Jovaiša pažėrė kritikos „Žalgirio“ komandos trenerių štabui

2009-12-04 00:32
Edmantas Kazbaras, „BasketNews.lt“ koresp.
Nuotr.:
Krepšinio specialistas Sergejus Jovaiša po dar vienų pralaimėtų Kauno „Žalgirio“ ekipos rungtynių Eurolygoje pažėrė kritikos komandos trenerių štabui.

„Trenerių štabas... „Žalgiris“ lyg ir turi diplomuotą psichologą bei gynybos specialistą, tačiau visai nematome kažkokio jų indėlio“, – kalbėjo Jovaiša.

Jovaiša pusiau juokaudamas sugebėjo įžvelgti ir teigiamų dalykų „Žalgirio“ pralaimėjime.

„Geriausia, ką „Žalgiris“ šiandien padarė, tai leido Mindaugui Lukauskiui perimti pora kamuolių, juos baigti dėjimais ir išlikti ASVEL klube bent iki Naujųjų metų“, – juokavo Jovaiša.

Pasak buvusio legendinio krepšininko kauniečiai dar negali nuleisti rankų – jie privalo ir toliau kovoti, padaryti pakeitimus startiniame penkete ir vis tiek bandyti patekti į „Top 16“ etapą.

Apie rungtynes: „Trenerių štabas... „Žalgiris“ lyg ir turi diplomuotą psichologą bei gynybos specialistą, tačiau visai nematome kažkokio jų indėlio. Komandos žaidėjai ne tik netiki vienas kitu, tačiau nepasitiki ir savo pačių jėgomis. Jie nemato tikslo, nežino, kaip jį pasiekti. Geriausia, ką „Žalgiris“ šiandien padarė, tai leido Lukauskiui perimti pora kamuolių, juos baigti dėjimais ir išlikti ASVEL klube bent iki Naujųjų metų.

Viskas, ką galiu pasakyti apie „Žalgirį“, tai yra beviltiškas variantas. Juk rungtynės itin svarbios buvo abejoms komandoms, abu klubai turėjo būti kaustomi psichologijos. Kauniečiai šiam mačui tinkamai nepasiruošė. Jie netikėjo tuo, ką darė.

Ketvirtasis kėlinys buvo visiškas fiasko. Jeigu vyrai būtų žinoję, kad taip žais, tai būtų kamuolį pradėję spardyti iš vidurio aikštės, gal būtų koks vienas kitas įkritęs. Tai yra sarkazmas, tačiau buvo sunku žiūrėti“.

Apie trenerių darbą: „Diplomatiškai jau pasakiau savo nuomonę apie „Žalgirio“ trenerių štabą, tačiau daug kas yra pavėluota. Aritmetika tokia: Zagrebo „Cibona“ ir Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komandas privalome nugalėti, o tai yra labai sunku. Tačiau net ir tada turėsime tikėtis, jog ASVEL nepasiektų pergalės.

Kol kas dar visko gali nutikti, todėl reikia kovoti. Kauniečiai atiduoda tokius taškus, kuriuos tikrai gali pasiimti patys. Šį vakarą žaidėme ne su ta komanda, kurios negalime įveikti, bet su tokiu pasiruošimu ir pralaimėjimas tapo įmanomas. Fizinės galimybės senka, trenerio keitimai „eina tik į minusą“. Galbūt reikėtų keisti starto penketo žaidėjus, kad pagrindiniai prisijungtų vėliau ir sustiprintų žaidimą.

Ateina laikas, kuomet reikia leisti pailsėti lyderiams, tada „Žalgiris“ krenta į gilų dugną ir iš jo išlipti nebesugeba. Net ir grįžę pagrindiniai žaidėjai nieko pakeisti jau nebegali. Apie keitimus starto penkete reikėjo galvoti jau seniai, dabar viskas pavėluota“.



Komentarai:

as naujoks
2009-12-22
+6
Atsakyti
labas
2009-12-22
-2
Atsakyti
nu ka jūs manot
2009-12-22
+3
Atsakyti
virsininkas
nu va bl.zaliagiris prapiso top 16.o priezasciu yra tikrai labai daug..ir treneris aisku ne pats geriausias,ir dauguma zaideju ne to lygio..o fanai galit isikalti sau i galva,krapikas niekada nebuvo,kaip krepsininkas,nei lyderis ,nei autoritetas..o kurtis buvo.buvo cia tokie sereika,brazys..dabar dar vienas strategas..kurtis irode savo talenta aikstelej,o dabar ir treneriu budamas daro stebuklus su turima komandos sudetim
2009-12-05
-12
Atsakyti
v
jovaisa cia tau ne kazino
2009-12-05
Atsakyti
Abra kadabra
Toks įspūdis,kad rungtynės buvo parduotos,tik kažkas užmiršo apie tai Šalengą informuoti.
2009-12-05
-3
Atsakyti
j.j
nera ko noret,koks biudzetas tokie ir rezultatai.
2009-12-05
+13
Atsakyti
robcik
eik tu naxuj su savo leonavicium kurwa
2009-12-04
-1
Atsakyti
www
Leonaviciu kvieskit. Panevezys paskolins.
2009-12-04
+13
Atsakyti
halės fantomas
teisingai Jovaiša kalba. Viskas akivaizdu. Žalgiry yra tik vienas žmogus, vertas pagarbos-Šalenga.Kalnietis stengiasi, bet negabus, reikia tai pripažinti, o Pocius per daug geros nuomonės apie save, jam dar dirbt, dirbt ir taip 100 k. Bet ką ten veikia tinginiai bulkevičius, čiulpkinas, milaknis ir kiti žiopliai... O legionieriai, neskaitan Browno, tik tuščiais pinigų švaistymas. O Krapikui už ištikimybę klubui reikia įteikti auksinį klubo ženklelį, direktoriui apsiverkti (kaip darydavo Nafigauskas- Navikauskas) ir paskirti 2-truoju sporto direktoriumi. Tegu su kitu nevykėliu extreneriu rūpinasi transportu ir kad žaidėjai laiku gautų vitaminų.
2009-12-04
-10
Atsakyti
Jovaiša... Ekspertas atsirado..
2009-12-04
+4
Atsakyti
teisingai kartais pasneka Jovaisa, bet cia tai konkreciai nusisnekejo del Lukauskio...

Jis vienareiksmiskai geriausiai besiginantis zaidejas pas Asvel, tegu paziuri Jovaisa kiek Lukauskis padaro juodo darbo, kiek padaro asistu. Tegu paziuri, kad Lukauskis PIRMAS eurolygoje pagal perimtus kamuolius ir tada dar karta pagalvoja ka jis per nesamones cia sneka apie Lukauski. Yra ir be Lukauskio Asvelyje kam taskus daryt, o tai, kad treneris ji tiek min laiko aiksteleje ir patiki dengti stipriausius varzovu zaidejus manau zymiai daugiau reiskia nei jo pelnyti taskai. Tai koks tas Jovaisa ekspertas, jei tokias pievas pasakoja? ekspertas? 3 milijonai tokiu ekspertu Lietuvoj. Jei jis toks afigenas zinovas, tai kodel NE VIENA LT komanda nenori, kad jis juos treniruote ir pritaikytu savo tobulas ir neissiamamas ziniams kazkokios komandos labui? Gal todel, kad jis ne ekspertas kaip ir kiti 3 milijonai?

absurdas kazkoks
2009-12-04
-10
Atsakyti
as
nu cia apie zmona geriau nereikia, nes per savo gyvenima nesutikau nei vieno istikimo savo zmonai :)))
2009-12-04
+2
Atsakyti
buves zalgirio fanas!
man idomu tada kdl nesergi uz koki rudupi lope
2009-12-04
+5
Atsakyti
gaidziams
tikri fanai serga visa gyvenima uz viena ir ta pacia komanda, yra istikimi kaip savo zmonai ir seimai.
2009-12-04
+2
Atsakyti
buves zalgirio fanas!
jop twai mat kas cia dedas kurva bl tie zalgirio direktoriai ir visi kiti duchai , as ju negaliu suprasti kdl zalgiris pastiprinimo jiesko tik tada kada jau seniai viskas buna paaiskeja. lieka vienos rungtynes eurolygoj tada atsiranda pastiprinimas tik lkl final .kdl negalit pasimokyti is ryto vadovybes? nu bl bl bl bl. antrus metus is eiles uz borto gal mum laikas i issukio taure?. kalniecio isvis nesuprantu kas jam pasidare .

braunas tai dar pochui vyras pasistengia ir jo zaidimas nebanguoja nors jis jau veteranas

salenga mldc su asveliu uztrauke

watsonas tai kai visada malacius ima kamuolius ir taskus daro

begicius jau isivaziuoja pocius bl irgi suzvaigzdejo

apie kitus tai isvis net nera ka sneket ,ciukinui bl rankos issukiotos nachui sulauzitos. ka gali treneris padaryt jai pora kart is eiles janavicius pasus i kojas salengai duoda vaike atsibusk cia ne baulingas. buvau zalgirio fanas ........................ darykit isvadas as manau as ne pirmas ir nepaskutinis kuris taip galvoja
2009-12-04
Atsakyti
man tai keista kad dar atsiranda zmogenu kurie bando teisinti Krapika..jei ji butu ismete po spalio 25d fiasko kai Zalgiris vos isnese sveika kaili pries Neptuna,tai tikrai neabejoju kad siuo metu turetume daugiau nei 1 pergale EL.sekantis skambutis turejo buti lapkricio 14d tampymasis su Techasu kai irgi vos nepralose komandai kurios auksciausias zaidejas yra 2.02. tai apie koki cia treneri kalbame jei jis nesugeba isnaudot visu savo zaideju?ar ne sitas treneris ankstyva rudeni aiskino kaip jis dziaugiasi kad turi daug jaunimo komandoje ir kaip jis ras visiems laiko?ka turime dabar?nuvarytus pagrindinius zaidejus ir nuo suolo nepakylancius jaunuolius.sis treneris yra labai ribotu galimybiu,neuztenka pas ji smegenu kad sugebetu isnaudot turima potenciala,o visos atmazkes yra grynas varymas ant zaideju nepripazystant savo klaidu.tai kaip jis tobules jei jis nesugeba pripazint kad klysta?
2009-12-04
+2
Atsakyti
as
tai Begic dar beveik 12 min zaide, o Pocius tik 5min su trupuciu. Nu cirkas , aplink situos zaidejus reikia kurti zalgirio zaidima, o ne ant suolo marinuoti :)
2009-12-04
-7
Atsakyti
Lietuvis55Jai krapikas neatsistatydins, tai bus galima laikyti kaip spuvi gerbejams i veidus...


o ka tu butum dares kitaip gudruoli?
2009-12-04
+9
Atsakyti
na ka gaila zalgiriuko,stengesi bet nesiklijuoja kazkas ir viskas,vien browno ir salengos patyrusiu zaideju neuztenka,watsonas vienas irgi neatlaikys visu rungtyniu,lkl bbl gal ir gali,bet ne eurolygoi o visi kiti zaidejai dar jauni. po kiekvieno pralaimejimo save raminu kad nieko stebuklingo is zalgirio si sezona ir nesitikejau (eurolygoje) , prisiminus sezono pradzia man buvo didele laime kad zalgiris finansiskai stabilus ir nera gresmes ji prarasti, ta laime neatslugo.. smagu tureti savo mylima komanda, su ja dziaugtis po pergaliu,su ja liudet po pralaimejimu ir visai nesvarbu kad nepateksime i tuos top 16,svarbu matyti uzsidegusius zaidejus,kad ir zaidziant tik namie.reiktu suprast kad tai naujai komplektuota komanda ir rezultato is jos galima laukt anksciausiai kita sezona, o iki to laiko linkiu fanam islikt fanais,o ne grybfaniais kurie po pralaimejimu oziais vadina. laikykimes zaliai balti!
2009-12-04
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 86

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.