienintele pralaimėjimo nepatyrusia komanda Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis teigia, jog jo auklėtiniai į Kauną vyksta tik pergalės: „Laukia Eurolygos lygio rungtynės, kuriose siekiame pergalės, nes mums svarbus namų aikštės pranašumas finalo serijoje“

Prieš rungtynes Kaune su žalgiriečiais Kurtinaitis prabilo apie tai, jog „Žalgiriui“ trūksta pajėgumo, tačiau pagarbiai atsiliepė kalbėdamas apie kai kuriuos žalgiriečius, o pergalę „Žalgirio“ sirgalių akivaizdoje paminėjo kaip svarbiausią uždavinį artėjančiose rungtynėse.

– Ar jau pradėjote ruoštis rungtynėms su „Žalgiriu“? – tinklalapis „BasketNews.lt“ pasiteiravo Kurtinaičio.
– Taip, pradėjome ruoštis šiam susitikimui. Apskritai laukia daug dvikovų su kauniečiais, tačiau viskas spręsis sezono gale, kuomet pasieksime svarbiausius mačus. Žinoma, šeštadienį laukia tikrai svarbios rungtynės. Reikia jas laimėti, kad finalo serijoje įgytume namų aikštės pranašumą, kuris lemia tikrai labai daug.

Artūras Jomantas minėjo, jog komanda jau analizavo vaizdo medžiagą su kauniečių žaidimu. Kokį įspūdį palieka žalgiriečiai?
– „Žalgiris“ žaidžia neblogai. Galbūt Eurolygoje jiems neužtenka jėgos, bet pats žaidimas yra geras. Kauniečiai aktyviau ginasi nei pernai, turi paslankesnius žaidėjus. Rungtynės turėtų būti įdomios, bet kas nugalės, sunku pasakyti. Tikimės pergalės, bet ir pralaimėjimo atveju tragedijos iš to nedarysime, kadangi, kaip minėjau, viskas spręsis sezono pabaigoje.

– Baltijos krepšinio lygos (BBL) taurę jau pralaimėjote „Žalgiriui“...
– Tada buvo sezono pradžia ir nei mes, nei „Žalgiris“ nebuvo pasiekęs geriausios sportinės formos. Manau, kad nuo to laiko komandos pasikeitė.

– Ar visi žaidėjai sveiki? Be Vido Ginevičiaus traumos nei vieno žaidėjo nekankina?
– Komandoje nėra jokių problemų. Didžiausią vargą jau pravargome praėjusią savaitę prieš rungtynes su Belgrado „Partizan“. Dabar visi sveiki, nežinau ar gripas sugrįš, ar ne, tačiau džiaugiuosi, kad dabar tikrai viskas gerai.

– Kaip po traumos jaučiasi Evaldas Dainys?
– Dainys visiškai atsigavęs ir gali rungtyniauti visa jėga, pirštas sugijęs, o krepšininkas pasiruošęs.

– Kokios vyrų nuotaikos prieš principines rungtynes?
– Žaidėjai nusiteikę pademonstruoti maksimaliai gerą žaidimą ir nugalėti „Žalgirį“.

– Jūsų negąsdina puiki Marcuso Browno sportinė forma? Krepšininkas paskutinėse rungtynėse surinko net 37 taškus.
– Taip, mane neramina geras Browno žaidimas. Teko stebėti „Žalgirio“ rungtynes prieš Mariupolio „Azovmash“, amerikietis demonstruoja puikią sportinę formą.

– Galbūt išduosite paslaptį ir pasakysite, ką ketinate pastatyti prieš Browną?
– Dabar nesakysiu (juokiasi). Per daug nieko neišgalvosime, turime dvylika žaidėjų, kurių pavardes žinote, o kokią gynybą naudosime šiose rungtynėse, pamatysite.

– Kiek svarbus šiose rungtynėse bus atsarginių žaidėjų indėlis?
– Labai svarbus. „Žalgirio“ atsarginiai krepšininkai ne visada gerai įeina į žaidimą ir, manau, būtent tai lemia Kauno klubo pralaimėjimus Eurolygoje. Mūsų komanda šiek tiek lygiavertiškesnė, dėl atsarginių žaidėjų suolelio nejaučiame jokio diskomforto. Žinoma, negalima nesitikėti, jog varžovų atsarginiai žaidėjai gerai nesužais šiose rungtynėse, todėl ruošiamės prieš visą jų dvyliktuką individualiai, analizuojame jų silpnąsias bei stipriąsias savybes.

Mirza Begičiaus sportinė forma taip pat gerėja. Nemanote, jog tai gali pavirsti papildomu „Žalgirio“ koziriu šiose rungtynėse?
– Negalima taip sakyti, nes kai kurias rungtynes jis sužaidžia gerai, o kai kurias blogai. Jo žaidimas priklausys nuo mūsų

–Tiek jūsų, tiek „Žalgirio“ komandų sudėtyse ryški spraga įžaidėjo pozicijose. Mantui Kalniečiui ir Bojanui Popovičiui tenka atlaikyti didelį krūvį, kadangi minėti žaidėjai neturi savo pajėgumo juos galinčių keisti kolegų. Nemanote, kad rungtynių rezultatas gali priklausyti būtent nuo šios mikrodvikovos?
– Nenorėčiau lyginti šių žaidėjų, man jie yra vienodo pajėgumo ir vienodai gerai valdo komandą. Kalbant apie Mantą, tai jis mane labai maloniai nustebino, nes į įžaidėjo poziciją pradėjo žiūrėti kitaip. Galbūt jis dabar pelno mažiau taškų, tačiau yra geras treneris aikštėje. Manau, jog laimės ta komanda, kuriai geriau vadovaus jos įžaidėjas.

– Ar bendraujate su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Gintaru Krapiku? Galbūt pasikalbate apie artėjančias rungtynes?
– Taip, mes susiskambiname ir pasikalbame. Linkime vienas kitam sėkmės ir Eurolygoje. Kalbant nuoširdžiai, sergu už „Žalgirį“ ir už visą Lietuvos krepšinį. Aikštelėje mano ir Gintaro klubai yra priešininkai, o iš trenerio pusės ir bendrai iš žmogiškumo mūsų santykiai normalūs.


Komentarai:

Anonimas
[2009.11.22 20:50:20] ,paulius: Sveiki,

Kas dar nežinot yra tokia svetaine Lockerz.com (priklauso Amazone.com tad nelabai manau, kad kažkaip apgaudines žmones ir gadinsis savo varda) , kur renki taškus ir už juos gali pasiimti realius prizus (nuo rankiniu, žaidimu iki MAC'u ar motoroleriu(daiktu pasirinkimas labai didelis)). Tas tašku rinkimas visiškai nieko nekainuoja (atsakai i dienos klausima - gauni nuo 2 iki 10 tašku (atsakymas nesvarbus, rašai savo nuomone), prisijungi karta per diena, žaidi žaidima pirma karta prisijungus kurio metu surenki nuo 10 iki 30 tašku). Kaip pavyzdi duosiu Ipod touch kainuoja nuo 350 tašku (priklauso nuo atminties dydžio . Taigi pameginkit juolab nieko nekainuoja, o be pakvietimo neprisijungsi. Kas nori pakvietimo rašykit man i e-maila: pauliuskuzminas@yahoo.com (kas prisijungsit ir pakviesit draugu taip pat už kiekviena užsiregistravusi drauga gaunat po 2 PTZ). Tik nerašykit one.lt e-mailu, nes i juos pakvietimu nesiuncia.
2009-11-22
+2
Atsakyti
Galis
britas kas loja ant kurtinaicio?asilas...
2009-11-21
+6
Atsakyti
Browno zaidimas tikrai labai geras ;) bet manau ne jis vienas gali pridaryti daug problemu Rytui ;) abi komandos turi gana lygia sudeti ir laimes tie, kurie nores pergales labiau ;)
2009-11-21
-1
Atsakyti
britas
juokingi buratinfaniai. Dabar loja ant Kurtinaičio, kad pasakė, kad palaiko Žalgirį. Jei pasakytų priešingai, komentarai būtų tokie patys. Apgailėtini dvasios ubagai
2009-11-20
-4
Atsakyti
JK
JoJKNu dabar kurtinaiciui rytfaniai plakata turi nupiest, visgi prisipazino, kad nuosirdziai serga uz zalgiri, reiskia jam kaip ir gineviciui, ryte tera pinigai, o sirdis kaune. Kaip i tai reaguos zydrosios ultros? Ar laikysis savo principu ar po nesekmingo plakato gineviciui tyles?... Kaip reaguos i tai cekanaviciaus auka ultru dvasinis lyderis plikis su saliku? Ar maivysis pries kurtinaicio plakata ar is to nervo padarys keletui jaunuju ultru tai, ka jam dare cekanavicius ?Isiskaityk obuoli kas parasyta,tada bezdek "sergu už „Žalgirį“ ir už visą Lietuvos krepšinį."


Tai lietuvos krepsinis yra rinktine dziumbre tu. Serga uz zalgiri ir rinktine :D Rytas jam sudo vietoj. Obuolmusi, apie nikus nesnekek, nes JO=Jibanutas Obuolmusys. O ir qrva zalia yra tavo mocia, qrva todel, kad tu kaimyno sunus, o zalia, nes mente :D
2009-11-20
+5
Atsakyti
Jo
JKdintakk;graikijoi tokius kurtinaicio pasisakymus su sudais isvartytu kad linki sekmes priesui didziausiui,siaip tai negalima taip kalbet ,visi fanai,miestas atsidaves yra tik savo komandai,o treneris nesha toki slamstakas blogai nesuprantu??? zmogus palaiko lietuvius, cia blogai? penktokeliam blogai... priminsiu tai, kad rytas koziri aikstej turi, t.y cukina... jei jis zais, mes laimesim.Koziri tu koziri, neabydna, kad ir izaidejas ir treneris serga uz zalgiri, o ryte tik dirba :D Zalgiris neturejo dar tokiu, kurie pasakytu, kad visa sirdim palaikau ryta, arba kad labai norejau zaisti ryte, bet nesulaukiau pasiulymo todel zaidziu zalgiryje. Stebites, kodel rytas turi 15 kartu maziau fanu nei zalgiris? Taigi kad jusu paciu zaidejai ir treneriai serga uz zalgiri :DPasakyk, ar atvirai tiki, kad pvz krapikas taip pasakytu kaip pasake kurtinaitis? Zalgirietis visada liks zalgirieciu, jam nesvarbu, kad jis priesininka treniruoja, bet jis vistiek garsiai pasako kas toks yra ir px jam ka jo darbovietes fanai pasakys :D


Tavo nike klaida isvivelus,vietoj jk,turetu buti zk (zalia k.r.a :))
2009-11-20
-3
Atsakyti
Jo
JKNu dabar kurtinaiciui rytfaniai plakata turi nupiest, visgi prisipazino, kad nuosirdziai serga uz zalgiri, reiskia jam kaip ir gineviciui, ryte tera pinigai, o sirdis kaune. Kaip i tai reaguos zydrosios ultros? Ar laikysis savo principu ar po nesekmingo plakato gineviciui tyles?... Kaip reaguos i tai cekanaviciaus auka ultru dvasinis lyderis plikis su saliku? Ar maivysis pries kurtinaicio plakata ar is to nervo padarys keletui jaunuju ultru tai, ka jam dare cekanavicius ?


Isiskaityk obuoli kas parasyta,tada bezdek "sergu už „Žalgirį“ ir už visą Lietuvos krepšinį."
2009-11-20
-2
Atsakyti
laukia malonus krepsinis :]
2009-11-20
+7
Atsakyti
JK
dintakk;graikijoi tokius kurtinaicio pasisakymus su sudais isvartytu kad linki sekmes priesui didziausiui,siaip tai negalima taip kalbet ,visi fanai,miestas atsidaves yra tik savo komandai,o treneris nesha toki slamstakas blogai nesuprantu??? zmogus palaiko lietuvius, cia blogai? penktokeliam blogai... priminsiu tai, kad rytas koziri aikstej turi, t.y cukina... jei jis zais, mes laimesim.


Koziri tu koziri, neabydna, kad ir izaidejas ir treneris serga uz zalgiri, o ryte tik dirba :D Zalgiris neturejo dar tokiu, kurie pasakytu, kad visa sirdim palaikau ryta, arba kad labai norejau zaisti ryte, bet nesulaukiau pasiulymo todel zaidziu zalgiryje. Stebites, kodel rytas turi 15 kartu maziau fanu nei zalgiris? Taigi kad jusu paciu zaidejai ir treneriai serga uz zalgiri :D

Pasakyk, ar atvirai tiki, kad pvz krapikas taip pasakytu kaip pasake kurtinaitis? Zalgirietis visada liks zalgirieciu, jam nesvarbu, kad jis priesininka treniruoja, bet jis vistiek garsiai pasako kas toks yra ir px jam ka jo darbovietes fanai pasakys :D
2009-11-20
+27
Atsakyti
k;graikijoi tokius kurtinaicio pasisakymus su sudais isvartytu kad linki sekmes priesui didziausiui,siaip tai negalima taip kalbet ,visi fanai,miestas atsidaves yra tik savo komandai,o treneris nesha toki slamsta


kas blogai nesuprantu??? zmogus palaiko lietuvius, cia blogai? penktokeliam blogai... priminsiu tai, kad rytas koziri aikstej turi, t.y cukina... jei jis zais, mes laimesim.
2009-11-20
-13
Atsakyti
JK
Nu dabar kurtinaiciui rytfaniai plakata turi nupiest, visgi prisipazino, kad nuosirdziai serga uz zalgiri, reiskia jam kaip ir gineviciui, ryte tera pinigai, o sirdis kaune. Kaip i tai reaguos zydrosios ultros? Ar laikysis savo principu ar po nesekmingo plakato gineviciui tyles?... Kaip reaguos i tai cekanaviciaus auka ultru dvasinis lyderis plikis su saliku? Ar maivysis pries kurtinaicio plakata ar is to nervo padarys keletui jaunuju ultru tai, ka jam dare cekanavicius ?
2009-11-20
-12
Atsakyti
Tikrai ir manes neramina toks jo žaidimas,bet Rytas laimės :D
2009-11-20
-3
Atsakyti
k;
graikijoi tokius kurtinaicio pasisakymus su sudais isvartytu kad linki sekmes priesui didziausiui,siaip tai negalima taip kalbet ,visi fanai,miestas atsidaves yra tik savo komandai,o treneris nesha toki slamsta
2009-11-20
-4
Atsakyti
SISIVARCIAU SAVE TAIP ZIAUREI
2009-11-20
Atsakyti
faktu faktas
To Taikos karys

Jei prastai toliau zais Sciukinas ji atleis,o jei nebus rezulltatu ir treneri cia viskas suprantama,pralaimejimas rytui ar Ulker duos pagrindo keisti treneri,o tada ir zaidejus keis,dabar sunku kazka nuspresti, tik is Baynes nereikia daryti zvaigdes ,nes jo galimybes yra ribotos.
2009-11-20
-5
Atsakyti
Kreiziusnestasfaktu faktasNugaleti Zalgiri tikisi,kad tik nebutu kai su Olimpiacos buvo.Zalgirio pagrindinis penketas yra geresnis visi zaidejai savo poziciju,o dar jei Pocius,Janavicius ,Milaknis suzaistu tada gerai.Sciukinas tai Baynes lygio, didelio skirtumo tarp ju nematau.Jei nematai jokio skirtumo tarp Bayneso ir Čiukino tai siūlau nusipirkti akinius, nes Baynesas manau yra didžiausias Ryto atradimas, nes prieš sezoną iš jo buvo tikimąsi mažiau atsižvelgiant į žaidimą vasaros lygoje...Cia turiu sutikti, nors ir uz Zalgiri sergu. :) Ciukinas tai parodija kazkokia isvis, net krepsininku jo pavadint neina.


Čukinas manau techasui labai praverstu kur nėra centrų pas juos visai :)
2009-11-20
-4
Atsakyti
.....MES LAIMESIM......
2009-11-20
-13
Atsakyti
Kurtinais: "Kalbant apie Mantą, tai jis mane labai maloniai nustebino, nes į įžaidėjo poziciją pradėjo žiūrėti kitaip. Galbūt jis dabar pelno mažiau taškų, tačiau yra geras treneris aikštėje."

O dar visai neseniai Kurtinaitis kalbejo, jog Kalnietis labiausiai tinka padrikam zaidimui be schemu, o dabar Mantas jau pasidare treneris... Sia Kuritnaicio fraze turbut reiktu suprast kaip atsiprasyma ir klaidos pripazinima. Tik gaila, kad Rimas to nepadare anksciau, kai to reikejo Lietuvai, nes Kalnietis jau praitais metais pakanakmai neblogai vadovavo Zalgiriui tiek lkl, tiek Eurolygoje.
2009-11-20
-2
Atsakyti
faktu faktas
Nereikia nuvertinti to Sciukino,taip jis turi problemu siuo metu,bet LKL suzaide gerai pries Techasa.Tas pats ir Baynes suzaide vienas geras rungtynes pries Pilsen,bet reiktu atkreipti demesi,kad Pilsen visai nesigyne ir neivertino varzovu,dabar Baynes galimybes aiskios treneriams,matem jau Klaipedoje isoki ir perimi kamuoli,jis nejuda kamuolio link.Galima ant jo bauduoti,nes jis baudu neimes,cia blogiausiu atveju ta daryti.Taip jis ideti moka jei jam leisi,o si toliau jei mes iki krepsio nedames.Stumdosi aisku Baynes,bet jei atkreips i ji demesi teisejai,jo pasirodymas labai greitai baigsis del prazangu.
2009-11-20
+2
Atsakyti
Vytas
Anonimas, tu paimk ir bent jau 100 litu pastatyk kad toks drasutis :)
2009-11-20
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 69

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.